Aile Birleşimi başvurusu için, İkamet Yasası'nın 29. Maddesinin 2. Cümlesi uyarınca, verilen süre içerisinde yapılması gereken bildirim (fristwahrende Anzeige). ➢ Başvuru sahibinin temel seviyede Almanca bilgisine sahip olduğuna dair sertifika.
Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Almanya'ya üçüncü ülkelerden gelen vasıflı işçiler için aile birleşimi, göç eden aile üyeleri için dil sertifikası ihtiyacı ortadan kaldırılarak kolaylaştırılıyor.
4. Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız. Bu kural 16 yaşın altındaki çocuklar için geçerli değildir.
O YAŞ GRUBU İÇİN DİL ŞARTI KALDIRILDI
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
İlgili 42 soru bulundu
Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
Türkle evlenen Alman vatandaşından, Türkçe öğrenmesi istenmiyor. Alman vatandaşları Türkiye'ye vizesiz, pasaportsuz, sadece nüfus cüzdanlarıyla girebiliyorlar.Hatta tarihi geçmiş nüfus cüzdanlarıyla bile girebiliyorlar. Böyle giderse Türk vatandaşlarına uygulanan çifte standart bitmez.
Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Ülkeye giriş için ön koşul
Avrupa Birliği uyum süreci gereğince Almanya'ya yerleşmek isteyen yabancıların Almanca öğrenme zorunluluğu bulunuyor.
Evet, Almanya ya Almanca bilginiz olmadan gidebilirsiniz ve Yüksek öğrenime başlamadan önce Almanca dil kursu alabilirsiniz. Bu durumda, Almanya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için Dil Kursu Kaydıyla birlikte Yüksek Öğrenim Şartlı Kabul Belgesi de ibraz etmeniz gerekmektedir.
A1 sertifikasından muafiyet şartları aşağıdaki gibidir; - Bedensel, zihinsel veya fiziksel bir engelden dolayı basit düzeyde Almanca öğrenilemiyorsa ve durumun doktor raporuyla ispatı halinde vize başvuusunda bulunan kişi dil şatından muaftır.
Aynı zamanda aile birleşim vizesi almak için A1 seviyesinde dil bilginizi kanıtlamanızın yanında sınava girerek sertifikaya da sahip olmanız istenmektedir. Ayrıca sınav, yurtdışına çıkacak kişinin ülkede temel anlamda kendini kolaylıkla ifade edebilmesi için yapılmaktadır.
Almanca A1 Sertifikası Nasıl Alınır? A1 Almanya aile birleşimi eğitimi sertifikasını alabilmeniz için öncelikle halk eğitim merkezi ya da üniversite onaylı bu eğitimleri veren kurs merkezlerine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı. ABAD, „Almanya'nın uyguladığı dil sınavı, Türkiye ile olan anlaşmalara aykırı“ dedi.
Hiç Almanca bilmeyen öğrenciler için Almanya'da şartlı kabul başvurusu yapılabilecek üniversiteler vardır. Bu üniversitelerin bazılarına yıl boyunca şartlı kabul başvurusu yapılabilir ve kabul mektubu geldikten hemen sonra vizeye hemen girilebilir.
Almanca biliyor olmak ne kadar önemli? Üçüncü ülkelerden gelen iş arayanların, daha vize başvurusu çerçevesinde Almanca dil becerilerinin en az B1 seviyesinde (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) olduğunu kanıtlaması gerekiyor.
Almanca Aile Birleşimi Sınavı (Start Deutsch 1) sınavı girmek isteyen ve A1 seviyesinde Almanca öğrenmek isteyen herkes başvurabilir.
Goethe Institut A1–C2 sertifikaların geçerlilik süresi sınırsızdır.
Öncelikle aile birleşimini Almanya' da ki eşinizin yanına yapıyorsanız, temel seviyede almanca öğrenmek zorundasınız. İstisnalar pek yoktur. Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
– Vize Bölümü, ulusal vize başvurularında genellikle Almanya'daki makamları da (Yabancılar Dairesi, Federal Çalışma Ajansı) işlemlere dahil etmesi gerektiğinden işlem süresi uzamaktadır. Aile birleşimi vize başvurularının işlem süresi genellikle üç ay sürmektedir.
Almanya Federal Cumhuriyetine yapacağınız Aile Birleşimi müracaatlarının yaklaşık çıkış süresi 3 ay sürmektedir. Bu süre sizin durumunuza göre uzayıp kısalabilmektedir. Yaptığınız başvuruları 3 ay sonrasında sorgulayabilmek mümkündür. Almanya konsoloslukları 3 ay içerisinde bilgi vermeme hakkına sahiptirler.
Türkiye'de Evlenme
Türkiye´de bir nikâh memuru huzurunda gerçekleştirdiğiniz evliliğiniz Almanya´da herhangi bir işlem gerektirmeksizin tanınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri