Gano ya da agno, üniversitelerde not belirtmek için kullanılan kısaltmadır. Açılımı ise Genel Akademik Not Ortalaması olarak bilinir. Yarıyıl ve yıl sonu geldiğinde yano, gano ya da agno belirlenir. Harflik sistem ile birlikte gano üniversitelerde en çok kullanılan kavramlar arasında yer almaktadır.
Öğrencinin Fakülte/Yüksekokulda öğrenime başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl da dâhil olmak üzere almış olduğu tüm derslerin katılımıyla elde edilen ve başarısını belirleyen not ortalamasıdır.
Agnoyu lisede olan yıl sonu notunuz olarak düşünebilirsiniz. Açılımı Ağırlıklı Genel Not Ortalaması'dır.
e) Birinci yarıyıl hariç, bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması 2.00'den az olan öğrenciler sınamalı öğrenci sayılırlar. Bir yarıyılda sınamalı duruma düşen öğrencinin şartlı başarılı not aldıkları derslerden başarılı sayılabilmesi için, bir sonraki yarıyıldaki yarıyıl not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.
Mezuniyet Not ortalaması (AGNO)'nı, (2.00) tutturamayan öğrenci, mezun olamaz. Bu durumdaki öğrenciler öncelikle DD ve DC bağıl notu aldıkları derslerden bazılarını tekrarlayarak ortalamalarını 2.00 veya üzerine çıkarmayı hedeflerler. AGNO'ları 2.00'in üzerine çıkan öğrenciler, mezuniyete hak kazanırlar.
İlgili 30 soru bulundu
Döneme ait not ortalamasını ifade eder. Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO): Öğrencinin o güne kadarki öğrenim süresi boyunca aldığı tüm dönemlerdeki tüm derslerin ağırlıklı not ortalamasını ifade eder. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) her bir dönem için YANO ve GANO hesabını otomatik olarak yapmaktadır.
(4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.
Ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) en az 2,00 olması durumunda, mezuniyet için, koşullu başarılmış derslerin tekrar edilmesi şart değildir. c) Bir dersten FF veya K harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
AGNO: Ağırlıklı genel not ortalamasını, ANO: Ağırlıklı not ortalamasını ifade eder.
AGNO, öğrencinin bir üst yarıyıldan ders alıp almayacağının, DC ve DD aldığı derslerden geçip geçemeyeceğinin, öğrencinin bölümünden mezun olup olamayacağının ve mezun olursa mezuniyet derecesinin ne olacağının ne olacağının belirlenmesinde kullanılır.
AGNO = 4 üzerinden bağıl not X derslere ait kredi saatlerinin çarpımlarıdır. Bu çarpımlar sonuçta toplanır. Tüm derslerin kredi saatleri toplamına da bölünür.
a) AGNO; öğrencinin ilk yarıyıldan/yıldan itibaren aldığı tüm derslerin başarı notlarının kredileriyle çarpımları toplamının ilk yarıyıldan/yıldan itibaren alınan derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle hesaplanır.
AGNO; öğrencinin ilk yarıyıldan itibaren aldığı tüm derslerin başarı notlarının kredileriyle çarpımları toplamının ilk yarıyıldan itibaren alınan derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle hesaplanır.
50 NİN ÜSTÜNDE Mİ? AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
1) Öğrenci müfredat derslerindeki zorunlu dersleri almış olmalı. 2) Öğrenci 360/240/120 AKTS'yi tamamlamış olmalı 3) Öğrenci Staj zorunlu olan bölümler için staj öğrenimini tamamlamış olmalı. 4) Öğrencinin akademik not ortalaması en az 2.00 olmalı. 5) Bitirme projesini tamamlanmış olmalı.
Genel not ortalaması, alınan bütün derslerin ağırlıklı puan toplamının, derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle bulunur. Elde edilen ortalama, virgülden sonra iki haneli olarak gösterilir.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
MADDE 38 – (1) Önlisans ve lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin, alması gereken dersleri ve uygulamaları başarı ile tamamlamış ve en az 2.00 GANO'yu sağlamış olması gerekir.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Akademik başarı not ortalamam nasıl hesaplanır? Öğrencilerin başarı durumları, bitirdikleri yarıyılda almış oldukları derslere ait YANO ve almış oldukları tüm dersler için hesaplanan GANO ile izlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri