Maaşları KBS'den yapılan personel, Aile Yardımı ve Aile Durumu Bildirimlerini e-devlet üzerindeki Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sisteminden (KAPBİS) verecektir. Ayrıca ıslak imzalı dilekçe veya bildirim vermeyecektir.
*Sadece Çocuklar Yazılacaktır Anne,Baba Kardeş vb. Akrabalar Yazılmayacaktır.
Aile durum bildirimi, işe yeni giriş yapmış olan sigortalılara veya devlet memurlarına İK tarafından verilebilir. Aynı zamanda çalışan internet üzerinden bu formu indirebilir ve kurallara uygun şekilde doldurabilir. Ayrıca aile bildirim formunun muhtarlık veya herhangi bir kamu kurumundan alınmasına gerek yoktur.
Okulunuzun gerçekleştirme görevlisi olan müdür yardımcısının kbs sistemine düşer. Onaylaması için ilgili gerçekleştirme görevlisi olan müdür yardımcısı ile iletişime geçiniz. Notlar: Aile Durum Bildirimi 17.01.2018 tarihinden itibaren KAPBİS sistemi üzerinden yapılmaktadır.
Kullanıcı adı ve şifre ile https://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm adresinden sisteme giriş yapılır. Memur Maaş İşlemleri>KAPBİS>Aile Bildirim Onay Ekranı sırasıyla seçilir. Açılan ekranda personellerin henüz kurum mutemeti tarafından onaylanmamış ve iade edilmemiş bildirimleri görüntülenecektir.
İlgili 44 soru bulundu
Aile Durum Bildirim Formu Nasıl Alınır? Aile bildirim formunu almak için muhtarlık ya da benzeri bir kuruluşa başvurmaya gerek yok. Çünkü aile bildirim formu internet üzerinden Aile ve Çalışma Bakanlığı web sitesinden kolayca indirilip yazdırılabilir.
Bildirimin “Gelirine/Gelirlerine İlişkin Açıklama” bölümüne; eşi çalışıyor ise çalıştığı kurumun adı, eşi emekli ise emekli, eşi emekli olup da gelir getiren her hangi bir işte çalışıyor ise; emekli-gelir getiren bir işte çalışıyor gibi ifadeler yazılacaktır.
aile yardımı
Çalışma durum bilgisini kuruma yazılı olarak vermeyen memura borç çıkarılır. Eş bilgilerinin formda eksiksiz ve okunaklı olarak doldurulması gerekir. Her iki tarafın da çalışması durumunda çocuk parası erkek memura verilir. 18 yaşını tamamlamamış her çocuk sayı sınırlaması olmaksızın yardımdan yararlanır.
Bu hüküm dışında, mevzuatımızda aile yardımı bildiriminin her yıl yenilenmesini zorunlu tutan bir hüküm bulunmamaktadır. bu türden bir uygulama yapan tüm kurumlar yanlış yapmaktadır.
İlk işe girişte verilir. Çalışanın asgari geçim indiriminden yararlanan eş veya çocuk durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde bildirim yeniden verilir.
Unutkanlık durumu, en çok aylıksız izinlerde yaşanmaktadır. Bilindiği üzere eşi aylıksız izne ayrılan memur aile yardımı ödeneği alabilmektedir. Aylıksız izin bitiminde ise bu ödeneğin kesilmesi gerekmektedir. Ancak memur durumu bildirmezse bu ödeneğin ödenmesine devam edilmektedir.
1) Yetkili Kişi (Mutemet) https://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm Adresinden Kullanıcı Adı ve Şifresiyle Sisteme Giriş Yapar. 2) Giriş Yapıldıktan Sonra Maaş Sekmesine Tıklanır. 3) Açılan Sayfada Sırasıyla Memur Maaş İşlemleri, Kamu Personeli Aile Bildirimi Sistemi (KAPSİS), Aile Bildirim Onay Ekranına Tıklanır.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Durum özelliğini kullanarak metin, fotoğraf, video ve GIF'lerden oluşan ve 24 saat sonra kaybolan güncellemeler paylaşabilirsiniz. Birbirlerinin telefon rehberinde kayıtlı olan kişiler aralarında durum güncellemeleri gönderip alabilir.
Güncellenen katsayılar dikkate alınarak hesaplanan ve 01.07.2023 – 31.12.2023 döneminde uygulanacak olan gelir vergisinden istisna edilecek aylık çocuk yardımı tutarları aşağıdaki gibidir: 0-6 yaş grubunda bulunanlar için 254,90 TL. 6 yaş üzeri için 127,45 TL.
Yani çocuğun velayeti annede olsa da, baba nafaka ödüyorsa çocuğu için AGİ alır. Ancak baba, nafaka yükümlülüğünü yerine getirmiyorsa bu durumda annenin AGİ'den yararlanması mümkündür.
Ayrıca uyuz bildirimi zorunlu bir hastalık olmadığından salgın ifadesini kullanabilmek de zorlaşıyor. Konunun tüm bu farklı boyutlarını bir araya getirebilmek için, uyuz salgını iddialarını "büyüteç" kategorimizde ele aldık.
Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları ve varsa Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları, Anne / Babası ve Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
Beyannamenin verildiği tarihi takip eden aybaşından itibaren ilgili personele hak edeceği eş/çocuk yardımının ödenmesi mümkün bulunmakta olup, geçmişe yönelik ödeme yapılması mümkün bulunmamaktadır.
AİLE YARDIMI BİLDİRİMİ
Bu bildirim personelin ilk işe girişinde verilir. Personelin aile yardımından yararlanan eş veya çocuk durumunda bir değişiklik meydana gelmesi halinde veya yer değiştirme suretiyle atama halinde yeniden bildirim verilir.
Evlilik Tescili Başvurusu (Yabancı Yerel Makamlar Önünde Evlilik Sonrasında) Posta ile başvurabilirsiniz. Aile Cüzdanı BaşvurusuRandevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir. Uluslararası Evlilik Kayıt Örneği (Formül B) Başvurusu Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir.
18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.
Eş için, 2.273xMaaş Katsayısından oluşmaktadır. 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla 2.273x0,388581 = 883,24 TL'dir. Her çocuk için 250xMaaş Katsayısından oluşmaktadır. 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla 250x0,388581= 97,14 TL'dir.
AİLE YARDIMI BİLDİRİMİ
Üvey çocuklar için nafaka alınıp alınmadığı gösterilir. Aile yardımından yararlanacak çocuklardan çalışamayacak derecede malül olmaları nedeniyle sürekli olarak yardımdan yararlanacaklara ait olanların bu durumunu gösteren resmi sağlık kurumu raporu bu bildirime eklenir.
Bilindiği üzere, devlet memurları yeni çocuğunun olması veya eşinin işe girmesi/işten çıkması gibi durumlarda ilgili maaş birimlerine aile durum bildirimi beyan formu vermekle yükümlüdürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri