Ürün geniş bir hazneye sahiptir. Bu hazne doldurulabilir bir yapıdadır. İsteğe göre içine ılık su veya ağız çalkalama suyu da konabilir. Hazne doldurulduktan sonra cihaz için uygun olan başlık seçilir.
Ağız duşu kullanımı sırasında su haznesine ılık su koyulur. İstenildiği takdirde ağız çalkalama suyu koyulması da mümkündür. Daha sonra uygun başlık ağız duşuna takılarak çalıştırılır. Ağız duşu hem suyu hem havayı aynı anda basınçlı bir şekilde püskürtür.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre, diş fırçası sadece % 30 gibi bir hijyen sağladığı kanıtlanmıştır. Ağız için maksimum temizlik sağlamak isteyen kişilere, ağız duşu vazgeçilmez bir argüman olacaktır. Ağız duşu, ağız içi temizliği % 100 sağladığı bilimsel olarak açıklanmıştır.
Genellikle, ağız duşunu günde bir kez kullanmak, dişler arası plak ve yiyecek artıklarını temizlemek ve diş eti sağlığını korumak için yeterli olabilir. Bu genellikle diş fırçalama işleminden sonra veya günün herhangi bir uygun zamanında kullanılır.
TARTARI KÖKÜNDEN YOK EDİN
Tartara karşı ilk savunma hattınız, plak birikimini ortadan kaldırmaktır. Ağız duşu, üstün bir temizlik için diş eti çizgisinin derinliklerine ve temizlenmesi zor alanlara kadar ulaşarak yemek artıklarını ve bakteri plağını temizlemeye yardımcı olur.
İlgili 43 soru bulundu
İki yemek kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuz yarım bardak suyun içerisine katılarak karıştırılır. Hazırlanan karışım ile günde bir kez gargara yapılır. Düzenli kullanacağınız bu karışım, dişler üzerinde oluşan tartarın giderilmesine yardımcı olur.
Diş ipi kullanımı tartar temizliğinde en etkili olan yöntemlerden biridir. Bunun için günlük veya iki günde bir kesinlikle diş ipi kullanmalısınız. Ağız bakım suları en etkili olan ürünlerdendir. Ancak ağız bakım sularını tercih ederken florür içeren ürünleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.
Ağız Duşu Kullanım Avantajları
Dişlerde plak oluşumunu engeller. Diş eti kanamalarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Çürük oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Ağız kokusunu giderir.
Diş fırçası, diş ipi ve arayüz fırçasının ulaşamadığı tüm kör noktaların temizlenmesini sağlamaktadır. Özellikle köprü ve/veya implant olan ağızlarda ağız duşu kullanılması, ağız hijyeninin daha etkin bir şekilde sağlanması açısından daha faydalı olacaktır.
Ağzımızın salgıladığı tükürük, yediğimiz yemekler ve tükettiğimiz sıvıların birleşmesiyle dişlerde bakteri plağı oluşturur. Düzenli diş temizliği sağlanmadığında bu bakteri plakları sert bir yapı alarak diş taşı oluşumu başlar.
Ağız bakımınızı ihmal etmeyiniz:
Dolgu sertleştikten hemen sonra dişlerinizi normal şekilde fırçalayabilirsiniz. diş ipi , ağız duşu, ara yüz fırçası kullanabilir, gargara yapabilirsiniz.
Dişlerinizin ve diş etlerinizin temizliği için en iyi diş fırçası yumuşak, ucu yuvarlatılmış ya da parlatılmış kılları olanlardır. Sıkı ya da sert diş fırçaları diş eti dokularınızı zedeleyebilir.
Philips Sonicare Airfloss
Ağız sağlığı konusunda kaliteden ödün vermeyen bir alternatiftir. Güçlü ağız duşunu su veya sıvı ağız bakım suyu ile doldurun, başlığı diş eti hizasında tutun ve plağı yalnızca 60 saniyede yok edin. Sağlıklı diş etlerine merhaba deyin.
Terapötik ağız gargaraları, bakterileri öldüren ve hem plak hem de diş eti iltihabını azaltan aktif bileşenler içerir. Terapötik ağız gargaraları reçetesiz olarak temin edilebilir veya diş hekiminizin bu ürün için özellikle reçete yazması gerekebilir. Kozmetik gargaralar ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.
Ağza tazyikli su verilir ve diş aralarının temizliği sağlanır. Dişleri düzenli olarak fırçalayan kişiler için ağız duşunu ortalama haftada 1 ya da 2 kere yapmak yeterli olacaktır. Bütün bakım aşamalarından sonra kişi ağzını ağız çalkalama suyu ile çalkalar. Bu şekilde nefes tazeliği korunmuş olur.
Evde Ağız Bakımı
Ağız bakımının temeline baktığımızda dengeli beslenmek ve atıştırmalıkları azaltmak, günde iki defa dişleri doğru bir şekilde fırçalamak, florür içeren diş macunları kullanmak, ağız bakım suyu ile ağzı çalkalamak, yemek artıklarının tam olarak temizlenmesi için diş ipi kullanmak.
Kişiler kendilerine uygun olanı tercih ettiğinde ve kullanıldığında herhangi bir sorun yaşamaz. Diş ipleri dişlerin arasını açmaz ve diş yüzeyinde aşınmaya neden olmaz. Doğru ve düzenli kullanıldığında ağız ve diş sağlığına pek çok faydası vardır.
Diş fırçası, tek başına yaklaşık yüzde 60 gibi büyük bir oranı temizleyememekte olup, ince ve detay kısımlara erişememektedir. Kalan kısımları ise ancak diş ipi temizleyebilmektedir. Günde en az 1 kere diş ipi kullanımı ile ağız ve diş sağlığımızı koruyarak oluşabilecek çürükleri ve ağız kokusunu önleyebiliriz.
Sadece diş fırçalamanın ağız hijyeninin tam olarak sağlanmasında yeterli olmamasında dolayı günde en az 1 kere mutlaka diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipinin fırçalamadan önce kullanılması her zaman en iyi sonucu verir.
Doğru ve etkin diş fırçalama,diş ipi ve dil fırçası kullanımı, varsa protezlerin temizliğinin sağlanması önem taşıyor. - Çinko içeren gargaralar ve sakız kullanımı işe yarıyor. - Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor.
Ağız sağlığınızı koruyun. Ağız kokunuzun mideden kaynaklanıyor olması ağız bakımınızı ihmal edebileceğiniz anlamına gelmez. Günde iki kez dişlerin fırçalanması ve bir ağız çalkalama suyunun kullanılması, ağız kokusuna katkı sağlayan bazı bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır.
Öncelikle diş fırçasına karbonat sürerek dişler fırçalanabilir. Böylece hem dişler beyazlar, hem de diş taşları yumuşatılır hatta yok edilir. Diğer bir diş taşı temizleme yöntemi ise sirke kullanmaktır. Ayrıca Hindistan cevizi yağı da dişlerinizdeki tartar tabakalarını temizlemeye yardımcı olabilir.
Günde iki kez, her defasında en az iki dakika boyunca florürlü diş macunu ile dişlerinizi iyice fırçalayın. Signal diş macunu, hem florür hem de özellikle tartar oluşumunu önleyen diğer aktif içeriklere sahiptir. Yumuşak veya orta yumuşaklıkta bir diş fırçası kullanın.
Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi ziyareti, diş taşının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri