Otobüsler. Otobüs, kara yolu taşıma yönetmeliğine göre sürücü dâhil 25 kişiden fazla yolcu kapasitesi olan motorlu kara taşıtıdır.
Kamyon: 3.5 tonun üzerinde azami yüklü ağırlık bulundurabilen, yük taşıma amaçlı motorlu araçtır. Çekici: Römork ve yarı römorkları çekmeye yarayan motorlu araçtır. Bunlarla yük taşınmaz. Arazi Taşıtı: Tüm tekerlekleri motordan güç alabilen, karayollarında hem yolcu hem yük taşıyabilen motorlu araçtır.
Toplu taşımacılık, genel olarak tren, otobüs, tramvay, troleybüs, metro için kullanılsa da, havayolları, feribotlar ve dolmuşları da kapsamakta, halkın bir yerden başka bir yere ulaşımını sağlamayı amaçlamaktadır.
Bunlara demir yolu taşıtları ve kara yolu taşıtları denmektedir. Kara yolları taşıtları otobüs, minibüs, otomobil, bisiklet, at arabası olarak adlandırılmaktadır. Bu taşıtları kullanan kişiler ise şoför olarak adlandırılmaktadır. Demir yolu taşıtlarına örnek olarak ilk akla tren gelmektedir.
Malzeme Taşıma Araçları
Manuel transpaletler, akülü transpaletler, akülü forkliftler, dizel forkliftler ve LPG'li Forkliftler gibi çeşitli malzeme taşıma aracı tipleri mevcuttur.
İlgili 34 soru bulundu
Lojistik de 5 temel taşıma süreci bulunmaktadır. Bu taşımacılık türleri şunlardır; karayolu taşımacılığı, denizyolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı, demiryolu taşımacılığı ve boru hattı taşımacılığıdır.
Yolcu taşımak için imal edilmiş otomobil, minibüs, otobüs ve motosiklet gibi motorlu taşıtlardır.
Araçların sınıflandırılmasında ise temel gruplar; otomobil, kamyon, römork, yük motosikleti, minibüs, otobüs, yarı römork, kamyonet, çekici ve hafif römork şeklinde sıralanıyor.
Kara taşıtları, hava taşıtları, deniz taşıtları , demiryolu taşıtları vb. ulaşım araçlarını öğreniyoruz.
a) A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, b) A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir. (2) B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
Ticari araçlar ile gerçek ve tüzel kişilere yolcu ve yük taşıması için çalışma izni veren ve Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlediği belgenin adıdır.
Src, ticari araç kullanıcılarının alması gereken bir belge türüdür. 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde ticari olarak faaliyet gösteren sürücülerin yani eşya, kargo ve yolcu taşımacılığı işini ücret mukabilinde icra edenlerin mesleki yeterlilik eğitimi almaları gerekmektedir.
Vapur, çoğunlukla kısa mesafelerde yolcu taşımacılığında kullanılan bir deniz taşıtı. Yolcuların yanı sıra otomobilleri ve vagonları da taşıyan vapurlara arabalı vapur veya feribot denir.
Buna göre, karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan ve makine gücü ile yürütülen araçlara, motorlu araç (motorlu taşıt) denir.
Yolcu Taşımak ve Yük Taşımak İçin Yapılmış Araçların Farkları Nelerdir? Yolcu taşımak için üretilmiş araçlar insanların ulaşımını sağlamak için kullanılırken, yük taşımak için yapılmış araçlar ise yüklerin taşınmasını sağlar.
A, B, C ve D segmentleri genellikle sadece araç hacmi ve motor gücüne göre birbirinden ayrılırken; geri kalan segmentasyonun yapılmasında yol-arazi koşulları, malzeme kalitesi, performans özellikleri, manevra kabiliyeti gibi nitelikler de söz konusu oluyor.
B sınıfı ehliyet otomobil ve kamyonet tipi araçları kapsayan ehliyet sınıfı oluyor. B sınıfı ehliyetin süresi ise 10 yıl olarak geçiyor.
Metro: Şehiriçi yolcu taşımacılığında kullanılan ve yeraltına açılan tünellerden giden en yüksek yolcu kapasiteli demiryolu araçlarıdır.
4) Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır.
Yolcu, bir araçta seyahat eden ancak içinde olduğu aracın kullanımında ya da gittiği yere gitmesinde etkili olmayan kişilere verilen genel bir isimdir.
Taşımanın ülke içinde ya da dışında yapılmasına göre uluslararası ve yurtiçi taşımacılık olarak iki sınıfa ayrılabileceği gibi, seçilen taşıma türüne göre de karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu vb. şeklinde farklı gruplara ayrılabilmektedir.
Transport tekniği, en genel anlamda her çeşit malın taşınması, paketlenmesi ve depolanması bilimi olarak tanımlanır. Ancak son yıllarda transport işleminin uygulama alanları oldukça genişlemiştir. Taşıma uzak ve yakın mesafeler arasında olabilir.
Herhangi bir malın ya da yükün bir yerden amaçlanan başka bir yere nakliye edilmesi durumuna taşıma adı verilmektedir. Taşımacılık işinde önemli olan nokta, yükün taşınacağı yere hiçbir zarar almadan ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri