Aile birleşimi vizesi almak için yapılan müracaatların sonuçlanması yaklaşık olarak 3 ay sürmektedir.
Aile birleşimi vizesi onaylanması ile birlikte Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra aile ikamet izni başvurusunda bulunulması gereklidir. İkamet izni başvurusunda bulunulmadığı takdirde Vize kalış süresi bitiminde Türkiye'den çıkış yapılmalıdır.
Genel itibari ile yaklaşık 3 ay kadar süren bu işlemler bazen daha uzun bazı durumlarda ise daha kısa sürebilmektedir. Bu süre aynı zamanda Almanya Federal Cumhuriyeti Yetkili konsolosluk ve büyükelçiliklerin tatil günleriyle ve yoğun olduğu dönemlerle de doğrudan ilgilidir.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Vize başvuru takip numarasını öğrenmenin yolu başvuru yapılan kurum üzerinden olmaktadır. Gerekli belgeler eksiksiz olarak teslim edildikten sonra başvuru işlemi tamamlanmakta ve sonuçlanması beklenmektedir. Bu aşamada başvuru gerçekleştirilen kuruluş tarafından vize başvuru takip numarası verilmektedir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
Gelir beyanı 6 aylık veya 12 aylık bordrolarla gerçekleştirilebilir. Aile birleşimi başvurularının sonuçlanma süreci genellikle ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak ortalama 45 gün içerisinde sonuçlandığını söyleyebiliriz.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
Aile birleşimi vizesi için başvuru yaptıktan 3 ay sonrasında durum ile ilgili olarak bilgi alınması mümkün olmaktadır. Almanya vize başvurusu sırasında belirlenen ücretin de Euro olarak nakit bir şekilde ödenmesi gerekmektedir.
Dil Şartı Kalkmadı, Devam Ediyor!
Aile birleşimi ile Almanya'ya giden bir kişi doğrudan çalışma iznine sahip olamamaktadır. Çalışma izni de almak için, aile birleşimi yapmak üzere aldığınız oturum hakkınız ile, Almanya yabancılar dairesinde iş bulduğunuz ve çalışmak istediğinizi belirterek çalışma hakkı talep edebilirsiniz.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun oldukça karmaşık olduğu bu vizeye başvuru yapacak olan bağımlı aile üyelerince bilinmelidir. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir.
Aile birleşimi vizesi ya da bir diğer adı ile evlilik vizesi, D tipi (uzun süreli) vize kategorisinde yer almakta olup, vize prosedürleri turistik vize gibi kısa süreli vize türlerine göre çok daha karmaşıktır.
İngiltere Aile Birleşimi A1 İngilizce Sınavı Konuşma ve Dinleme bölümlerinde oluşmaktadır. Bilgisayar tabanlı olarak sınav merkezimizde yapılan A1 sınavı ortalama 30 dakika sürmektedir. Sınava katılıp başarılı olmanız durumunda alacağınız sınav sonuç belgesi 2 sene geçerlidir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Almanya vize reddi 10. maddesi sıklıkla sahte otel rezervasyonları ve veya konaklama ve ulaşım ile bulunulan yanlış beyanlar sebebiyle verilir. Vizem.net danışmanlığında yapılan Almanya vize başvurularında bu maddeden red almamak için otel ve ulaşım onayı alınarak vize başvurusu gerçekleştirilir.
Aile birleşimi süreci şu şekilde ilerler
Aile birleşimi başvurunuzu gönderdikten sonra, Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul Dairesi (IND) başvurunuzu inceler. IND'nin aile birleşimi başvurunuz hakkında karar vermesi birkaç ay ila bir yıl arası sürer.
Bu nedenle, Almanya vize başvuruları değerlendirme süreci turistik Alman vizesine nazaran daha uzun sürmektedir. Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, Almanya oturma izni başvurularının sonuçları 3 ila 6 ay kadar sürebilmektedir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri