Ağustos ayı için çiçek ekmekte geç kaldığınızı düşünebilirsiniz. Çiçeklerin büyüme mevsimi, yükselen sıcaklıklar ve rengarenk tonları ile dolup taşan bahçeler yaratmak için hala zamanınız var. Solmuş çiçek bahçelerini yenilemek için kısa sürede yetişen çiçekleri ya da süs bitkilerini tercih edebilirsiniz.
Ağustos ayının doğum çiçeği kuzgun kılıcı olarak da bilinen glayöl çiçeğidir.
Ağustos: Semizotu, ıspanak, kabak, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir. Eylül: Semizotu, bakla, kekik, ıspanak, kabak, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir. Ekim: Semizotu, ıspanak, brokoli, roka, maydanoz, nane, taze soğan ve dereotu ekilir.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Ne Zaman Ekilir? Bahçe gülleri fidan olarak her mevsim dikilebilir. Açık kök ya da saksıda alınan gül fidanlarını toprağa dikmeden önce sürülmesi ve temizlenmesi gerekir. Her mevsim dikilmeye uygun olsa da sonbahar sonu ya da ilkbahar başı dikilmesi en uygun zamandır.
Ağustos ayı sebzeleri: Kabak, domates, patlıcan, bamya, taze fasulye, barbunya, börülce, dolmalık biber, yeşil biber, kırmız biber, mısır, fesleğen, nane, biberiye, tere, maydanoz, dereotu, reyhan. Ağustos ayı meyveleri: Mürdüm eriği, üzüm, kırmızı erik, vişne, kayısı, incir, şeftali, kavun, karpuz, dut, böğürtlen.
Eylül ayında marul, ıspanak, lahana, roka ve turp ekerek 30 gün sonra hasat edebilirsiniz. Ek olarak dereotu, kabak, bakla, kekik ve lavanta gibi bitkilerin ekimini de yapabilirsiniz. Eylül ayı boyunca yıldızpatı ve kasımpatı gibi çiçeklerin ekimini gerçekleştirebilirsiniz.
Ekim ayında lale, sümbül, gündüzsefası, adonis, nergis, petunya, kahkahaçiçeği, floks, kazayağı, kuşotu, ağlayan gelin çiçeği, dağ lalesi, çiğdem çiçeği, kardelen lale, süsen çiçeği gibi birçok çiçek türü ekilebilir. Bu çiçekler büyüme şartları gereği ekim ayı için oldukça elverişlidir.
Kışın da rengarenk ve mis kokulu çiçekler bulabileceğini söyledik, peki kış mevsiminde hangi çiçekler ekilir? Kışın ölmeden dayanabilen çiçekler arasında kasımpatı, şebboy, sümbül, kardelen, nergis, çuha çiçeği, sıklamen, açelya, yılbaşı çiçeği ve orkide sayılabilir.
Mutluluk Çiçeği,Epipremnum Pinnatum 'Happy Leaf Sarı Yeşil Şeffaf Yapraklı 12 cm Saksılı Sarkan Bitki.
Eylül ayında toprağa ekim yapabileceğiniz çiçek yıldızpatıdır. Yıldızpatı ekimi Eylül ayında yetiştirilebilecek çiçek türleri arasında yer almaktadır. Ekim Ayında Hangi Çiçekler Ekilir? Ekim ayı özellikle şamdan çiçeği yani bir diğer adıyla aynısefa çiçeğinin ekimi için uygun bir aydır.
Ağustos ayı, karnabahar, lahana, fasulye, börülce ve roka ekiminin yapıldığı aydır. Bu sebzelerin tohumları, Ağustos ayı boyunca toprağa ekilebilir. Ağustos ayında önceden ekilen kabak, marul ve salatalıklar fidelenir. Bu fideler yeni toprağa aktarılmalıdır.
Tüm lahanagiller (brokoli, karnabahar, beyaz lahana, brüksel lahanası vb.) ve pırasa muhakkak Ağustos ve Eylül aylarında dikilmeli. Ispanak, pazı, maydanoz, kereviz, havuç, kıvırcık, marul, roka, tere ve yeşil soğan da Eylül ve Ekim aylarında dikilmeli.
Kasım ayında genel olarak kışlık sebzeler; Brokoli, bakla, enginar, yer elması, ıspanak ve turp ekimi yapılır. Buğday, yulaf, arpa, yonca ve bezelye tohumları ekilebilir. Soğuk havanın hakim olması ile birlikte, yenilen içilen besinlere daha çok dikkat edilmelidir.
Sonbahar sebzeleri, sonbahar aylarında hasat edilen ve genellikle kış aylarında tüketilen sebzelerdir. Bu sebzeler arasında havuç, lahana, ıspanak, turp, kereviz, pancar, pırasa ve pazı gibi sebzeler bulunur. Sonbahar, toprak sıcaklığı ve nem açısından uygun koşulların sağlandığı bir dönemdir.
Ağustos, roka, börülce, fasulye, lahana ve karalahana ekiminin gerçekleştiği aydır. Bu bitkilerin tohumları, Ağustos süresince toprağa ekilebilmektedir. Ağustos'tan evvel ekilen salatalık, marul ve kabaklar fidelenmektedir. Bunlar yeni toprağa aktarılır.
Ağustos ayı tarım ve hayvancılıkta yapılması gerekenler. -Açık tarlaya karnabahar, lahana, brokoli ve marul fidesi dikilebilir. -Seraya güzlük domates, biber, patlıcan gibi sebze fideleri dikilebilir.
Örtü altı taze fasulye yetiştiriciliğinde ilkbahar döneminde 1 Mart, Sonbahar döneminde 15 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde tohum ekimi yapılır. Geniş alanlarda bodur taze fasulye yetiştiriciliği yapılan yerlerde sıra usulü mibzerle ekim yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri