Bu alerji, ağda içinde bulunan kimyasallara, ağda sonrasında vücudun tepki gösterdiği anlamına gelir. Bu durum vücudun herhangi bir yerini bir yere çarptığında iyileşme aşamasında iken kaşınma meydana gelir. Ağda alerjisi sonucunda da bu şekilde kaşıntı ve kabarıklar oluştuğu bilinir.
Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.
“Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?” diyorsanız cevabı cildinizin o gün içinde normale döneceğidir. Hatta bundan endişe ediyorsanız ağdayı akşam yapabilir, gece boyunca cildinize yenilenmek için zaman tanıyabilirsiniz.
Bu yöntemlerin en bilineniyse soğuk sudur. Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
Temizlenen gözeneklerinizde sıcaklığın etkisi ile sivilce oluşumu tetiklenebilir. Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda alerjisinin tedavi yöntemi net olarak bilinmemektedir. Ancak bu ağrı ve acıyı hafifleten kremler, bakım yağları bulunmaktadır. Alerji hapı ya da kremleri ağda alerjisi için kullanılma uygunluğunu taşımaktadır. Yüz temizleme tonikleriyle, ağda yapılan bölge temizlendiğinde meydana gelen hasar en aza indirilebilir.
Özellikle ağda yanığı, bölgede kızarıklık, tahriş, ağrı ve acılı yanma hissine sebebiyet verebilir. 1. ve 2. derece yanıklar, doğru müdahale yapıldığı takdirde 1-2 haftaya kadar iyileşebilir.
Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
3-4 hafta boyunca pürüzsüz bir cilde sahip olsak da bazen bu 3-4 haftadan 2-3 günü çıkarmak gerekir çünkü ağdadan sonra çıkan sivilceler bizim için küçük bir problem olabilir. Geçici de olsa bu problemi önlemek ya da daha hızlı savuşturmak için yapılabilecekler mevcuttur.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Regl döneminde bacak ya da vücudun farklı bir bölgesine epilasyon yapılmasında bir sakınca yoktur.
Eğer ağda sonrasında yüzünüzde kızarıklık ve yanma yaşarsanız bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin, cildinize pudra sürebilir, buzla kompres yapabilirsiniz. Kan dolaşımınızı daha da hızlandırmamak için sıcak sudan uzak durarak, cildinizi doğru ürünlerle nemlendirmeyi tercih edebilirsiniz.
Nemlendirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle ağda sonrası krem olarak uygulamak da vazelinin kozmetik kullanımı için uygundur. Ağda yaptıktan sonra tahriş olan cildi yumuşatacaktır. İnce bir tabaka şeklinde, hafif bir masajla ağda yapmış olduğunuz bölgelere vazelin sürün.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır.
Kalınca (çok da kalın olmayacak şekilde) tüylerin çıkış yönüne doğru sürdüğünüz ağda, 10-15 saniye içerisinde tamamen kuruyacaktır. Daha fazla bekletmeden ağdayı tek hamlede tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekerek cildinizden soyun.
Ağda yanığına en iyi gelen şey soğuk sudur. En az 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalı. Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir.
Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buzla ovma kızarıklığı hafifletirken aynı zamanda yanma hissini de azaltmaya yardımcı olacaktır. Regl olduğunuz dönemde ağda yapmaktan kaçının.
Ağda sonrası cildindeki kızarıklığı azaltacak bakım kremi La Roche Posay Cicaplast Baume B5. Bugüne kadar denediğimiz bakım kremleri içinde açık ara en iyisi Cicaplast krem oldu!
Ağda yapıldıktan sonra yapılan bölgedeki gözenekler açıldığı için ciltte sivilce görülebilir. Ağda sonrasında görülen bu sivilceler normal zamanlarda görülen sivilcelerden biraz farklıdır. Bu sivilcelerin sıkılmaması ve oynanmaması gereklidir. Ağdadan sonra kıl köklerinin bulunduğu gözenekler açık hale gelir.
Güzellik değerlendirmesi: Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Evde yapılan şeker ağdaları, kıl köklerini besler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri