Ağda işlemi sonrasında kozmetik ürünlerinin kullanımına dikkat etmeli, cildi tahriş edebilecek durumlardan kaçınmalısınız. Ağdadan sonra aşırı sıcak suyla banyo yapmamalı, sauna, buhar banyosu gibi yüksek sıcaklıklı yerlere girmemelisiniz.
Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Cildin ısı nedeniyle tahriş olması hassaslaşması nedeniyle su toplama riskine karşı su değdirmeyin derler. Kılların yeniden çıkışı üzerinde bir etkisi olmaz, lazer epilasyon tercih ederseniz daha iyi olur...
Ağdanın hemen sonrasında su uygulamak her ne kadar rahatlatıcı gibi dursa da zararlı olabilmektedir; ancak ağdadan en az 1-2 saat sonra bölge üzerine doğal sabun ile masaj uygulayabilir daha sonra bölgeyi soğuğa yakın bir su ile durulayabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Ağda yaptıktan sonra duş almamaya özen gösterin. Ancak mecbur olduğunuzu düşünüyorsanız ağda yaptığınız bölgeye soğuk su temas ettirmeye çalışın.
Evde yapılan sir ağda sonrası kalan kalıntıların temizleneceğini düşündükçe ağda yapmak gözde daha da büyüyor. Sir ağdalar çam reçinesinden üretildiği için su ve sabun ile temizlenemez.
Bu da sivilcelenmelere neden olmak demektir. Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Bu yüzden gün içerisinde ağda yaptığınız bölgeye çok dokunmamaya özen göstermelisiniz. Ilık suyla yapılacak kısa bir duşta, yatıştırıcı ve antiseptik etkili doğal yağlar ve içeriğinden emin olduğunuz nemlendirici ürünler ile cildinize ağda sonrası bakım yapabilirsiniz.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Ağdadan sonra banyo yapmak hemen tavsiye edilmez, en azından cildin yatışması beklenir. Hemen duş alır ve mikrop kaparsanız sivilcelenme, uçuk, tahriş gibi sorunlara sebep olabilirsiniz. Özellikle ağdayı yanlış şekilde uygulayıp aşırı kızarma, morarmaya sebep olduysanız o gün yıkanmamak daha doğru.
Ağda yapılan bölgeyi cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile nemlendirmelisiniz. Nemlendirme özellikle kuruluğa sebep olan ağdadan sonra kızarıklık için en etkili çözümlerden biridir. Rahat ve pamuklu giysiler giyerek ağda yapılan bölgenin sürtünme ile tahrişini en aza indirmeye dikkat etmelisiniz.
Vücudunuza ağda yaptığınızda öncelikle bölgeye sıcak ağda uygularsınız. Daha sonra bunu bir bez ile kapatır, daha sonra bezi hızlıca çekerek bölgedeki kılları alırsınız. Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
1. önce duş kese. ardından cilde dinlenmesi için biraz süre. hassas ciltliyseniz en az 1-2 gün mesela. ardından ağda. ağdadan sonra hemen kese yapılmaz.
Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Ağda sırasında acı hissinizi en aza indirmek istiyorsanız, duş aldıktan sonra ağda yapmanız gerekir. Böylece hem kolay hem de acısız bir şekilde ağda işlemi yapabilirsiniz.
Kolonya. Arkadaşlar, tüyleri ağda veya jilet ile aldıktan 1 saat sonrasında tüyleri aldığınız bölge (bikini hariç) kolonya uygulanır. Kolonya batıkları engeller, aynı zamanda tüylerin geç çıkması için tek uygulamalı en zahmetsiz yöntemlerden biridir.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
Kalınca (çok da kalın olmayacak şekilde) tüylerin çıkış yönüne doğru sürdüğünüz ağda, 10-15 saniye içerisinde tamamen kuruyacaktır. Daha fazla bekletmeden ağdayı tek hamlede tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekerek cildinizden soyun.
Isınma derecesi makinenin modeline göre değişse de genellikle 25 ila 35 dakika arasındadır. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayabilirsiniz. Sonrasında yapışkan bezi tüylerin çıkış yönünün tam tersine çekebilirsiniz. Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır.
Kullanım talimatı: Kartuş ağda ısıtıcısını fişe sıkıca takın, kartuş makinenin içindeyken ısıtıcının kapağını kapalı tutarsanız 55-60 dakikada erir. Açık olursa ağda çok uzun sürede erir. Fişin takıldığı yet gevşek olursa elektrik gider gelir. Işığı yanar söner.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Jilet kullanmanın yanı sıra yanlış uygulanan lazer işlemleri, ters yönde uygulanan ağda ya da diğer tüy dökücü kremler de kimi zaman bölgenin kararmasına neden olmaktadır.
Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir. Ağda çabuk bitsin diye büyük bantlar kullanmaktansa, küçük bantlar kullanmak çok daha başarılı sonuçlar almanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri