Ağaç kelimesinin eş anlamlısı olan kelime, dal olarak bilinmektedir.
Hem yağmur yağmasına katkı sağlayan hem de havayı temizleyerek bize oksijen sunan bu doğal alana orman yerine eş anlamlıları olan ağaçlık, nahlistan, çalılık ve meşcere sözcükleri de kullanılabilir.
Bu bağlamda ağacın zıt anlamlısı olan herhangi bir sözcük yoktur. Dilimizde bazı sözcüklerin karşıt anlamlısı yoktur. Dolayısıyla ağaç zıt anlamlısı olan bir kelime de bulunmamaktadır.
hayır. ağaç kelimesinin sesteşi yoktur.
Ahenk kelimesinin eş anlamlısı uyum olarak bilinmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Kolay kelimesinin eş anlamlıları basit, hafif, emeksiz, asan, zahmetsiz kelimeleri olarak öne çıkıyor.
Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre çehre kelimesinin gerçek anlamını taşıyan eş anlamlısı yüz sözcüğüdür. Yani yüz ile çehre aynı anlama sahip eş anlamlı kelimelerdir.
Yani ses kalıbı aynı olan bu sözcüklerin karşıladıkları kavramlar tamamen farklıdır. Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.
Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir.
Türkçede genellikle ad ve eylem kökleri tek heceli olduğuna göre, “ıgaç” ve "ağaç" sözcükleri türemiş sözcüklerdir.
Zıt kelimesinin eş anlamı ise karşıttır. Zıt ile karşıt kelimeleri birbirinin eş anlamlısı olarak belirlenmiştir.
Yaren, zamazingo, tutkun, geçimli, gönüldaş, arkadaş gibi dost kelimesinin eş anlamı olan kelimeler cümle içindeki kullanımlarına göre dost yerine geçebilen kelimelerdir.
Sözcük Türkçe kökenli bir kelimedir. Bu nedenle eğitim kitaplarında bu kullanımının yaygınlaşması amacı ile daha çok kullanılır. Sözcük Eş Anlamlısı Nedir? Sözcük kelimesinin eş anlamlısı kelimedir.
Ormanın eş anlamlıları ile örnek cümleler
Orman kelimesinin eş anlamı olan ağaçlık kelimesi cümle içinde orman yerine kullanılabilir. Orman kelimesi ve ormanın eş anlamlısı ile örnek cümleler: Türkiye'de en çok orman Akdeniz'de bulunuyor. Ağaçlık alanlarımızda ateş yakmak yasaktır.
Doktor kelimesinin eş anlamlısı olarak 'hekim' ve 'tabip' karşımıza çıkmaktadır.
Sınıf kelimesine karşılık olarak eş anlamlı sözcükler ise derslik ya da dershane kelimeleridir. Aynı şekilde öğrencilerin eğitim görmek için bulundukları bölümler şeklinde anlatılır.
Üçüncü hali için elin eş anlamlısı ilk anlamında il kelimesidir.
Yazılışları ve okunuşları aynı olan ancak anlamları farklı olan kelimelere eş sesli kelimeler denmektedir. Özellikle gündelik hayatımızda bu kelimeleri çok sık kullanırız. Hem okulumuzda hem de evimizde ve dışarı çıktığımız zaman cümle içerisinde bu kelimeleri kullanabiliriz.
Farklı anlamlara gelseler dahi yazılış ve okunuşları aynı olan sözcükler eş sesli sözcükler olarak bilinir. Aynı zamanda sesteş sözcükler olarak da dile getirilmektedirler. Bu sözcüklerde aynı harfler kullanılır ve aynı şekilde kelime oluşturulur.
Bazı sözcüklerin okunuşu aynı veya birbirine yakın olup, yazılışları farklı olabilir. Bu kelimeler "sesteş kelimeler" grubuna dahil edilemez. Örneğin, grup kelimesi ile gurup kelimesinin okunuşları birbirine oldukça yakın olup, anlamları farklıdır. Ancak bu kelimeler sesteş değildir.
Bir kelimesi, hem sözlük hem de mecazi anlamda kullanıldığı için sesteştir. Matematikte "1" olarak yazılan bir, pozitif sayıların en küçüğüdür. Kelime, eşi benzeri bulunmayan, nadir manasında da kullanılır.
Ancak öz kelimesi sesteş olduğu ve birden fazla anlamı olduğu için özün eş anlamlısı kelimeler kullanılırken mutlaka cümlenin ve kelimenin anlamına bakmak gerekir. Özün eş anlamlısı olan sözcükler, cümlenin anlamına ve bağlamına göre kullanılır.
Bardak kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük listesi: Çamçak. Boduç Kupa.
Mağara kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük
Mağara eş anlamlısı kelime "in" sözcüğüdür.
Hak kelimesi eş anlamlı olarak üç kelimeyle aynıdır. Bunlar gerçek, adalet ve doğru sözcükleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri