Aile hekimlerinin muayenehane olarak kullandıkları sağlık ocakları için de kira alınıyor. Tüm bunlara karşı aile hekimlerinin maaşına yaklaşık 2 bin TL masraf parası ilave ediliyor. İlave edilen bu parayla aile hekimleri sağlık ocağının giderlerini karşılıyor.
Aile Sağlığı Elemanlarının ücretleri doğrudan devlet tarafından ödenecektir.
Bir aile hekimi ortalama olarak 46.500 ile 75.000 TL arasında değişen rakamlarda maaş alabilirler ve bu rakam özel veya devlet kurumunda çalışmalarına bağlı olarak da farklılık gösterebilmektedir.
Yukarıdaki açıklamalardan sonra, aile sağlığı merkezinde sözleşme ile istihdam edilen personelin (uzman tabip, tabip ve aile sağlığı elemanı), kamu görevlisi statüsünde olduğu ve kamu hukuku rejimine tabi olduğunu söyleyebiliriz.
eleman.net verilerine göre, Aile Hekimi 2023 yılında ortalama 35.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aile Hekimi , Ocak 2023 yılında ortalama 32.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 30.096 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Hastayı muayene ederek gerekli teşhis ve kontrolleri yapıp tedavi eden aile hekimleri pratisyen doktorlardır. Hastalıkları teşhis edip, ön tanı koyarak ve gerektiği takdirde hastayı uzman doktora yönlendirmekle sorumlu olan aile hekimlerinin maaşı en düşük 10.410 TL'dir.
Özellikle 2023 yılı için yapılan maaş analizine göre, en düşük aile hekimi maaşı 39,680 TL iken, en yüksek aile hekimi maaşı 75,560 TL'dir. Bu aralık, kıdem, uzmanlık alanları, görev yerleri gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Pilot uygulama 2010 yılında bütün Türkiye'de hayata geçirilerek sağlık ocakları aile sağlık merkezlerine çevrildi. Sağlık ocaklarının bulunduğu binalar ise milli emlak genel müdürlüğü ile il özel idarelerine devredildi.
MADDE 33 – (1) Aile sağlığı merkezi, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları, mevzuat ve sözleşme hükümlerine uygunluk ile diğer konularda Kurum, ilgili mülkî idare amirleri ve yerel sağlık idare amirleri veya bunların görevlendireceği personelin denetimine tâbidir.
Aile hekimleri hastalarını sadece tedavi etmez, onları hastalanmadan önce korumaya çalışır. Bu amaçla kişiye yönelik koruyucu hizmetler içinde aşılama, yaşam tarzı değişiklikleri için danışmanlık yapma, bebek ve çocuk izlemi, gebe izlemi, aile planlaması hizmetlerini sunar.
Aile Hekimleri ve hemşireleri iki ayrı statüde çalışmakta, memuriyetten geçenler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak, açıktan girenler ise SGK'lı olarak çalışmaktadır.
Aile hekimleri maaşları devlet memurlarına uygulanan maaş artış oranlarına göre belirlenir. 2023 Ocak ayında gerçekleşen % 30'luk zamlarla Aile hekimlerinin maaşları 15.574 TL'ye yükselmiş oldu.
Aile hekimi olmak için 7 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, altı yıllık Tıp eğitimi ile üniversiteden sonra alınan sertifika programına ayrılan zamanı kapsamaktadır. Ancak doğrudan tıp fakültelerinin Aile Hekimliği Anabilim Dalı'nda okuyanlar için gereken süre 6 yıldır.
Aile Hekimliği uzmanı, hizmet verdiği kişilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal durumunu yakından bilen ve bu açılardan sağlıklı hallerinin devamlılığı ve geliştirilmesi için çalışan uzman hekimdir. Ülkemizde bu donanımı kazanmak için uzmanlık eğitimi süresi 3 yıldır.
1) Uzman tabip veya tabip için tavan ücretin %78,5'i, 2) Aile hekimliği uzmanları için tavan ücretin %113,5'i, tutarında ödeme yapılır. 1.000 puanın üzerinde kalan puanların tavan ücretin onbinde 5,22'si ile çarpılması sonucu bulunan tutar ayrıca ödenir.
Emekli hekimler aile hekimliğine başvurabilir mi? Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli olmuş hekimler kamu görevlisi olmayan tabip yerleştirmeleri usulüne göre müracaat edebilirler.
Aytek AHBS(Aile Hekimiliği Bilgi Sistemi)' e Teknoloji Altyapısı: Aytek AHBS Yazılımı, bütün Microsoft® Windows™ işletim sistemi üzerinde sorunsuz çalıştırılabilmek üzere modüler mimari esas alınarak geliştirilmiştir.
3.Aile Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimliği Birimlerinin denetimleri Bakanlık / THSK tarafından belirlenen denetim. Formları ile gerçekleşecektir.
Sağlık merkezleri başhekimi kendisine bağlı sağlık ocaklarında çalışan personelin faaliyetlerini de denetler.
Aile hekimi, başka bir uzmanlık dalını gerektiren ciddi rahatsızlıkları, konunun uzmanına veya uygun bir kliniğe yönlendirir. Aile hekimleri, uzmanların aksine, genel pratisyenlerdir.
Aile hekimlerinin Sağlık Bakanlığı veya diğer kamu kurum veya kuruluşları personeli olması halinde bunlar aylıksız izinli veya ücretli izinli sayıldığından kadroları ile ilişkileri devam ettirilerek 4/c (Emekli Sandığı) kapsamındaki sigortalılıkları devam ettiriliyor.
Hayır, ücretsizdir. Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film hizmetleri tamamıyla ücretsizdir. Bu işlemler için herhangi bir sosyal güvence aranmamaktadır.
Aile hekimlerinin maaşları kıdemleri ve mesailerine göre 20 bin TL'ye kadar çıkmaktadır. Yeni yılda gelen zam ile birlikte uzman doktorların (1/4) maaşları 24 bin 519 TL'ye yükselmiştir.
Türkiye konumunda Sağlık kabini sağlık ocağı için çalışan bir Hemşire - Att ne kadar kazanıyor? Sağlık kabini sağlık ocağı şirketinin Türkiye konumundaki Hemşire - Att işi için aylık ortalama ödemesi yaklaşık 7.145TRY tutarındadır ki bu da ulusal ortalamanın %42 üzerindedir.
eleman.net verilerine göre, Kalp Damar Cerrahisi Doktoru 2023 yılında ortalama 83.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kalp Damar Cerrahisi Doktoru , Ocak 2023 yılında ortalama 72.600 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 44.660 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri