Ağda sadece deri altında bulunan tüylerin tamamen çekilmesine yardımcı olmaktadır. Deri altında biriken tüylerin son bulmasını ve bölgedeki tüm kiri almasını sağlaması tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Sir ağda uygulamaları sayesinde kıl kökleriniz zamanla zayıflar ve incelir düzenli kullanımda da tüyleriniz daha seyrek çıkar. Aynı zamanda sir ağdalar cildinizden ölü hücreleri arındırarak yenilenmiş bir cilt görünümüne de kavuşmanızı sağlar.
Ağda kalıcı bir çözüm değildir
Tıraş etmekten daha etkilidir çünkü kılları kökünden alır, dolayısıyla kılların sıfırdan tekrar büyümesi ve fark edilir düzeye gelmesi daha uzun sürecektir. Fakat eğer bacaklarınıza düzenli olarak uygularsanız uzun zaman içinde kalıcı olarak ağda ile kılları azaltmak mümkündür.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Normal ağdalar gibi şeker içermediği için kıl köklerini kesinlikle beslemez aksine zayıflatır. Uzun vadede tüylerin zayıflarını sağlar ve azaltmasında çok etkili olur. Epilasyon sırasında derinin üstünü temizler ve ölü hücreleri yok ederek doğal peeling sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Cilt Dostu, Tahrişsiz Bir Epilasyon
Lazer epilasyon, cilde zarar verme olasılığı daha düşük olan bir yöntemdir. Ağda gibi yöntemler, cilt tahrişine veya enfeksiyonlara yol açabilirken, lazer epilasyon bu anlamda daha az risk taşır.
Ağda yapmak için, kılların tamamının çıkması beklenmez. çünkü tüm kılların çıkması 3 ayı alabilir. Kılların üçte bir veya yarısı çıktığında genelde ağda yapılır. Ortalama 4 hafta ara vermek uygundur.
Daha hızlı tüy alma yöntemleri varken neden ameliyat eldiveni ile tüy alayım diye bir soru kafanızda belirebilir. Eldivenle tüy aldığınızda tüyler kıl kökleri ile beraber elinize gelecektir. Bu da zamanla kıl köklerinizin zayıflamasına ve tüylerinizin azalmasına sebebiyet verecektir.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
Pek çok kişi tarafından gözardı edilmekle birlikte uzun süreli ağda kullanımının ciltte sarkmalara neden olabileceğinin altını çizen Operatör Dr. Hasan Subaşı, bu durumun da kişiyi mutsuz edebileceğini kaydetti.
Tüylerin kalıcı olarak çıkmamasını ağdayla sağlamak mümkün değildir. Ağda sadece deri altında bulunan tüylerin tamamen çekilmesine yardımcı olmaktadır. Deri altında biriken tüylerin son bulmasını ve bölgedeki tüm kiri almasını sağlaması tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Jilet ve tüy dökücü kremler ile tüylerin sadece görünen bölgeleri alınır ve kökler kalır. Bir iki gün içinde tekrar çıkar. Tüyler düzenli olarak ağda ile alınırsa, kıl kökleri zamanla güçsüzleşir ve kıl hacminde azalma görülür.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak bu süreçte biraz acıya göğüs germeniz gerekir.
Boncuk ağdalar diğer ağda türlerine göre daha az acı vermektedir. Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir. Pratiklik konusunda ise oldukça kolay bir kullanımı vardır. Boncuk ağda son zamanlarda kendisine fazlaca kullanıcı bulmuştur.
Ağda yaptırmak kıl dönmesini ve batık oluşumunu azalttığı için de yararlı bir işlemdir. Jilet ile alınan tüyler bir süre sonra batık oluşturabilir ve cilt yüzeyine çıkmayarak iltihap oluşturabilir. Bu nedenle ağda kullanmak daha sağlıklı olacaktır.
Merhabalar, lazer epilasyondan önce ağda kesinlikle yapılmaz. Hangi lazer epilasyon yöntemi olursa olsun uygulama öncesi kılı kökünden koparacak işlemler kesinlikle yasaktır.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Çocuk doktorları bıyığın 13 yaşından itibaren kesilmesini öneriyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri