Genel itibari ile yaklaşık 3 ay kadar süren bu işlemler bazen daha uzun bazı durumlarda ise daha kısa sürebilmektedir. Bu süre aynı zamanda Almanya Federal Cumhuriyeti Yetkili konsolosluk ve büyükelçiliklerin tatil günleriyle ve yoğun olduğu dönemlerle de doğrudan ilgilidir.
Aile birleşimi yapabileceğiniz kişiler; eşiniz, reşit olmayan bekar çocuklarınız, reşit olmamanız veya bekar olmanız durumunda ebeveynleriniz ve reşit olmayan kardeşleriniz olarak bilinmektedir. Ne Kadar Sürede Çıkar? Aile birleşimi vizesi almak için yapılan müracaatların sonuçlanması yaklaşık olarak 3 ay sürmektedir.
"İngiltere Aile Birleşimi Vizesi kaç günde çıkar?" sorusunun cevabı aynı zamanda İngiliz Konsolosluğunun yoğunluk oranına da bağlıdır. Başvuruların İngiliz Konsolosluğu tarafından değerlendirilme süreleri normal şartlar altında 3 ila 12 haftadır (15 ila 90 iş günü).
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
* Birlikte seyahat edecek aile üyelerinin geçimlerinin sağlanması için gerekli aşağıdaki aylık asgari tutarların mevcut olduğu belgelenmelidir: Eşler için 400 Euro, buna ek olarak her bir çocuk için 300 Euro. Bazı münferit durumlarda Vize Bölümü ek belgeler isteme hakkını saklı tutar.
İlgili 20 soru bulundu
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Dil Şartı Kalkmadı, Devam Ediyor!
Aile birleşimi ile Almanya'ya giden bir kişi doğrudan çalışma iznine sahip olamamaktadır. Çalışma izni de almak için, aile birleşimi yapmak üzere aldığınız oturum hakkınız ile, Almanya yabancılar dairesinde iş bulduğunuz ve çalışmak istediğinizi belirterek çalışma hakkı talep edebilirsiniz.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun oldukça karmaşık olduğu bu vizeye başvuru yapacak olan bağımlı aile üyelerince bilinmelidir. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Bu nedenle lütfen yeterli süreyi hesaba katarak vakitlice başvuruda bulununuz.
Türkiye aile birleşimi vizesini, Türk vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı ve çocukları alabilmekte olup Türkiye'de yasal izin ile ikamet eden yabancıların eş ve çocukları da bu vize türüne başvuru yapabilmektedir.
Almanya vize başvurunuz genel olarak 15 gün içerisinde değerlendirilir. Bazı özel durumlarda 45 güne kadar sürebileceği de belirtilmektedir.
Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Bu nedenle, Almanya vize başvuruları değerlendirme süreci turistik Alman vizesine nazaran daha uzun sürmektedir. Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, Almanya oturma izni başvurularının sonuçları 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir.
İngiltere Aile Birleşimi A1 İngilizce Sınavı Konuşma ve Dinleme bölümlerinde oluşmaktadır. Bilgisayar tabanlı olarak sınav merkezimizde yapılan A1 sınavı ortalama 30 dakika sürmektedir. Sınava katılıp başarılı olmanız durumunda alacağınız sınav sonuç belgesi 2 sene geçerlidir.
Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor.
Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız. Bu kural 16 yaşın altındaki çocuklar için geçerli değildir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Almanya'dan turist vizesi almak diğer ülkelerle kıyaslandığında daha kolaydır. Bu nedenle Türkiye'deki konsolosluklardan Almanya vize randevu talebi oluşturulması gerekmektedir. Vize başvurusu yapılacak 3 makam da randevusuz bir şekilde hizmet vermemektedir.
Aynı zamanda aile birleşim vizesi almak için A1 seviyesinde dil bilginizi kanıtlamanızın yanında sınava girerek sertifikaya da sahip olmanız istenmektedir. Ayrıca sınav, yurtdışına çıkacak kişinin ülkede temel anlamda kendini kolaylıkla ifade edebilmesi için yapılmaktadır.
Gelir beyanı 6 aylık veya 12 aylık bordrolarla gerçekleştirilebilir. Aile birleşimi başvurularının sonuçlanma süreci genellikle ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak ortalama 45 gün içerisinde sonuçlandığını söyleyebiliriz.
Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı. ABAD, „Almanya'nın uyguladığı dil sınavı, Türkiye ile olan anlaşmalara aykırı“ dedi.
Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri