Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Özellikle ağda yanığı, bölgede kızarıklık, tahriş, ağrı ve acılı yanma hissine sebebiyet verebilir. 1. ve 2. derece yanıklar, doğru müdahale yapıldığı takdirde 1-2 haftaya kadar iyileşebilir.
Ağda yanığına en iyi gelen şey soğuk sudur. En az 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalı. Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir.
Ağda sonrasında ciltte kahverengi lekeler oluşabilir ve bu lekelere ağda lekesi adı verilmektedir. Hassas cilde sahip kişilerde görülen ağda lekeleri, daha çok ağdanın yanlış kullanımı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Koyu renkli iz bırakan ağda işlemi bıyık bölgesinde daha kötü sonuçlar vermektedir.
Aloe vera bazlı jeller cildin tahrişini azaltır ve sakinleşmesini sağlar. Bunları ağda yaptığınız bölgeye sürebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere soğuk iyi gelecektir. Soğuk su, süt ve buzu karıştırın.
İlgili 34 soru bulundu
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Ağda sonrası tahrişe ne iyi gelir diyenler için hoş kokulu bir alternatif sunan lavanta sayesinde bu sorunu çözebilirsiniz. Ağda tahrişi nasıl geçer diye düşündüğünüzde sıcak sudan bir süre uzak kalmayı, rahat ve pamuklu giysiler giymeyi, ağda yaptığınız bölgenin temiz kalmasını dikkate almalısınız.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır. Bebe yağının cildi yumuşatan bir özelliği bulunur.
Jilet kullanmanın yanı sıra yanlış uygulanan lazer işlemleri, ters yönde uygulanan ağda ya da diğer tüy dökücü kremler de kimi zaman bölgenin kararmasına neden olmaktadır.
Ancak sir ağda yaptıysanız ve ardından sürülen yağı iyi temizlemediyseniz bu mineral yağ (petrol türevi) da güneşle beraber tahriş olan yerde lekenin başlamasına sebep olabilir.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Ağdadan en az 12-24 saat sonra peeling işlemi yaparak cildinizde oluşacak kahverengi lekeler ve kızarıklıklara karşı önlem alabilirsiniz. Ağda sonrasında peeling işlemi için ipek keseleri tercih edebilir cildinizi sağlıklı bir şekilde rahatlatabilirsiniz.
Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buzla ovma kızarıklığı hafifletirken aynı zamanda yanma hissini de azaltmaya yardımcı olacaktır. Regl olduğunuz dönemde ağda yapmaktan kaçının.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir.
Yeniden ağda yaptırma süresi ortalama iki haftadır. Agda kaç günde kıl çıkar denince ortalama iki-üç hafta diyebiliriz. Pek çok kadın ağdaya bu sürelerde gider.
Makine sir ağdayı uygun ısıya 15 dakikada ulaştırır ve kullanıma uygun ısıda tutar. Ürün Kullanımı: 1) Roll-on Sir Ağda'yı makineye yerleştiriniz ve makineyi fişe takarak ağdayı ısıtınız. 2) Sesu Roll-on Kolay Ağda makinesinde sir ağda sadece 15 dakikada ısınır ve sürülebilir ideal kıvama gelir.
Ağda ve epilatör gibi jilet kullanımı da kararmaya neden olan etkenler arasında yer alır. Tahrişe yol açan bu uygulamalar, ciltte kararma oluşmasına neden olabilir.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Epilasyon sonrası denize girilebilir mi? Ağda yaptıktan sonra denize, havuza girmek ve güneşe çıkmak için en az 1 gün beklemeniz önerilir.
Ağda uygulaması yapılacak olan bölge hassas bir bölge ise pudralı ağdalar tercih edilmelidir. Ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır. - Ağda sonrası morluk oluşumu halinde morluğun üzerine buz uygulaması yapılabilir. Birkaç saatte bir 15 dakika süre ile buz kompleksi uygulanmalıdır.
Yaranın boyutuna ve derinliğine bağlı olarak değişmekle birlikte, yanık izlerinde tam iyileşme ortalama 6 ayda tamamlanır. Bu süre sonunda geriye açık beyaz veya pembe renkte yanık izi kalabilir, yine yanığın seviyesine bağlı olarak deride girintili çıkıntılı bir görünüm ortaya çıkabilir.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri