AHA BHA serumları genellikle yaz aylarında kullanılması önerilmez çünkü cildiniz güneş ışığına daha açık hale gelir. Bu, cildinizde yanık, kızarıklık veya leke oluşumuna neden olabilir. Ayrıca AHA BHA serumları, güneş yanığı veya cilt irritasyonu olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır.
Glikolik asit olarak da bilinen AHA, hassas cilde sahip olanlar veya peeling konusunda yeni olanlar için uygundur. AHA aynı zamanda suda çözünen hafif bir kimyasal eksfoliyatördür ve bu özelliği, ölü cilt hücrelerinin parçalanmasına ve yok olmasına yardımcı olurken, aynı zamanda cildinizi nemli tutmaya devam eder.
Bu, birlikte hem cildin yüzey katmanı hem de alt katmanını etkileyebilmeleri ve kolajen üretimini tetikleyerek cildi daha sıkı ve ışıltılı bir hale getirebilmeleridir. Formülünde hem AHA hem BHA içeren ürünler, genellikle hassas ciltler dahil olmak üzere tüm ciltlerde dikkatli olmak şartıyla kullanılabilir.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
AHA içeren kremler daha çok kuru ciltler için önerilirken BHA içeren kozmetikler ise en çok akneye eğilimli yağlı cilde sahip olan kişilere önerilir.
İlgili 37 soru bulundu
Siyah nokta, sivilce, akne, geniş gözenek gibi cilt sorunlarının giderilmesinde BHA asitleri oldukça etkili oluyor. Yağlanmaya bağlı cilt problemlerinde BHA asitleri ciddi bir etki gösteriyor ve sorunları gidermeye yardımcı oluyor.
Serumları kullanmadan önce, cildinizi temizlemeli ve tonikle hazırlamalısınız. Daha sonra serumu yüzünüze uygulayın ve hafifçe masaj yaparak cildinize yedirin. AHA BHA serumlarını her gün kullanmaktan kaçının, haftada 2-3 kez kullanmak yeterlidir. Cildiniz hassassa, ürünü haftada bir kez kullanabilirsiniz.
AHA BHA sivilce yapar mı çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. AHA BHA serumlar sivilce yapmaz ve bilakis sivilcelerin giderilmesinde kullanılır.
Her iki asit çeşidi de, ölü derileri soyduğu için cilde ışıltı sağlar ve parlaklık kazandırır. Koyu lekelerin görünümünü azaltarak cilt tonunun daha eşit görünmesini sağlar.
C vitamininin salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formu ile birlikte kullanılması önerilmiyor. Bu içerikleri üst üste kullandığında, birbirlerinin etkilerini nötrlüyorlar ve tahrişe neden olabiliyorlar.
Cilt temizliğinin ardından göz çevresi haricinde iyice kurulanmış cilde nazikçe uygulanır. 10 dakika bekletilir, bol su ile durulanır. Uygulama ve durulama işlemleri sırasında göz ve göz çevresine temasından kaçınınız. Temas halinde bol su ile durulayınız.
AHA ve BHA kullanımında güneş hassasiyeti önemli olduğundan bu maddeleri içeren ürünlerin kullanıldığı durumlarda mutlaka güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmamak gerekir. Özellikle beta hidroksi asit kullananların UVA ve UVB koruması içeren iyi bir güneş koruyucu kullanmalıdır.
Aha Bha cildi soyar mı? Cilt bakımında asit kullanımı süresince ürünler, yüzeydeki ölü hücreleri uzaklaştırarak cilt yüzeyinde soyma işlemi gerçekleştirir. Bu nedenle cilt yapısına uygun olarak seçim yapılmalıdır.
Çok sayıda kimyasal peeling ajanı olmakla birlikte en sık kullanılanlar alfa hidroksi asitler (AHA) (glikolik asit, meyve asitleri, laktik asit), salisilik asit (beta hidroksi asitler (BHA)), trikloroasetik asit(TCA), Jessner solüsyonu ve kombinasyonlarıdır.
Kuru bir cildi olanların ise bu asitten kaçınması gerekiyor. Beta Hidroksi asit (BHA) ailesine mensup salisilik asit, gözenekleri açarak cilt yüzeyindeki ölü derilerden arınmayı sağlıyor. Sivilce izleri ve iltihaba da iyi gelen salisilik asit, cildin daha alt katmanlarında çalışarak dermise ulaşabiliyor.
Cildi asit kullanımına alışık bireylerde bile asit oranı yüksek ürünler cildi yorabileceği için bu tarz ürünlerin her gün kullanılmaması tavsiye ediliyor. Örneğin yüksek asit oranına sahip bir BHA peeling cilt hassasiyetine sebep olmamak için her gün kullanılmaması gereken ürünler arasında yer alıyor.
Retinol ve AHA/BHA gibi soyucu asitler cildin nem kaybetmesine sebep olduğu için, hyalüronik asidin bu içeriklerle kombinlenmesi tavsiye ediliyor.
Some By Mi AHA BHA PHA Tonik, sivilcelerle ve siyah noktalarla savaşan en etkili toniklerden biridir. İçeriğinde bulunduran AHA cilt yüzeyini pürüzsüzleştirmeye yardımcı olurken, BHA sivilce ve siyah noktalarla savaşır, ölü derileri ve fazla sebumu ciltten uzaklaştırarak gözenekleri temizler.
Yönetmelikler gereği kozmetik ürünlerinde kullanılabilen maksimum Salislik Asit (BHA) oranı %2 dir. Klinik ve cilt bakım merkezlerinde ise leke açma amacı ile kimyasal peeling olarak yapılan uygulamalarda BHA oranları %20-30 veya %50 aralığındadır.
Bir çeşit meyve asidi olan (BHA) salisilik asitin görevi cildi mikro bir şekilde soyarak cilt yüzeyinin yenilenmesini sağlamak ve ciltteki yağı dengelemek. Salisilik asit içeren cilt bakım ürünleri, cildindeki pürüzlerin, gözeneklerin, siyah noktaların ve sivilcelerin azalmasını sağlar.
Eğer bir etken maddeyi uygulama önerilerine uygun kullanıyor ve cilt problemleriniz devam ediyorsa yapmanız gereken en iyi adım beklemek olacaktır. Çoğu etken maddenin kusma periyodu 4-6 hafta sürer.
Salisilik asit bir meyveden elde edilen bir BHA içeriği. Cildin üst katmanını nazik bir şekilde soyarak, tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olan bir asit türü. Yağlı ve akneye eğilim gösteren ciltler için uygun olan salisilik asit, cilt kusurlarını giderme konusunda en çok tercih edilen asitlerin başında geliyor.
Eksfolyan uygulandıktan sonra kuruması beklenebilir veya kurumadan bile ardından serum, göz çevresi kremi, nemlendirici veya gündüz kullanıyorsanız güneş koruyucunuzu uygulayabilirsiniz.
C vitaminini gündüzleri kullanmalısınız. Hatta daha net hatırlamanızı sağlayacaksa sabahları tükettiğiniz portakal suyu sayesinde bu detayı aklınızda tutabilirsiniz. AHA ve BHA'yı ise akşamları kullanmalısınız.
Temizleme suyu ya da jeli, serumu, gece ve gündüz kremleriyle beraber kullanılır. Ciltteki etkisini yavaş yavaş gösterir. Düzenli kullanımla yaklaşık iki ayda sonuç verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri