"Ağaç yaprağıyla gürler " Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, ağaçların yaprakları sayesinde güzellik kazandığını ve insanların da çevresi, dostlarıyla birlikte daha değerli olduklarını ifade eder.
Eğer bir konu ile ilgili sevinirlerse o zaman çevresinde onu seven insanlarda sevinir. Bu durum ağaç yaprağıyla gürler atasözü ile ifade edilmektedir.
Cevap: insan önemli işleri akrabası, yakınları, yandaşlarından güç alarak daha kolay yapar.
"Ağaç dalıyla gürler " Atasözünün Anlamı: Ağaçların dal ve yaprakları sayesinde güzellik kazandığını, insanların da ailesi ve soyu sayesinde anlam kazandığını belirten bir atasözüdür.
Atasözü İnsan işlerini yakınlarından güç alarak daha kolay yapar.
İlgili 22 soru bulundu
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
"Bahar çiçeğiyle güzeldir" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, doğru zaman ve yerde kullanılan şeylerin güzellik ve değer kattığını, aksi halde bu güzellik ve değerin kaybolduğunu ifade eder.
[1] İnsanlar birbirlerine yardım etmeden başarıya ulaşamazlar. Bu durum, cansızlarda bile görülür: Değirmenin dönebilmesi ve buğday öğütebilmesi için rüzgar ister.
AĞAÇ YAPRAĞIYLA GÜRLER (GÜZELDİR) ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
İnsan önemli işleri akrabası, yakınları, yandaşlarından güç alarak daha kolay yapar.
- Varlıklı kişi yoksullaştığı zaman çevresindeki dostlarından kimse kalmaz. Düşenin Dostu Olmaz atasözü zenginliği ve itibarını kaybeden kişilerin etrafında olan iyi ve güzel gün dostlarının birer birer kaybolacağı anlamında kullanılmaktadır.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
[1] Çok önemli bir iş için bir kimseye ricada bulunmak, hatta yalvarmak gerekirse, yapınız. Bununla hiçbir şeyiniz eksilmez.
[1] İki kişi ile yapılması gereken bir işi tek kişi ile yapmaya kalkışmak yanlıştır.
[1] Başta bulunan nasıl bir yol tutarsa onun yönetiminin altında bulunanlar da o yolu tutarlar.
Kırmızı lale aşkın yansımasını ifade eder ve sevgilinize ya da eşinize seni seviyorum demek için kullanılır.
Küçük bir belirtin güzel bile olsa sonuca ulaşılacağı anlamına gelmediğini anlatmaktadır.
Söz çiçekleri, genellikle bir çiftin nişanlandığını duyurmak için kullanılır. Bu çiçekler, çiftin mutlu bir başlangıç yapmasını temsil eder. Söz çiçeklerinde genellikle beyaz gül, beyaz lilyum ve beyaz orkide gibi beyaz çiçekler tercih edilir.
Dibi Görünmeyen Sudan Geçme Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işe girişirken her yönünü iyice araştır.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz Atasözünün Anlamı Ne Demek? TDK bu atasözünü, yüksek mevkilerde olan her insanın ciddi sıkıntılar içinde olabileceği şeklinde açıklar. Yüksek mevkiler, para, güç ve statü gibi, zirvedeki insanları tanımlayan her kazanım, beraberinde birçok problem de getirecektir.
"Ak köpeğe koyun diye sarılma " Atasözünün Anlamı: İnsanların dış görünüşlerine aldanılmaması gerektiğini, asıl önemli olanın iç güzellik ve kişilik olduğunu belirten bir atasözüdür.
"Bal yiyen baldan bıkar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sürekli olarak aynı şeyi yapan veya aynı şeyle karşılaşan kişinin, bir süre sonra o şeyden bıkacağını ifade eder. Çok sevilen ve değerli bulunan şeyler bile fazla tekrar edildiğinde insanı sıkabilir.
Acele İle Menzil Alınmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Acele ederek, sabırsız davranarak daha hızlı sonucun alınacağı düşünülmemelidir. İnsanları sonuca götüren şeyler aceleci davranmak değil, tam tersine telaşsız ve tedbirli davranmaktır.
"Emek olmadan yemek olmaz" Bu atasözü, bir şey elde etmek veya başarmak için çaba ve emek harcamak gerektiğini anlatır. Kolay yoldan, emek harcamadan bir başarıya ulaşılamayacağını, başarı için alın teri dökmek gerektiğini vurgular.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri