Aile Danışmanlığı Sertifikası Veren Üniversiteler Üniversiteler, MEB değil YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) onaylı sertifika verir. Üniversitelerin aile danışmanlığı sertifikası ücretleri (eğitim ücreti) daha yüksektir. Aile Danışmanlığı Sertifikası Veren Üniversiteler yazımızda üniversitelerin listesini bulabilirsiniz.
MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır. Alınan sertifikalar ile ilgili alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir.
En İyi Aile Danışmanlığı Sertifikası Nereden Alınır? Tecrübeler de gösteriyor ki; en iyi eğitim danışmanlığı sertifikası; Marmara Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden alınabilmektedir.
MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan ve aile danışmanlığı alanında uzmanlaşmış bireylerin mesleki yetkinliklerini kanıtlamasını sağlayan bir belgedir. Bu sertifika, aile danışmanlarının yeterliliklerini göstererek müşterilere ve işverenlere güvence verir.
Aile danışmanı; hemşirelik, tıp, psikoloji, sosyoloji ve rehberlik gibi bölümlerden lisans diploması almak durumundadır. Bu alanlardan mezun olan kimselerin lisans eğitimleri sonrasında meb ya da yök tarafından düzenlenen sertifika programlarına katılarak sertifika almaları gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Aile danışmanlığı hakkında Aile Danışmanlığı Sertifikası MEB Onaylı mı Üniversite Onaylı mı olması gerekiyor sorusu akla gelebilir. Sertifikanızın MEB onaylı veya Üniversite onaylı olmasının geçerlilik ve kullanım alanları arasında hiçbir fark yoktur. Aile danışmanlığı merkezi açmada bir önceliği yoktur.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Aile danışmanlığı sertifikası, aile danışmanlığı mesleği ile ilgilenen herkesin alabileceği bir sertifikadır. Özellikle psikoloji, sosyoloji, pedagoji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi ilgili bölümlerden mezun olanlar, aile danışmanlığı sertifikası programlarına başvurabilirler.
Aile danışmanlığı sertifikası sahibi olanlar, özel veya devlet kurumlarında, aile danışmanı olarak çalışabilirler. Ayrıca, kendi işlerini kurarak, özel danışmanlık ofisleri açabilirler. Aile danışmanları ayrıca, okullarda, hastanelerde, sosyal hizmet kurumlarında ve adli tıp merkezlerinde de çalışabilirler.
Devlet Üniversitesinden ve Milli Eğitim Bakanlığından Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikasına Sahip Olun!
MEB onaylı aile danışmanlığı sertifikası elde etmek için aile danışmanlığı kursu veya üniversiteler tarafından verilen eğitimlere katılmak gereklidir. Sertifika almak için belirli şartlara uymak gereklidir. Aksi halde sertifika programında yer almak ve aile danışmanı olarak hizmet vermek mümkün değildir.
Orta düzey bir Aile Danışmanı veya Aile Eğitmeni, deneyimine, kurumun büyüklüğüne, sektöre ve eğitim seviyesine bağlı olarak ortalama olarak 20.000-25.000 TL arasında bir maaş alabilir.
Özel öğretim kurumlarından alınan kurs/seminer belgeleri MEBBİS modolüne işlenebilir mi? Bakanlığımızca ve Müdürlüğümüzce hizmetiçi eğitim kapsamında açılan kurs/seminer dışında hiçbir özel kursdan alınan belge MEBBİS hizmetiçi modülüne işlenemez.
Katıldığınız kursun üniversite onaylı bir kurum olması e-devlet onaylı sertifika almanız için en önemli unsurdur. Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır.
MEB onaylı ücretsiz sertifikalar, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayan değerli araçlardır. Bu sertifikalar, öğretmenlere yetkinlik artırma, kariyer fırsatları, mesleki ağlar, yenilikçi öğretim yaklaşımları ve mesleki itibar gibi birçok avantaj sunar.
Sertifika sınavı kaç sorudan oluşuyor? Her eğitimin sınav sorularının sayısı farkı olmasına rağmen genellikle 20 – 25 sorudan oluşmaktadır. Aile danışmanlığında ise 50 soru sorulmaktadır.
Kuram Ve Uyg. 40 saat; Aile Danışmanlığında Temel Danışmanlık Becerileri 30 saat; Aile Ve Evlilik Süreçleri 30 saat; Ailede Eğitim Süreçleri 30 saat; Aile Sağlık Ve Cinsellik 20 saat; Aile Danışmanlığı Süreci Ve Becerileri 40 saat; Uygulama 120 saat (60 saati saha uygulaması); Süpervizyon 30 saat.
Aile danışmanlığı sertifikası programları, genellikle 6 ay ile 2 yıl arasında değişen sürelerde tamamlanabilir.
Ofis Açabilir Mi? Evet, aile danışmanı bir ofis açabilir.
İlgili yönetmelik kapsamında aile danışmanı unvanı kazanmak için 300 saat teorik, 120 saat uygulamalı eğitim ve 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplam olarak en az 450 saat eğitim süresi belirlenmiştir.
Aile danışmanlığı ofisinde çalışacak personel
Yukarıdaki durumlar dikkate alındığında yüksek lisans mezunu olmayanlar için sertifika gerekli bir koşuldur. Bu çerçevede sertifikası olan uzmanlar gönül rahatlığıyla bir aile danışmanlık merkezi açabilmektedir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
E-devlet onaylı sertifika MEB onaylı mıdır? Hayır, e-Devlet onaylı sertifika ile MEB onaylı sertifika arasında fark vardır. e-Devlet onaylı sertifika, Türkiye Cumhuriyeti'nin elektronik hizmetlerini sunan e-Devlet platformu tarafından verilen bir belgedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri