1. Ayarlar> Wi-Fi'ye gidin. 2. Bağlandığınız ağın (yani SSID'nin) yanında bir onay işareti göreceksiniz.
Normalde ya modemin adına ya da modem ayarlarındaki genel bölümüne gitmek için Ayarlar seçeneğine tıklanır. SSID alanını ara. Bu kısım, “Ağ Adı”, “Kablosuz Ağ Adı”, “Modem Adı” veya benzer şekilde isimlendirilmiş de olabilir. SSID alanında mevcut ağ adı yazıyor olacak (örneğin; “TTNET”).
SSID (Service Set Identifier), bir kablosuz ağın diğerlerinden ayrılmasını sağlayan yapıdır. Türkçeye “Hizmet Kümesi Tanımlayıcı” olarak geçen bu dize, Wi-Fi ağının görünür adıdır. Hizmet yönlendiriciler, genellikle varsayılan bir isimle birlikte gelir.
SSID (Service Set Identifier- Hizmet Seti Kimliği) kablosuz ağlara verilen isimdir. Kablosuz ev ağları veya bağlantı noktalarının (Hotspot) kimliğini tanımaya ve giriş yapmaya yardımcı olan isimlerdir.
Ağ Bağlantıları altında Wi-Fi öğesine tıklayın. Wi-Fi Durumu iletişim kutusu gösterilecektir. Kablosuz Özellikleri öğesine tıklayın. (SSID) Kablosuz Ağ Özellikleri iletişim kutusu gösterilecektir.
İlgili 35 soru bulundu
SSID denilen aygıt aslında sizin aygıtınızı bağlamak istediğiniz Wİ-Fİ ağının adıdır. Evlerimizde gördüğümüz modemlerdir diyebiliriz. Evinizdeki veya iş yerinizdeki modeminizin üzerinde SSID ve şifre bilgileriniz yazacaktır.
Ağ adı (SSID)
Wi-Fi ağı adı veya SSID (servis seti tanımlayıcısı) ağınızın, kendi adını diğer aygıtlara ilan etmek için kullandığı addır.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
SSID, kablosuz ağlar için önemli bir tanımlayıcı olan hizmet seti tanımlayıcısının kısaltmasıdır. Temel olarak, bir SSID, bir yönlendirici kurulduğunda bir Wi-Fi ağına atanan addır. SSID'lere örnek olarak "The Smith Home" veya "Coffee House Rewards" verilebilir.
Adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazın ve tıklayın. Kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Kablosuz ağ ayarları Wi-Fi sekmesine tıklayın. Açılan sayfada yer alan güvenlik şifresi ya da ağ şifresi kısmından önceki şifreyi silerek kendiniz yeni Wi-Fi ismini yazabilirsiniz.
Başlat düğmesini, ardından Ayarlar > Ağ ve İnternet öğesini seçip sağ tarafta Paylaşım seçenekleri'ni belirleyin. Özel altında Ağ bulmayı aç ve Dosya ve yazıcı paylaşımını aç'ı seçin.
Eğer modeminiz sıfır ayarındaysa kullanıcı adı ve şifre kısmına “turktelekom” yazmanız yeterli. Ancak bazı durumlarda kullanıcı adı ve şifre değişebilir. Arayüze erişimde sorun yaşıyorsanız “turktelekom” yerine "admin" veya "ttnet" gibi kullanıcı adlarıyla da erişim sağlayabilirsiniz.
Komut istemi ekranında ipconfig /all komutuyla da Kablosuz LAN bağdaştırıcısı Kablosuz Ağ Bağlantısı altında yer alan Fiziksel Adres satırında kablosuz ağ kartınızın MAC adresini görebilirsiniz. Bu komutla IP adresi vb. diğer ağ bilgilerine de ulaşabilirsiniz.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
Yerel ağ kurulumu için öncelikle en az 2 tane bilgisayar gereklidir. Bundan sonra ise Ethernet kartı ya da başka bir ismiyle ağ bağdaştırıcısı olması gereklidir. Ardından ise internet bağlantısı için gerekli kabloların temin edilmesiyle yerel ağ kurulumu gerçekleştirilebilir.
Wireless bağlantı noktaları radyo dalgaları üreten sistemlerdir. Çeşitli standartlara göre üretilen bu dalgalar çeşitli alıcılar tarafından algılanarak sisteme dahil edilirler. Günümüzde pek çok cihazın wifi alıcısı vardır. Bu alıcılar sayesinde dalgaları yakalayarak ağ içerisinde girebiliyorlar.
İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirlerine bağlanmasına ağ bağlantısı(bilgisayar ağı) denir. Bilgisayar ağ bağlantısı sayesinde bilgi alışverişinde bulunabilirler.
Bir bilgisayar ağı kurmanın en temel nedeni ağdaki bilgisayarlar arasında iletişim kurmaktır. Örneğin, ağ üzerindeki bir bilgisayarda yer alan müzikleri ağdaki diğer bilgisayarlar çalabilir.
İnternet bütün dünyada kullanılan, bilgisayar ve diğer akıllı cihazlar aracılığıyla veri ve bilgi iletmeyi/almayı sağlayan iletişim ağıdır. İnternet aracılığıyla istenilen web sitesine ve bilgiye erişim sağlanabilir. Bunun yanı sıra bütün dünyadaki bilgisayarlara mesajlar gönderilip mesajlar alınabilir.
WPA2 ve WPA3, her bağlantıda kimlik doğrulaması yapar ve kablosuz gönderilen verilerin gizliliğini sağlamak için 128 bit AES şifrelemesi sunar. Bu, kullanıcılara bir Wi-Fi ağ bağlantısı üzerinden iletişimde gönderilip alınan verilerin korunacağına ilişkin en üst düzeyde garanti sağlar.
Ağ anahtarı, çeşitli aygıtları tek bir bilgisayar ağında birbirine bağlayan bir bilgisayar ağ aygıtıdır. Ağlar üzerinden gönderilen elektronik veri biçimindeki bilgileri yönlendirmek için de kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri