Tüylerin kalıcı olarak çıkmamasını ağdayla sağlamak mümkün değildir. Ağda sadece deri altında bulunan tüylerin tamamen çekilmesine yardımcı olmaktadır. Deri altında biriken tüylerin son bulmasını ve bölgedeki tüm kiri almasını sağlaması tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Eğer yüz bölgenizdeki tüylerden rahatsız oluyor ve almak istiyorsanız, ağda uygulamasını denemek isteyebilirsiniz. Vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi, yüz de de ağda kullanımı tüyleri inceltir ve tüy alma sıklığınız zaman içinde azalır.
Ağda ile kıllar folikülden çıkarılır. Bu nedenle, ağdadan sonra kıllarınızın yeniden uzaması yavaşlar ve genellikle 4 ila 6 hafta sürer. Aynı zamanda, çoğu kişi yeniden uzamadan sonra kıllarının daha ince olduğunu bulduklarını ifade etmektedir.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
İlgili 26 soru bulundu
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Cilt Dostu, Tahrişsiz Bir Epilasyon
Lazer epilasyon, cilde zarar verme olasılığı daha düşük olan bir yöntemdir. Ağda gibi yöntemler, cilt tahrişine veya enfeksiyonlara yol açabilirken, lazer epilasyon bu anlamda daha az risk taşır.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
Ağda yapmak için, kılların tamamının çıkması beklenmez. çünkü tüm kılların çıkması 3 ayı alabilir. Kılların üçte bir veya yarısı çıktığında genelde ağda yapılır. Ortalama 4 hafta ara vermek uygundur.
Daha hızlı tüy alma yöntemleri varken neden ameliyat eldiveni ile tüy alayım diye bir soru kafanızda belirebilir. Eldivenle tüy aldığınızda tüyler kıl kökleri ile beraber elinize gelecektir. Bu da zamanla kıl köklerinizin zayıflamasına ve tüylerinizin azalmasına sebebiyet verecektir.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Ağda yapılacak cilt bölgesine bebek pudrası uygulanır ve iyice silkelenir. Böylece cilt yüzeyinde fazla yağ emilerek ağdanın tüyleri daha iyi tutması sağlanmış olur.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
Boncuk ağdalar diğer ağda türlerine göre daha az acı vermektedir. Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir. Pratiklik konusunda ise oldukça kolay bir kullanımı vardır. Boncuk ağda son zamanlarda kendisine fazlaca kullanıcı bulmuştur.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir. Bir diğer olası problem de cildinizin bu konudaki fikridir.
Ağda yaptırmak kıl dönmesini ve batık oluşumunu azalttığı için de yararlı bir işlemdir. Jilet ile alınan tüyler bir süre sonra batık oluşturabilir ve cilt yüzeyine çıkmayarak iltihap oluşturabilir. Bu nedenle ağda kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Bu pozitif özellikleri sayesinde sir ağdalar profesyonellerin de en çok tercih ettiği epilasyon yöntemi oluyor. Kuaförde yapılan epilasyon uygulamalarında hem hızlı hem de az acılı olması nedeniyle sir ağdalar öne çıkıyor.
Uygun bir ağda makinesi içinde eritilerek bezsiz uygulanır, sürülen ürün kuruduktan sonra elle kolaylıkla soyulabilir. Renklerine Göre Sir Ağda; Silver – Sert Tüylerde Etkilidir. Yumuşak Çekiş Sağlar.
Hemen hemen herkes için ağda ve epilatörden daha acısız olsa da lazer uygulaması kimilerinin biraz canını yakar. Kimileri içinse oldukça rahat geçer.
Merhabalar, lazer epilasyondan önce ağda kesinlikle yapılmaz. Hangi lazer epilasyon yöntemi olursa olsun uygulama öncesi kılı kökünden koparacak işlemler kesinlikle yasaktır.
tüyler uzamadan ağda yapınca tüylerin hepsini almak mümkün olmuyor,kısa tüyler aradan kaçıyor.bu yüzden tüylerin uzamasını beklemem gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri