Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon seans aralarında, tüyler yeterince uzadıktan sonra jilet yapmanın bir sakıncası yoktur. Tıraş makinesiyle de tüyler kısaltılabilir. Tüy köklerini uyarabilecek cımbız, ağda vb. işlemlerden süreç boyunca kaçınmak gerekir.
Ağdadan hemen sonra sıcak su ile duş yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Bu işlem, zaten hassaslaşan cildinizi daha da hassas hale getirecek ve tüm tahriş ve çeşitli cilt problemlerine karşı savunmasız hale getirecektir. Ağda sonrasında bakım için çeşitli kremler gibi çeşitli bitkisel yağlardan da yararlanabilirsiniz.
Ağda mı jilet mi sağlıklı? Ağda da, jilet de doğru uygulandığında gayet sağlıklı yöntemler. Ancak hassas bir cilde sahipseniz, kolayca kabarıyor ve kızarıyorsanız jilet kullanabilirsiniz.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz. Buhar, zaten açık olan kil köklerinin gerilmesine ve kurumasına sebep olur. Özellikle yaz günleri yaptığınız ağda sonrasında denize, havuza girmek ve güneşlenmek için en azından 24 saat beklemelisiniz.
Hem sağlık hem de görüntü açısından rahatsız edici olduğu için tüy alma işlemi sonrasında kıl dönmesi oluşmaması için tıraş bıçağı kullanımına dikkat etmek gerekir. Özellikle vücudun en hassas yerleri olan bikini bölgesi ve özel bölge ağda ile temizlenirse, sivilce, kızarıklık ve iltihapların önüne geçilmiş olur.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
Kolonya. Arkadaşlar, tüyleri ağda veya jilet ile aldıktan 1 saat sonrasında tüyleri aldığınız bölge (bikini hariç) kolonya uygulanır. Kolonya batıkları engeller, aynı zamanda tüylerin geç çıkması için tek uygulamalı en zahmetsiz yöntemlerden biridir.
Vücudunuza ağda yaptığınızda öncelikle bölgeye sıcak ağda uygularsınız. Daha sonra bunu bir bez ile kapatır, daha sonra bezi hızlıca çekerek bölgedeki kılları alırsınız. Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır.
Kadınlar dudak üstü tüylerinden kurtulmak için genelde iple yüz aldırma tekniğini tercih ederler. Bunun yanı sıra sir ağda ve ağda bantları da en çok tercih edilenler arasında. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile de dudak üstü tüylerinin kökten çözümü de var.
Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz.
Bacağı tüylerin çıktığı yöne doğru tıraş edin; sonra tercih ediyorsanız terse yöne gidin. Jilete hafif basınç uygulayarak uzun, sabit hareketlerle tıraş edin. Sert hareketlerden kaçının. Jileti tıkanmaları önlemek için sık sık yıkayın.
KUAFÖRDE AĞDA YAPTIRMAK GÜNAH MI? Temizlenme amacıyla bile olsa kuaföre giderek özel bölge (bikini bölgesi, genital bölge) ye ağda ya da lazer epilasyon uygulamak günahtır. Kadın arzu hissetsin ya da hissetmesin diğer kadının diz kapağı ile göbek arasına bakması haramdır.
Merhabalar, genital bölge kılları için Buz Lazer ideal bir çözümdür. İstenmeyen tüylerle mücadelenin en etkili ve en kalıcı yöntemi lazer epilasyondur.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Ergenlik öncesi yapılan lazer epilasyon uygulamalarının başarılı sonuçlar elde edilmemektedir. Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir.
Ağda yapılan bölgeyi cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile nemlendirmelisiniz. Nemlendirme özellikle kuruluğa sebep olan ağdadan sonra kızarıklık için en etkili çözümlerden biridir. Rahat ve pamuklu giysiler giyerek ağda yapılan bölgenin sürtünme ile tahrişini en aza indirmeye dikkat etmelisiniz.
Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar. Tamamen eski uzunluklarına ulaşmaları ise bir ayı bulabilir.
Kullanılan ağdanın ciltle uygun olmaması ya da kullanım talimatlarına uyulmaması sonucunda cilt yüzeyinde kimi izler meydana gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri