Uzaktan sağlık hizmeti yönetmeliği yayımlandı. Yönetmeliğe göre isteyen vatandaş uzaktan muayene olabilecek, gözlem ve takibi yapılabilecek. E-reçete, e-rapor yazılabilecek. Hatta uzaktan cerrahi müdahale dahi yapılabilecek, Türkiye'deki doktorlar tüm dünyadan hasta bakabilecek.
Fiziki muayenede sorduğu tüm soruları hastaya yönelten hekim görüntülü olarak tüm muayene sürecini yürütebiliyor, gerekli gördüğü durumda ilaç yazabiliyor. Vatandaş, reçetesini hem SMS olarak alıyor, hem de e-Nabız hesabından görebiliyor ve yakınlarına ilaçlarını aldırabiliyor.
Online doktor danışmanlık hizmetinde doktor ilaç raporu yazabilir mi? Online görüşmenizde yasal mevzuat gereği hekiminiz ilaç raporu düzenleyemez.
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle artık uzaktan sağlık hizmeti gereklerini yerine getirmek koşuluyla hastalara uzaktan e-reçete yazmak, rapor vermek mümkün olacak.
Dr. e-Nabız Sağlık Bakanlığı'na ait bir görüntülü görüşme (Tele Sağlık) sistemidir. Sistem üzerinde hastalar ve hekimler çevrimiçi görüşme yapabilirler. Dr. e-Nabız Sistemi COVID-19 pandemisi dolayısı ile pozitif veya temaslı durumunda olan kişilerin çevrimiçi sağlık hizmetlerine ulaşabilmesini sağlar.
İlgili 18 soru bulundu
Aile hekimi bize hangi hizmetleri sunmaktadır? Yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, yenidoğan, kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve benzeri taramalar) yapar.
Cep telefonunuzdan kolayrecete.com uygulamasını açınız. Uygulama içerisinden “Doktor Bilgileri” ekranını eksiksiz doldurunuz; e-imza aracında belirlediğiniz gizli kelimenizi bu ekrana giriniz. Bu adımları gerçekleştiriğinizde cep telefonunuzda uygulamanın sağ üst köşesinde "E-imza Bağlı" ibaresini göreceksiniz.
Eski sisteme göre matbu reçete yazabilecek hekimler; Sağlık Bakanlığı 1.Basamak Sağlık Tesislerinde, Kit-Belediye-Bakanlık 1. Basamak Sağlık Tesislerinde, Özel 1.Basamak Sağlık Tesislerinde, İşyeri Hekimliklerinde, Kurum Hekimliklerinde ve Üniversite 1. Basamak Sağlık Tesislerinde görev yapanlar olacak.
E-reçete ile sistem içerisinde bulunan ilaçların verilmesi daha çok hız kazandırmaktadır. E-reçete kapsamında sorgulama işlemleri e-devlet ya da e-nabız üzerinden yapılmaktadır.
Eve Gelen Doktor Reçete Yazabilir Mi? Doktor, evde reçete yazma hizmeti verebilir.
İLAÇ SAYISI ARTIK HEKİME BAĞLI
Sosyal Güvenlik Kurumu, karar üzerine SUT'ta yaptığı değişiklikle 6 Nisan'dan itibaren reçetede 4 ilaç sınırlamasını kaldırdı. Artık hekim tanısı doğrultusunda reçeteye istediği kadar ilaç yazabilecek.
İhtiyacı olan serbest hekimler, aile hekimleri, veteriner hekimler, diş hekimleri, özel hastaneler, tıp merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları kırmızı ve yeşil reçeteleri bulundukları ilin sağlık müdürlüklerinden zimmet karşılığında temin edeceklerdir.
Aile Hekimlerinin ilaç yazma yetkileri nedir? Aile Hekimleri, SUT'ta Aile Hekimi uzmanının ve uzman hekimin yazabilecekleri tüm ilaçları reçete edebilirler. Ancak SUT'ta ilgili uzmanın (göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı gibi) yazabilecekleri ilaçları yazamazlar.
Bu bölümün kullanılması ile aile hekiminde tedavi olmak ya da ilaç yazdırmak için gidecek kişiler, aile hekimi bölümünü kullanabilir. Böylece aile hekimi salonlarında sıra beklemeye gerek kalmayacaktır. Randevu saatinizde aile hekimine giderek kolay bir şekilde sıra beklemeden ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
Kişilerin e-Nabız'daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.
Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir. Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Yani Cuma günü reçete edilen bir ilacı Çarşamba gününe kadar alabilirsiniz.
Özel muayenehane, özel poliklinik, özel hastane sahibi veya buralarda çalışan hekimlerce düzenlenen reçeteler, sadece defterdarlıklarla anlaşmalı matbaalara bastırılarak kullanılacaktır. Reçetelerde belirli bir ölçü aranılmayacaktır.
Doktorun yazdığı reçeteyi 4 gün içerisinde kullanmanız gerekecektir. Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
İnternet, telefon ve benzeri yollarla ilaç alırsanız; Hiçbir sağlık profesyoneli gözetiminde, tavsiyesinde olmazsınız. İlacınızın kalitesi, güvenliği ve etkinliği güven altında olmaz. Bırakın tedavinizi tamamlamayı, farklı yan etkiler, hastalıklar hatta ölümlerle bile karşılaşabilirsiniz.
Bu noktada sağlık ocağı ilaç yazar mı sorusunun cevabı evet. Özel reçeteli bazı ilaçlar hariç pek çok ilacı sağlık ocağında aile hekiminize yazdırabilirsiniz.
İlaç raporunun başlama bitiş tarihini hastanın e devletinden öğrenebilirsiniz. Aile hekimleri uzman doktorun mevcut bir ilaç raporu varsa ilaç yazabilir.
eleman.net verilerine göre, Aile Hekimi 2023 yılında ortalama 58.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aile Hekimi , Temmuz 2023 yılında ortalama 35.000 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 48.840 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Aile Hekimi Neden Sağlık Raporu Vermiyor? Aile hekimliğinden sağlık raporunun alınamamasının iki farklı sebebi mevcuttur. Bunlardan ilki, kişilerin kendi aile hekimlerinden sağlık raporu almamalarıdır. Diğeri ise kişilerin ihtiyaçları olan sağlık raporunun aile hekimliğinden alınmamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri