Verilerinizi internete yüklerken ve bunun güvenli olduğunu düşünürken bilgisayar korsanları bu verileri ihlal edebilir, gizli bilgileri sızdırabilir veya mali zarara yol açabilir. Bu nedenle ağınızın güvenliğini sağlamanız gerekir. Ağ güvenliği, siber güvenliğin önemli bir parçasıdır.
Ağ güvenliği, tüm bilgi işlem kaynaklarının kullanılabilirlik, gizlilik ve bütünlük saldırılarına ve hatalarına karşı korunmasını tanımlamak için kullanılan geniş bir terimdir. Bu, kötü amaçlı yazılımdan koruma, güvenlik duvarları, izinsiz giriş algılama, veri kaybı önleme teknolojisi ve diğer korumaları içerir.
Ağ ve Sistem Güvenliği
Bilgisayarları, sunucuları, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü amaçlı saldırılardan korumak siber güvenlik önlemleri alarak sağlanır. Bilgi teknolojisi güvenliği veya elektronik bilgi güvenliği olarak da bilinir.
Ağ güvenliği, çok sayıda teknoloji, cihaz ve süreci kapsayan geniş kapsamlı bir terimdir. En basit haliyle, yazılım ve donanım teknolojilerinden faydalanarak bilgisayar ağlarının ve verilerin bütünlük, gizlilik ve erişilebilirliğini korumak için tasarlanmış bir kurallar ve yapılandırmalar dizisidir.
İlgili 31 soru bulundu
Birden fazla bilgisayarın bilgi paylaşımı, yazılım ve donanım paylaşımı, merkezi yönetim ve destek kolaylığı gibi çok çeşitli sebeplerden dolayı birbirine bağlandığı yapıya ağ (network) denir. Ağ yapılarını oluşturmak için çok çeşitli ağ cihazları kullanılabilir.
Kablosuz ağ güvenliği, çevrimiçi ortamda güvende kalmak için çok önemlidir. İnternete güvenli olmayan bağlantılar veya ağlar üzerinden bağlanmak; veri kaybına, hesap bilgilerinizin sızdırılmasına ve ağınıza kötü amaçlı yazılımların yüklenmesine yol açabilecek bir güvenlik riski oluşturur.
Kablosuz ağ güvenliği için modem veya hotspot ayarlarınızda WPA2+AES metotlarını kullanmalısınız. AES askeri şifreleme metotlarından biridir ve kablosuz ağ güvenliği konusunda sizi yüksek derecede koruyacaktır.
Ağ ve sistem güvenliği politikaları, kurum ağında ve sistemlerde oluşabilecek durumları yetkili/güvenli ve yetkisiz/ güvensiz olmak üzere ikiye ayıran yazılı kurallar bütünüdür. Güvenlik politikaları gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik prensiplerini bir bütün halinde ele almaktadır.
Günümüzde Wi-Fi ağları WPA, WEP ya da WPA2 olmak üzere farklı şekillerde şifrelenebilir. Bağlanılan Wi-Fi ağının WPA2 şifreleme türüne sahip olmaması durumunda kullanıcının ağa bağlandığı telefona, tablete ya da bilgisayara güvenli olmayan ağ uyarısı ya da zayıf güvenlik uyarısı gelir.
Ağ kuralları, bir ağ bağlantısı girişimi algılanması üzerine Güvenlik Duvarı tarafından izin verilen veya engellenen eylemlerdir. Güvenlik Duvarı, farklı türlerde ağ saldırılarına karşı iki düzeyde koruma sağlar: ağ düzeyi ve program düzeyi. Ağ düzeyinde koruma, ağ paketi kuralları uygulanarak sağlanır.
Etkili ağ güvenliği, güvenlik duvarları, kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı, izinsiz giriş algılama sistemleri, erişim denetimi ve daha fazlasıyla kablolu ve kablosuz ağların korunmasını gerektirir.
Bilgi güvenliği, bilginin bir varlık olarak tehdit veya tehlikelerden korunması için doğru teknolojinin, doğru amaçla ve doğru şekilde kullanılarak, bilginin varlığının her türlü ortam üzerinde istenmeyen kişiler tarafınca elde edilmesini önleme girişimidir.
WPA2'nin de WPA gibi hem kurumsal hem de kişisel kullanım için modları bulunmaktadır. WPA2, WPA ve WEP'e göre daha rahat bir dolaşım sunar ve kesinlikle bu iki şifreleme türünden çok daha güvenlidir. Yeni cihazların da WPA2 sertifikasının zorunluluğu vardır.
Ağ güvenliği, bilgisayar ağının ve ağdan erişilebilen kaynakların yetkisiz erişimini, kötüye kullanımını, değiştirilmesini veya reddedilmesini önlemek, tespit etmek ve izlemek için benimsenen politika, süreç ve uygulamalardan oluşur .
Güvenli olmayan Wi-Fi ağları, parola ya da diğer kimlik doğrulama türleri olmadan erişebileceğiniz ağlardır. Bu ağlar, daha eski güvenlik standartlarını (WEP ya da TKIP) ve zayıf veri şifrelemesini kullanır.
Geniş alan ağı (Wide Area Network, WAN), birden fazla cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan fiziksel veya mantıksal büyük ağdır. En tanınmış geniş alan ağı İnternettir.
Bir ülke ya da dünya çapında, aralarında yüzlerce veya binlerce kilometre mesafe bulunan bilgisayar ve ağların birbirine bağlanmasıyla oluşur. Bilinen en büyük Geniş Alan Ağı, İNTERNET'tir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri