Bu kelimenin doğru kullanımı ahbap şeklinde olmalıdır.
Ahbap kelimesi P harfiyle yazılır. TDK sözlükte böyle yer alır. Dil Derneği yazım kılavuzu ve basılı eserler de bu yazımı kabul eder.
2- Bazı meslek okullarına verilen ad. KOLEJ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin kolej mi, kollej mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı kolej şeklinde olmalıdır.
Alüminyum Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman bu Kelimenin doğru yazılışı, 'Alüminyum' şeklinde ifade edilir.
TDK'ya göre tıraş kelimesinin doğru yazılışı "tıraş"dir.
İlgili 18 soru bulundu
Birçok sınavda da dilbilgisi konuları içinde olağanüstü kelimesinin yazımı ile ilgili sorular karşınıza çıkar. Kelimenin doğru yazımı birleşik şekildedir. Yani "olağanüstü" şeklinde yazım doğrudur.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı "bilinçaltı"dır.
Yer adlarında ilk isimden sonra gelen deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle Irmağı vb.
9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.
TDK'ya göre dershane kelimesinin doğru yazılışı "dershane"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Türk Dil Kurumu'na göre ''psikoloji'' olarak yazılmaktadır. Bu kelimenin cümle içerisinde doğru ve yanlış örneklerini aşağıdan öğrenebilirsiniz. Üniversite sınavımda hedeflediğim puanı tutturup psikoloji okumak istiyorum.
TDK'ya göre ilköğretim kelimesinin bitişik yazılması gerekir. İlk öğretim şeklinde ayrı olarak yazılması sonucunda ise, yazım yanlışı ortaya çıkar. Yazım yanlışı yapmamak için bu kelimeyi bitişik olarak yazmak gerekir. İlköğretim şeklinde bitişik yazıldığı zaman kelimenin Yazılışı doğru kabul edilir.
2- Samimiyet, içtenlik bildiren bir seslenme sözü. AHBAP NASIL YAZILIR? Bu kelimenin ahbap mı, ahpap mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ahbap şeklinde olmalıdır.
AHBAP TDK'YA GÖRE SÖZLÜK ANLAMI NE? Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit Ahbap kelimesi 'kendisiyle yakın ilişki kurulan ve sayılan, sevilen kişi' olarak öne çıkar.
Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün ...
Sazangillerden, yüzgeçleri kırmızı, 25-30 santimetre boyunda, eti kılçıklı bir tatlı su balığı anlamına gelir. Bu kelime genellikle kızıl kanat şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kızılkanat şeklinde olmalıdır.
Şehirlerin kirli havasından uzaklaşmak, tabiat varlıklarından ve güzelliklerinden yararlanmak için dağlık bölgelerde yapılmış ev anlamına gelir. Bu kelime genellikle dağevi şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı dağ evi şeklinde olmalıdır.
Genellikle masallarda yer alan, dünyayı çevrelediğine inanılan hayali bir yerdir. Bu kelime genellikle kafdağı, kaf dağı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Kafdağı şeklinde olmalıdır.
Önsöz kelimesi halk arasında bitişik yazılan ancak doğru yazım biçimi ayrı olan bir kelimedir. Önsöz kelimesinin doğru yazılışı ''ön söz'' şeklindedir. İlk söz gibi iki anlamı taşıyan bir kelime olduğu için ön söz ayrı yazılmalıdır.
Bu durumda TDK sözlükten kelimenin doğru yazımını öğrenebilirsiniz. Olağan dışı ayrı yazılan bir kelimedir. TDK'ye göre olağan dışı kelimesinin olağandışı gibi yazılması yanlıştır ve bu yazım yanlışı olarak görülür. Doğru yazmak için kelimeyi olağan dışı şekli ile yazmalısınız.
Yakını, hemen yanı, omuz başı anlamına gelir. Bu kelime genellikle yanıbaşı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı yanı başı şeklinde olmalıdır.
TDK'ya göre egzoz kelimesinin doğru yazılışı "egzoz"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre altmış kelimesinin doğru yazılışı "altmış"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK sözlüğüne göre bu kelimenin doğru Yazılışı ise, kirpik şeklindedir. Kirpik kelimesi, halk arasında çoğu zaman kiprik şeklinde söyleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri