Çilek bacak, ağda ve jilet kullanımı veya epilasyon sonrası ciltte kıl kökleri ve genişlemiş gözenekler nedeniyle derinin çukurlu ve küçük kırmızı noktalar (çilek çekirdeğini andıran) halinde gözükmesiyle ortaya çıkan görünümü tanımlamak için kullanılır.
Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz.
Eğer tüylerinizi aldıktan sonra kızarma ve yanma oluştuysa endişe etmeyin. “Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?” diyorsanız cevabı cildinizin o gün içinde normale döneceğidir.
Cilde buz küpleri ile soğuk bastırdıktan sonra, ağda sonrası kızarıklığı ve tahrişi azaltmak için temiz bir beze sarabilirsiniz. Ağda yaptıktan sonra şişmiş ve kaşıntılı cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Soğuk suyla karıştırılmış sütü cildinize nazikçe silmek için temiz bir bez kullanın.
Sebebi ise, kıl köklerinde ölü hücrelerin birikmesi ve kıl kökü kanalının tıkaması. Bunların sonucu ciltte kırmızı-kahverengi renkte benekler oluşuyor.
İlgili 44 soru bulundu
Tıkalı Gözenekler
Gözeneklerin, bakteri, ölü deri, kir ve yağ gibi nedenlerle tıkanmasından dolayı kötü bir görüntü oluşturabilir. Tıraş ya da ağda ile bacaklardaki tüyleri almak, yağın havaya temas etmesine neden olur. Bu da tıkalı gözeneklerin oluşarak çilek bacak etkisi yaratmasına yol açar.
Derideki kırmızı noktalar, kırık kılcal damarlardan, derinin altındaki küçük kan damarlarından kaynaklanır. Kaşıntılı veya ağrılı değildirler. Peteşi üzerine basarsanız, mor, kırmızı veya kahverengi kalırlar. Ancak bir kızarıklığa basarsanız, solgun veya daha hafif olur.
Ağda sonrası cildindeki kızarıklığı azaltacak bakım kremi La Roche Posay Cicaplast Baume B5. Bugüne kadar denediğimiz bakım kremleri içinde açık ara en iyisi Cicaplast krem oldu!
Ağda sivilce problemine yol açtıysa bol ve rahat kıyafetler giymeye özen gösterin. Böylece o alanda bir irritasyonu engellemiş olursunuz. Ağda yaptığınız bölgeye soğuk uygulamak tahrişi azaltabilir ve bölgeyi yatıştırır. 20 dakikayı geçmeyecek sürelerde soğuk ve temiz bir bez ya da beze sarılmış buz koyabilirsiniz.
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Eğer ağda sonrasında yüzünüzde kızarıklık ve yanma yaşarsanız bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin, cildinize pudra sürebilir, buzla kompres yapabilirsiniz. Kan dolaşımınızı daha da hızlandırmamak için sıcak sudan uzak durarak, cildinizi doğru ürünlerle nemlendirmeyi tercih edebilirsiniz.
“Yüzde ağda sonrası sivilce nasıl geçer?” diyorsanız en önemli şey sivilceleri sıkmaktan kaçınmaktır. Bu hem enfeksiyon kapmalarına hem de sayılarının artmasına neden olabilir. Cildinizi yatıştırmak için 20 dakikayı aşmayacak sürelerde soğuk kompres yapabilirsiniz.
Kimyasal veya fiziksel peeling uygulaması çilek bacak görünümünün iyileşmesine yardımcı olabilir. Bir Epilatör Kullanmak: Tıraş bıçağı veya ağda kullanımı ciltte tahriş oluşmasına neden olabilir. Bu durum çilek bacak görüntüsü oluşumuna yol açabilir.
Regl döneminde cildin hassas olmasına bağlı olarak ağda yapılması durumunda ciltte tahriş meydana gelme de söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda adet dönemi içerinde yapılan ağdanın uzun süreli olmaması ve kılların tekrar kısa bir zaman içerisinde çıkması da söz konusu olmaktadır.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır. Bebe yağının cildi yumuşatan bir özelliği bulunur.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Ağda sonrası sivilcenin geçmesi için pudra kullanılabilir. Ağda yapılan bölgeye aloe vera uygulanabilir. Ağda sonrasında çıkan sivilcelere yağlar ve kremler sürülür. Aloe vera yatıştırıcı bir özelliğe sahip olduğu için daha hafif etkiler gösterir.
Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buzla ovma kızarıklığı hafifletirken aynı zamanda yanma hissini de azaltmaya yardımcı olacaktır. Regl olduğunuz dönemde ağda yapmaktan kaçının.
Ağda ile kıllar folikülden çıkarılır. Bu nedenle, ağdadan sonra kıllarınızın yeniden uzaması yavaşlar ve genellikle 4 ila 6 hafta sürer. Aynı zamanda, çoğu kişi yeniden uzamadan sonra kıllarının daha ince olduğunu bulduklarını ifade etmektedir.
Ağda yaptıktan sonra cildinizi yatıştırmak ve nemlendirmek için uygun ürünleri kullanmak önemlidir. Cilt bariyerini koruma ve onarma etkili Bepanthol Cilt Bakım Kremi ağda sonrası iyi bir seçim olabilir.
Ayrıca cildin temizlemesini de sağlar. Özellikle kuru bir cilt tipine sahipsen, ağda sonrası yağ uygulamak cildinin parlamasına da yardımcı olur. Vazelin: Her derde deva vazelin, ağda temizleme işlemlerinde de desteğini bizden esirgemiyor. Eğer evde ağda temizleme yağı yoksa, vazelinden yardım alabilirsin.
Aloe vera özellikle tahrişe iyi gelmesi ile bilinen bir bitkidir. Taze aloe-vera jeli ile yapacağınız masaj ağda tahrişini azaltmanıza yardımcı olacaktır. Badem yağı – Hindistan cevizi yağı doğal olarak bulunan ve aktarlardan alınabilecek bu yağlar ile ağda uygulaması bakım yaparak ciltteki tahrişi azaltabilirsiniz.
Genellikle tedavi gerektirmeyen kırmızı benler, yaralanmaya çok açık yerdelerse alınabilir. Elektrokoterizasyon, lazer, kriyocerrahi ve cerrahi eksizyon ile kırmızı benler tedavi edilebilir. Her bende olduğu gibi kırmızı benler için de renk, şekil ve boyut değişiklikleri gözlenmesi durumunda doktora başvurulmalıdır.
Peteşi, ciltte mor, kırmızı veya kahverengi olabilen çok küçük noktalardır. Küçük kan damarları olan kılcal damarların yırtılmasından kaynaklanır ve kümeler halinde görünürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri