5) Kahvaltılık Bölmesine Sadece Kahvaltılık Ürünleri Ekleyin Bazı buzdolabı türlerinde kahvaltılık besinler için 0 derece bölmesi yer alıyor. Bu bölmede sadece kahvaltılık ürünler olmalıdır. Eğer sebze ve meyve yerleştirirseniz donacağı için tüm gıdalar çöp olacaktır.
- Kahvaltılık Çekmecesi nedir? * Peynir, sucuk, salam gibi yiyecekleri saklayabileceğiniz bu çekmece, hem dolap içerisine koku sızmasını engelliyor, hem de daha düzenli bir kullanım sağlıyor.
Yemek kaplarını dolaba sıcak koymayın. Aksi hâlde yüksek enerji harcar. Buzdolabının raflarına örtü sermeyin. Bunlar hem bakteri oluşmasına sebep olur, hem hava kanallarını engelleyerek daha fazla elektrik harcar, hem de yine hava sirkülasyonu olmadığı için yiyeceklerde daha hızlı bozulmaya sebep olur.
Buzdolabında sebze ve meyveleri çok iyi saklamak için buzdolabı poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Her sebze ve meyve için ayrı saklama kabı kullanmamak, farklı kokuların dolap içine yayılmasına neden oluyor. Kötü koku oluşumuna engel olmak için her birini ayrı kaplarda muhafaza edebilirsiniz.
Meyve ve sebzelerimizi buzdolabımızda meyve ve sebzeler için özel olarak yapılmış ve dolabımızın en alt kısmında yer alan kutular içerisinde muhafaza etmeliyiz. Meyve ve sebzelerimizi bu kutulara yerleştirirken ıslak, nemli olmadıklarından emin olmalıyız.
İlgili 29 soru bulundu
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Yeşillikler kapalı poşet ya da kaplarda saklandığında, salgılanan bu hormon, ürünlerin çok daha kısa sürede çürümesine neden olur. Bu nedenle buzdolabında, güzelce yıkanıp kurutulduktan sonra üzeri nemli bir bezle örtülü şekilde muhafaza edilmelidir.
Salatalık buzdolabında Nasıl Saklanır? Bütün salatalıkları havlu kağıda sarın ve koroplast Büyük kilitli poşete koyun ve buzdolabının üst kısmına yerleştirin. Kağıt havluya sardığınız dilim veya tüm salatalıkları kilitli poşete koyup havasını alarak kapatın. Buzdolabına yerleştirin.
Köklü sebzeler grubunda yer alan patates, soğan, sarımsak ve yer elması gibi sebzelerin buzlukta saklanması önerilmez. Özellikle patates ve soğan buzlukta yeşerip filizlenerek toksik madde oluşumuna neden olabilir. Oda sıcaklığında olgunlaşması gereken muz ile kavun da buzlukta saklanması önerilmeyen meyvelerdendir.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
– Buzdolabı çekmecesi genelde nem kontrollü olduğundan sebze, meyve ve otları saklamak için kullanılır. Buzdolabınızdaki meyve sebze çekmecesini tanıyın.
Bir çok kişi buzdolabı raflarına şeffaf kalın plastik örtüler seriyor. Plastik masa örtüsü satan yerlerde bulabileceğiniz bu şeffaf örtüleri, raflarınızın ebatlarında kesip koyabilirsiniz. Lekelendiği zaman bezle silebileceğiniz gibi, toz halinde bir şey döküldüğünde ise, plastiği çıkarıp silkeleyebilirsiniz.
Buzdolabının en soğuk bölümü en üst raftır. Bu rafa hızlı bozulan en riskli gıdaların konulması gerekiyor. En riskli sayılan gıdalar arasında et, balık tavuk, süt, yumurta ve peynir gibi hayvansal olarak bilinen yiyeceklerdir. Bu yüzden en soğuk bölüme et , tavuk, balık ve yumurta yerleştirmeniz gerekiyor.
Bosch XL ve XXL buzdolaplarında bulunan BigBox bölmesi çok geniş hacimli bir alan sunar. Bu sayede, büyük bütün bir hindi veya uzun bir kuzu kolu buzdolabında rahatlıkla saklanabilir. BigBox bölmesinin üst çekmecesi ve aradaki cam rafı kaldırarak daha uzun yiyeceklere de yer açmak mümkündür.
Tatile gitmeden buzdolabınıza koyacağınız bir bardak su ve madeni para size yiyeceklerinizin tazeliğiyle ilgili bilgi veriyor. Buzdolabında uzun süre bırakılan yiyecekler bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Tatile çıkarken evdeki yiyecekleri atmak istemiyorsanız dondurucuya koyarsınız.
Nedeniyse basit, buzdolabını her açıp kapadığımızda ısı değişimleri söz konusu oluyor ve bu durum en çok kapak kısmında bekleyen yiyecek ve içecekleri etkiliyor. Sıcaklığın aniden değişmesine sık sık maruz kalan yumurtaların yapısı bozulabiliyor, raf ömürleri kısalıyor.
Taze bir domatesi asla buzdolabına koymamak gerek. Satın aldığınız domatesin olgun ya da henüz olgunlaşmamış olması önemli değil; domateslerinizi her şartta oda sıcaklığında muhafaza etmelisiniz. Domates, iyice olgunlaştığında ve oda sıcaklığında saklandığında maksimum lezzete ulaşır.
Patlıcan buzdolabında nasıl saklanır? Bütün patlıcanları yıkamadan, kuru bir şekilde bir parça kağıt havluya sarın. Koroplast Büyük Boy Buzdolabı Poşetine yerleştirin ve ağzını kapatın. Buzdolabının sebzelik bölümüne yerleştirin.
Domates, kısa sürede tüketilmesi gereken bir besindir. Buzdolabında maksimum 1-3 gün arasında saklanabilir. Saklamak için güzelce yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Ardından sap kısımları temizlenmeli ve bütün bir halde buzdolabının sebze-meyve rafına yerleştirilmelidir.
Maydanoz tüm yeşil bitkilerde olduğu gibi serin bir ortama ihtiyaç duyar. Bu sebeple mümkün olduğunca serin bir ortamda saklanması gerekmektedir. Kısa süreli muhafaza durumlarında buzdolabı işimizi görse de uzun süreli olarak buzluk ya da derin dondurucu gerekmektedir.
Salatalıklar yaz sebzeleri olmalarına rağmen soğuktan hoşlanırlar. Bu nedenle, buzdolabının sebzelik çekmecesinde 2 haftaya kadar bozulmadan bekleyebilirler. Ancak en iyi kalite için maksimum 1 hafta içinde tüketmek en iyisidir.
Dilimlenmiş elmaları 4-5 dakika limonlu suda bekletin. (1 su bardağı suya, 1 çorba kaşığı limon suyu). Dilimleri süzdükten sonra Koroplast Kilitli Poşete yerleştirin. Poşetin havasını aldıktan sonra kapatıp buzdolabında dilinlenmiş elmaları 3-5 gün saklayabilirsiniz.
Muzları mümkünse buzdolaplarının sebzelik bölümünde saklamalısınız. Muzlar buzdolabında durdukça kabukları kahverengileşmeye başlayacaktır, ancak endişelenmeyin, bu karardıkları anlamına gelmez. Muzları olgunluk durumuna göre 1-2 hafta kadar buzdolabında güvenle saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri