Ağda yaptıktan sonra duş almamaya özen gösterin. Ancak mecbur olduğunuzu düşünüyorsanız ağda yaptığınız bölgeye soğuk su temas ettirmeye çalışın.
Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Merhaba, İşlem öncesinde duşa girmesinde sıkıntı yoktur. Uygulama sonrasında 12 saat duş almaması önerilir.
Ağdadan hemen sonra sıcak su ile duş yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Bu işlem, zaten hassaslaşan cildinizi daha da hassas hale getirecek ve tüm tahriş ve çeşitli cilt problemlerine karşı savunmasız hale getirecektir.
Ağdadan sonra banyo yapmak hemen tavsiye edilmez, en azından cildin yatışması beklenir. Hemen duş alır ve mikrop kaparsanız sivilcelenme, uçuk, tahriş gibi sorunlara sebep olabilirsiniz. Özellikle ağdayı yanlış şekilde uygulayıp aşırı kızarma, morarmaya sebep olduysanız o gün yıkanmamak daha doğru.
İlgili 41 soru bulundu
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Vücudunuza ağda yaptığınızda öncelikle bölgeye sıcak ağda uygularsınız. Daha sonra bunu bir bez ile kapatır, daha sonra bezi hızlıca çekerek bölgedeki kılları alırsınız. Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Ağdadan ne kadar sonra banyo yapılır? Ağda öncesi duş almak sadece temiz olmak açısından değil, gözenekleri açıp acıyı azaltmak açısından da işe yarayan bir yöntem. Ölü derilerden arınmış, gözenekleri açık bir ciltte kabarma, küçük sivilcelenme ve batık oluşma ihtimalini azaltır.
Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Ağda yapmak gusül gerektirmez.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Kalınca (çok da kalın olmayacak şekilde) tüylerin çıkış yönüne doğru sürdüğünüz ağda, 10-15 saniye içerisinde tamamen kuruyacaktır. Daha fazla bekletmeden ağdayı tek hamlede tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekerek cildinizden soyun.
Isınma derecesi makinenin modeline göre değişse de genellikle 25 ila 35 dakika arasındadır. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayabilirsiniz. Sonrasında yapışkan bezi tüylerin çıkış yönünün tam tersine çekebilirsiniz. Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır.
Kullanım talimatı: Kartuş ağda ısıtıcısını fişe sıkıca takın, kartuş makinenin içindeyken ısıtıcının kapağını kapalı tutarsanız 55-60 dakikada erir. Açık olursa ağda çok uzun sürede erir. Fişin takıldığı yet gevşek olursa elektrik gider gelir. Işığı yanar söner.
Oysa son yıllarda bu konu araştırılmış ve bu bölgede ağdaya bağlı cilt çatlaklarından enfeksiyon kapma ihtimalinin hiç ağda yaptırmamış kadınlarla aynı olduğu gösterilmiştir. Bu sebeple ağda sonrası cinsel ilişkiye girmenizde sakınca bulunmamaktadır.
Güzellik değerlendirmesi: Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Evde yapılan sir ağda sonrası kalan kalıntıların temizleneceğini düşündükçe ağda yapmak gözde daha da büyüyor. Sir ağdalar çam reçinesinden üretildiği için su ve sabun ile temizlenemez.
Tüy azaltıcı losyon ve serumların içerisinde kıl yumuşatıcı maddeler bulunur. Bu nedenle ağda sonrası cilde tüy azaltıcı losyon veya serum uygulamak batık oluşumunu önleyebilir.Son olarak, lazer epilasyon, batıklardan kurtulmak için etkili bir yöntemdir.
Nemlendirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle ağda sonrası krem olarak uygulamak da vazelinin kozmetik kullanımı için uygundur. Ağda yaptıktan sonra tahriş olan cildi yumuşatacaktır. İnce bir tabaka şeklinde, hafif bir masajla ağda yapmış olduğunuz bölgelere vazelin sürün.
Sesu Ilk Ağda Turuncu Ağda bezi ile kullanılır Sesu ılık Ağda istenmeyen tüyleri kolayca temizler. Uzun süre pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Tüyleri kökünden alır ve cildinizi yıpratmadan kadifemsi bir parlaklık kazandırır.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
İstenmeyen Tüylerden Ağda İle Kurtulmak
Özellikle açık ten rengine ve hassas bir cilde sahip kadınlarda kızarıklık ve batık gibi sorunlara neden olabilen bu yöntem, istenmeyen tüyleri kıl kökleri de dahil olmak üzere tamamen ortadan kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri