Boş "port" bulunmaması halinde, İnternet bağlantısı yapılamaz. Dolayısı ile altyapının artırılması ve yeni bir "port" açılması gerekir. Boş "port" sorunu eğer yaşadığınız binadan kaynaklı değilse, genel bölge kaynaklı olabilir. Çünkü her bir şehirde belirlenen İnternet bağlantı bölgesinin mevcut bir santrali vardır.
bulunduğunuz adresi ve bilgilerinizi içeren bir dilekçe ile boş port sorunu yaşadığınızı Türk Telekom İl Müdürlüklerinde bulunan Yatırım Birimlerine iletmenizdir. Bu dilekçe kayda alınarak port sorununun çözümlenmesi için ilk adım atılmış olacaktır.
Portların boş olmaması durumunun aslında birkaç ana sebebi vardır. Başlıca sebebi binada bulunan internetin hane sayısına yeterli olmaması veya ana santraldeki portlarda boş yer olmamasıdır. Bazı durumlarda ise port sorunu bina kaynaklı değildir. Bölgesel kaynaklı port sorunu da olabilir.
Port bilgisi nedir diyenler için bu noktada internet bağlantısı sırasında bu bilgi ile port doluluğu kontrol edilebilir. Eğer boş port yoksa internet bağlantısı sağlanamaz.
Boş port var demek eve yeni bir hat çekilmesine gerek yok mu demek o kısmı tam anlamadım. Hayır boş port var demek babanın dediği gibi bina altında olan tüm binaya dağılan kutuda boş yer var demek oradan alabilirsin demek istemiş. Elektrikçi çağırıp o kutudan 2. interneti nereye çekeceksen oraya kablo çektireceksin.
İlgili 25 soru bulundu
Boş "port" bulunmaması halinde, İnternet bağlantısı yapılamaz. Dolayısı ile altyapının artırılması ve yeni bir "port" açılması gerekir. Boş "port" sorunu eğer yaşadığınız binadan kaynaklı değilse, genel bölge kaynaklı olabilir. Çünkü her bir şehirde belirlenen İnternet bağlantı bölgesinin mevcut bir santrali vardır.
Genelde 1-2 hafta ama bazen 1 ay kadar sürebiliyor yeni port açma işlemleri.
İlerleyen günlerde müsait bir port olması durumunda da işlemlere devam edilerek internet bağlantınız sağlanır. İnternet başvurularında karşınıza çıkan bu portlar, yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni bir kullanıcı için ayrılabilecek boş portun olmaması durumunda “boş port yok” veya “port yok” şeklinde nitelendirilir.
65.536 adet birbirinden farklı ve kullanılabilir port numarası vardır. Servislerin çoğu sınırlı sayıda port numarası kullanır.
Başlat menüsüne tıklayın ve arama bölümüne “komut istemi” veya “cmd” yazarak komut istemi uygulamasını açın. Açılan ekranda “telnet” komutu boşluk ip adresi boşluk port numarası şeklinde (telnet 192.168.1.1 80) bir komut yazarak o portun açık olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Belirttiğimiz gibi geleneksel altyapı sağlayıcı olan Türk Telekom altyapıyı arttırıp yeni port açar. Bunun dışında bireysel olarak Türk Telekom ofislerine gidip port sorunu yaşadığınızı da bildirebilirsiniz. Ofiste dilekçe yazıp port arttırılmasını talep etmeniz gerekiyor. BTK'ye şikayet oluşturabilirsiniz.
Modemin kullanım kılavuzundan modem IP no, varsayılan kullanıcı adı ve şifre öğrenilebilmektedir.Modeme giriş yaptıktan sonra NAT sekmesinden Port Yönlendirme özelliğine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfada Port Yönlendirme Etkin aktif edilerek Yeni butonuna tıklanır.
Türk telekomun vae altyapısını diğer operatörlere kullandırmak için istediği port ücretlerine zam geldi. 100 megabit yalın vdsl için istenen 29.57 tl 1 nisan 2022'den itibaren 49.52 tl'ye yükseldi 100 megabit yalın fiber için istenen 32.2 tl ise 53.92 tl'ye yükseldi bu da %67 artış demek oluyor.
Bunun mantığı telefonlarınızdaki internet paketleriyle aynıdır. Dolayısıyla, bu hizmet cep telefonu operatörleri tarafından sağlanır. Size sim kartı takılabilen bir modem verilir. Sim kartını modeme takıp modemi de prize taktıktan sonra interneti altyapısız bir şekilde kullanabilirsiniz.
Misafirlerinizin ya da çalışanlarınızın ihtiyacı olan WiFi altyapısını erişim, kablolama, cihazlar dahil Türk Telekom WiFi Port ile karşılayabilirsiniz! Türk Telekom ağ adıyla sunulan bu hizmet ile tüm şebeke ve sistem yönetimi uçtan uca sağlanır.
IP ve Port İlişkisi
Ağ ortamındaki iletişimin ve veri alışverişinin sağlanması için sunucu programları tarafından bilgisayarlara IP adresleri verilir. Bu adresler kullanılarak ulaşılan bilgisayarda hizmet alınmak istenilen sunucu programı için port numaraları kullanılır.
Her açık port, saldırganların ağınızda bir dayanak kazanmak veya hizmet reddi işlemleri başlatmak için yararlanabilecekleri savunmasız bir sistemin potansiyelini gösterir. Yaygın tavsiyeler, kullanmadığınız port'ları kapatmanızı veya filtrelemenizi söyler.
Port, giriş, bağlantı yuvası, soket gibi anlamlara gelen, bilgisayar ağlarında kullanılan bir kavramdır. İki ağ cihazının birbirleri arasında haberleşmesi için kullanılır. Ağ üzerinde çalışan cihazın belirlenmiş bir uç noktasıdır.
Port numarası nedir? Bağlantı noktası numarası, 0 ile 65535 arasında değişen 16 bitlik işaretsiz bir tamsayıdır. Port numarası 0, TCP için ayrılmıştır ve kullanılamaz; UDP için ise kaynak portu isteğe bağlıdır ve sıfır değeri, port olmadığı anlamına gelir.
Bir tarayıcı açın ve adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazarak yönlendirici ayar sayfasına girin. Sol panelde bulunan Gelişmiş Ayarlar menüsündeki "WAN" seçeneğine tıklayın. 3. "Port Tetiklemeyi Aktif Etmek" için "Evet" seçeneğine tıklayın. Tetiklenecek Portunu "80", Gelen Bağlantı Portunu da "21" olarak ayarlayın.
Evinizde yerel sunucu kurma destekli online oyunlar oynamak, web siteleri veya projeleriniz için kullanabileceğiniz sunucular kurmak için ihtiyacınız olan şey port açmak. Aynı şekilde bir cihaza (örneğin IP kamera) uzaktan ulaşmak ve kontrol etmek için de portlara ihtiyacınız var.
PORT KATETER NASIL ÇIKARTILIR ? Port kateterler ameliyathanede ve genel anestezi altında çıkarılır. Çıkış yerine atılan az sayıdaki dikiş yaklaşık 1-2 hafta sonra alınır. Port kateter çıkartıldıktan sonra kontrol amaçlı akciğer grafisi çekilir.
Boyun toplardamarından, kateter girişi yapıldıktan sonra port cebi oluşturma aşamasına geçilir. Port, köprücü kemiğinin yaklaşık olarak 2 cm altında göğüs ön duvarında cilt altına açılan çep'e gömülür. Hastanemize başvurarak, uzman doktorlarımız tarafında bu işlemi rahatlıkla ve güvenle yaptırabilirsiniz.
Köprüçük kemiğinin 2 cm altında göğüs ön duvarında cilt altına çep açıldıktan sonra port bu çepe gömülür. Boyundan girilerek yerleştirilen katetere cilt altında tünelden ulaşılıp kateterin ucu bu tünelden geri alınarak port monte edilir. Port cilt altında gömülerek cilt dikilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri