Nemlendirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle ağda sonrası krem olarak uygulamak da vazelinin kozmetik kullanımı için uygundur. Ağda yaptıktan sonra tahriş olan cildi yumuşatacaktır. İnce bir tabaka şeklinde, hafif bir masajla ağda yapmış olduğunuz bölgelere vazelin sürün.
- Ağda yanığı olan bölgeye yüzde yüz aloe vera jeli sürülebilir. Fakat bu jelin kesinle saf aloe vera jeli olmasına dikkat edilmesi gerekir. - Kantaron yağı yanıkların geçmesinde de oldukça etkilidir. - Bebek yağı veya vazelin kullanarak bölgenin nemlendirilmesi de sağlanabilir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Ağda yanığına ilk müdahale soğuk su ile yapılmalıdır. Ardından ciltte kalan ağdaları temizlemek için vazelin veya bebek yağı kullanabilir, varsa temizleme mendili ile kalıntıları temizleyebilirsiniz. Ayrıca shea yağı da antiseptik etkisiyle, kalan ağda parçalarının kolayca çıkmasını sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
Ağda kalıntısını temizlemek için kullanacağınız vazelini bol miktarda ağda kalan bölgeye sürün. 5 dakika bekledikten sonra ağda olan bölgeyi temiz bir pamuk ile silin, ve ağda kalıntısının temizlendiğini göreceksiniz.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağdanın hemen sonrasında su uygulamak her ne kadar rahatlatıcı gibi dursa da zararlı olabilmektedir; ancak ağdadan en az 1-2 saat sonra bölge üzerine doğal sabun ile masaj uygulayabilir daha sonra bölgeyi soğuğa yakın bir su ile durulayabilirsiniz.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
2. adım – Pudra kullanın: Ağda sonrası kızarıklık ve yanmayı önlemek için bir diğer ipucu öncesinde pudra kullanmaktır. Bölgeye dökeceğiniz pudra koruyucu bir tabaka olarak ağdanın cildinize değil tüylere yapışmasını sağlar. Böylece cildiniz daha az tahriş olur.
Her ağda işlemi sonrası düzenli olarak uygulanan portakal kürü tüy köklerine nüfuz ederek zayıflamalarına neden olur. Portakal kürü cilde uygulandığında yaklaşık bir saat cilt yüzeyine kalmalı. Bir saatin sonunda bölge ılık su ile temizlenebilir.
Regl döneminde bacak ya da vücudun farklı bir bölgesine epilasyon yapılmasında bir sakınca yoktur.
Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Cildi yumuşatma ve cildin kuruluğunu giderme etkisine de sahip olan vazelin bir bakım kremi olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda ciltte kurumuş, çatlamış ya da kesilmiş olan bölümlerin üzerine merhem gibi de sürülebilir. Çizik ya da yanıkların giderilmesinde de etkin bir şekilde vazelin kullanılır.
Bu yöntemlerin en bilineniyse soğuk sudur. Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır. Bebe yağının cildi yumuşatan bir özelliği bulunur.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Kızarıklığa iyi gelen en önemli şey soğuktur. Buzdolabından aldığımız buz poşetini ağda alanına koyarak bekletebiliriz. Buz hem kızarıklığa iyi gelecek hem de yanma hissini geçirecektir.
Bikini bölgesi için özel pudralı sir ağdalar tercih edilmelidir. Bikini bölgesinde konserve ya da kalıp sir ağdalar kullanılmaktadır.
Tıraş öncesinde sıcak bir duş alarak veya sıcak bir bez koyarak cildi ve tüyleri yumuşatmak, kremle tüylerin uzama yönüne doğru tıraş etmek, sonrasında ölü derileri uzaklaştırmak ve bölgeyi nemlendirmek en iyi sonuçları sağlayacaktır.
Vücudunuza ağda yaptığınızda öncelikle bölgeye sıcak ağda uygularsınız. Daha sonra bunu bir bez ile kapatır, daha sonra bezi hızlıca çekerek bölgedeki kılları alırsınız. Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır.
Ağda kaç günde çıkar ve çıkmayı geciktirme yolları nelerdir? Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar. Tamamen eski uzunluklarına ulaşmaları ise bir ayı bulabilir. Elbette bunlar ortalama rakamlar.
Ağda yaptıktan sonra duş almamaya özen gösterin. Ancak mecbur olduğunuzu düşünüyorsanız ağda yaptığınız bölgeye soğuk su temas ettirmeye çalışın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri