Kimlik Numarasına göre kişiler ile ikamet adreslerinin eşleştirildiği TÜİK tarafından yapılan bir kayıt sistemidir.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz.
Açık adres bilgileriniz gibi bilgiler nüfus kayıt örneğinde yer almaktadır.
İnternetten Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği almak! Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği sadece sizin bilgilerinizi değil, aile bireylerine ait bilgileri, boşanma, ölüm, evlenme gibi durumları da gösteren bir belgedir. Aile bireylerine ait bilgiler de görüldüğü için belgeye, Aile Nüfus Kayıt Belgesi'de denmektedir.
Bu itibarla nedenini ve aile bağınızı 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44 üncü maddesi uyarınca alt ve üst soylarınızı belirterek ikamet ettiğiniz nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
MADDE 33 – (2) Yerleşim yeri ve diğer adreslere ilişkin formlar nüfus müdürlükleri ile kurumlardan, köy ve mahalle muhtarlıklarından veya Genel Müdürlüğün internet adresinden temin edilebileceği gibi standartlara uygun olmak şartı ile özel kuruluşlar tarafından da bastırılıp, dağıtımı yapılabilir.
Nüfus ve vatandaşlık işlemleri için e-Devlet sistemi üzerinden de randevu alınabiliyor. Yurttaşların randevu alırken, yaşadıkları il/ilçeyi ve randevu saatlerini eksiksiz seçmeleri gerekiyor.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
Nüfus işlemlerinde vukuattan kasıt doğum, ölüm, evlenme, boşanma, adres bilgisi vb. gibi olayların nüfus kayıt örneği tablosunda gösterilmesidir. Nüfus kayıt örneklerinde kardeş bilgisi gösterilmez. UYARI: Nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.
Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları, Anne/Babası ve Eski Eş/Eşlerine (İsteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde kardeş çıkmıyor? Şu an güncel nüfus kayıt örneklerinde aile bireyleri listelenirken kardeşler yer almamaktadır. Şayet kardeşlik bağınızı göstermeniz gereken bir durum varsa, bu belgeyi hem siz hem de anne veya babanızdan alıp dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
Tam tekmil Vukuatlı nufus kayıt örnegi, Alınacak bu kayıt örneğinin alt kısmında DÜŞÜNCELER bölümü mutlaka bulunmalıdır. E-Devletten veya Nüfüs Müdürlüklerinden alınabilinir, özellikle BARKOTLU olarak alınmalıdır.
Adrese dayalı yerleştirme, yerel yerleştirme olarak da adlandırılan bir yöntemdir. Bu yöntemde, okulların türü, kontenjanı ve bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler dikkate alınarak yerleştirme yapılır.
Bu platformlardan birisi de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) olarak adlandırılmaktadır. Türkiye'de 2006 yılında çıkarılan 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile 2007 yılında ülkemizdeki nüfus sayımlarının da veri kaynağını oluşturacak yeni bir sistem kurulmuştur.
2007 yılında "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"ne geçilmesiyle yıllık bazda verilerin toplanması sağlandı. İlk sayımın yapıldığı 1927 yılında 13 milyon 554 bin kişi olaraktespit edilen toplam nüfus 2017 yılında 5 kat artışla 80 milyon 810 bin 525 kişiye çıktı.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış diğer belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Düzenlendikleri tarihten itibaren geçerlilik süresi içinde kullanılmayan nüfus kayıt örnekleri geçerliliğini kaybeder.
Nüfus kayıt örneği kişinin kendine ve ailesine ait kimlik bilgilerini içeren resmi bir belgedir. Genel kullanım amacı, kurumların talebi üzerine olmakla birlikte, en çok kullanılan alan vize başvurularında olmaktadır.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği işe alımlarda, okul kayıtlarında, yüksek lisans başvurusunda, çeşitli vize ve burs başvurularında ve emeklilik işlemleri gibi birçok durumda vatandaştan istenebiliyor. Vukuatlı nüfus kayır örneğinin halk arasında bilinen adı ise nüfus kayıt örneğidir.
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Öncelikle e-Devlet https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama sistemine giriş yapıp kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünde nüfus ve vatandaşlık işleri, Nüfus Kayıt Örneği sorgulama sekmesine tıklayınız.
Ancak, 2007 tarihinden itibaren vergi dairelerince ölenin T.C. Kimlik Numarası ile sorgulama yapılarak nüfus kayıt sisteminden (MERNİS) alınan vefat eden kişinin son ikametgâhını gösterir belgenin alınması mümkün bulunduğundan bu belgenin muhtarlıktan alınması gerekmemektedir.
-Nüfus Kayıt Örneği
Nüfus kayıt örneğinin kullanılacağı alanlara göre Bakanlık bu süreyi altı ay süreyle geçerlidir.
Bir gün içerisinde yalnızca bir kez belge oluşturabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz belgenin geçerlilik süresi bir aydır. Unutmamanız gereken en önemli noktalardan biri de e-Devlet üzerinden bir gün içinde sadece tek bir defa Nüfus Kayıt Örneği belgesi alabilirsiniz.
Kimlik kartı başvurusu Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri