Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Halk arasında Ağlayan Çiçek olarak bilinen Difenbahya (Dieffenbachia) bitkisi toprağının çok nemli olmasını ister. Özellikle sıcak yaz aylarında diğer bitkilere farklı olarak haftada en az 1-2 kez fısfıs yardımı ile yapraklarının nemlendirilmesi gerekmektedir.
Difenbahya aydınlığı seven bir bitki türüdür. Bu nedenle sağlıklı kalmak için güneş ışığını mutlaka almalıdır. Bu bakımdan perdeden süzülerek gelen güneş bu bitkiler için yeterli olur. Arada filtre olmadan direkt güneş ışığına maruz kalması durumunda bitkinin solmasına sebep olabilir.
Evde Yetiştirebileceğiniz Difenbahya Çiçeği. Ev ve ofis dekorasyonunda sıklıkla kullanılan difenbahya çiçeği, ağlayan çiçek ismiyle de anılıyor. Dikkat çekici yaprakları bulunan difenbahya çiçeği, iri yapısıyla da evlerinize farklı bir dokunuş yapmanızı sağlıyor.
· Difenbahya bitkisi her ortama uyum sağlar. Ancak aydınlığı sever. Rahat ve hızlı bir şekilde yetişmesi için güneşe gereksinim duyar. Güneş alan odalarda tül perdelerden süzülen güneş ışığını doğrudan alırsa sağlıklı bir şekilde büyür.
İlgili 37 soru bulundu
Difenbahya aydınlığı sever, rahat bir şekilde yetişebilmesi için güneşe ihtiyaç duyar. Güneş alan odalarda tül perdeden süzülerek gelen güneş ışığını direkt olarak alarak büyürse geniş, sağlıklı ve büyük yaprakları olacaktır. Toprak olarak gevşek yapılı ve hava gözenekleri bol olan, ponzalı bahçe toprağı ister.
Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir. Bunun yerine 2 gün boyunca oda sıcaklığında bekletilmiş su ile sulamanız önerilmektedir.
Difenbahya çiçeğinin anavatanı Meksika, Güney Amerika ve Batı Hint Adaları'dır. İri, uzun ve gösterişli yapraklara sahiptir. Her iklimde yaşamayı sever ve neredeyse hiç toprak ayırt etmez.
Difenbahya aydınlığı sever, rahat bir şekilde yetişebilmesi için güneşe ihtiyaç duyar. Güneş alan odalarda tül perdeden süzülerek gelen güneş ışığını direkt olarak alarak büyürse geniş, sağlıklı ve büyük yaprakları olacaktır. Ancak direkt olarak güneş alması bitkinin formunu bozacaktır.
Bakımı doğru yapılırsa ortam şartları da uygunsa yapraklar iki yıla yakın dayanır. Yaprak öz suyunda bulunan bazı toksik maddeler nedeniyle bitkinin çiğnenmesi sonucunda dilde, dudaklarda şişlik, yanma, ağrı meydana gelebilir, hava yolu tıkanıklığı ve solunum yetmezliği gibi ciddi klinik bulgular ortaya çıkabilir.
Çiçek açmasının bellir bir zamanı yoktur. Çok iyi bakım uygulanıp tüh ihtiyaçları giderildikten sonra ve biraz daha yaşlandıktan sonra Difenbahya bitkisi çiçek açabilir.
Bitkinizin gelişim göstermeye devam etmesi için uyku döneminden sonra 2-3 yılda 1 saksı değişimi yapmanız önerilir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Bitkilerinizi duşa sokabilir ve hafif ılık bir su ile yıkayabilirsiniz. Bu uygulama bitkilerinizin yapraklarına zarar verebilecek yoğun bir akım oluşturmaktadır. Bunun yerine yumuşak su damlaları yardımıyla yaprak temizliği yapabilirsiniz.
Çürüyen köklerse siyah, kahverengi ve yumuşaktır. · Çürüyen kökü kesmenizin ardından eski toprağı tercih etmek yerine yeni bir saksı toprağı tercih edin. · Bitkinin ölen dal ve yaprağı var ise bunları da bir makas yardımı ile kesin. · Bitkinizin en fazla bir hafta içerisinde iyileşmeye başlayacaktır.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Bitkilerin hızlı büyümesini sağlamak için, iyi drenajlı ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, büyüme hızlarını önemli ölçüde etkiler. Kompost ve organik gübreler kullanarak bitkilerinizin topraktan gerekli besinleri almasını sağlayın.
Difenbahyalarımızın saksı değişimlerini yılda bir yapmalıyız ve saksılarımız her zaman bir büyüğüyle değiştirilmelidir. Şunu asla unutmayın çok büyük saksılar çiçeğinizin köklerinin büyümesini sağlar ve yapraklarının küçük kalmasına neden olur.
Difenbahya. Bulunduğu ortamda gece saatlerinde büyük oranda zehirli gaz salınımı yapan bu bitki, gaz salınımını kaygan yapıdaki büyük yaprakları sebebiyle kolay ve etkili bir şekilde yapabiliyor. Bu bitkinin kökü ya da gövdesi yenildiği takdirde tehlike arz etmektedir.
Türkiye'de birçok evde görülebilecek olan ve geniş yapraklarıyla sevilen bir bitki olan "Difenbahya" bitkisinde büyük bir tehlike ortaya çıktı. Halk arasında ağlayan çicek olarak bilinen bu çiçek ölüme yol açabilir!
Hristiyanların inancına göre ters lale, Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra çok üzülen Meryem Ana'nın toprağa döktüğü gözyaşlarından filizlenmiş. Bu nedenle de adı “ağlayan gelin” olmuş. Ters lalenin adı bir aşk hikayesinde de geçiyor.
Bu sayede gün ışığını eşit miktarda alan difenbahya çiçeği orantılı bir şekilde büyüyecektir. Aydınlık ortamları çok seven bu bitki türü karanlık bir ortamda uzun süre kalırsa maalesef ki solmaya başlayacaktır. Özellikle kış aylarında mümkün oldukça çiçeğinizi bol aydınlık alanlarda muhafaza ediniz.
Yapraklar içinde biriktirdiği nemi, su damlası olarak dışarı attığı için ağlayan çiçek ismi verilmiştir.
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri