Duyduğunuz ses çok hızlı dönen bir fan sesine benziyorsa bu normaldir. Philips Airfryer'ınızın içinde, cihaz açıkken iç parçaların ısınmamasını sağlayan bir fan bulunur. Bu ses, 65 db'ye (desibel) kadar çıkabilir ya da ortalama bir elektrikli süpürgenin çıkarabileceği gürültü seviyesine ulaşabilir.
Airfryer ile pişirilen yiyeceklerin, diğer pişirme yöntemlerine göre daha az değer kaybına neden olduğunu ifade eden Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın, airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti.
Airfryer, yiyecekleri kızartmak için az yağ kullanır. Bu, kalori alımını azaltır ve sağlıklı bir diyet sürdürmeyi kolaylaştırır. Airfryer, geleneksel kızartma yöntemlerine göre daha sağlıklıdır. Ancak, buharlama veya haşlama gibi diğer pişirme yöntemleri Airfryer'dan daha sağlıklı olabilir.
Merhabalar, Airfryer'dan duman çıkmasının sebebi yetkili servisimizin iletmiş olduğu şekildedir. Ek olarak çok yağlı yiyeceklerin pişirilmesi de duman çıkmasına neden olur.
Sepetin tabanını kaplarsanız airfryer'ın içindeki hava akışı azalır. Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur. Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Borcam gibi yabancı bir kap kullanmak, hava dolaşımını engelleyebilir ve yemeklerin düzgün pişmesini etkileyebilir. Bu nedenle, Philips Airfryer'ı doğru şekilde kullanmak için üreticinin talimatlarını takip etmek önemlidir.
1500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanılırsa aylık olarak 45 kW elektrik tüketimine yol açar. Bu durumda kullanılan elektronik aletin elektrik tüketiminin faturaya 67,5 TL olarak yansıdığı söylenebilir. 2500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanıldığı zaman bir ayda 75 kW elektrik harcar.
Airfryer'ın muhafazası ve iç çekmecesi plastikten yapılmıştır, tava ve sepet PTFE kaplamadır. Airfryer çok yüksek sıcaklıklara (200°C'ye kadar) ulaştığından, bu parçalar cihazın ilk kullanımı sırasında koku yayabilir.
Patlamış mısır klasik bir şekilde hazırlandığında tencerede, ocak üzerinde hazırlanır. Tencerede hazırlandığında mısıra yağ konarak hazırlanması gerekebilir. Ancak Airfryer teknolojisi yağsız ve düşük kalorili patlamış mısırların tadını çıkarmanıza olanak sağlar.
Standart fırınlar aynı anda daha fazla yiyeceği pişirme olanağı sunsa da Air Fryer'lar daha fazla kullanım alanına sahip ve daha pratik. Air Fryer, geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha kısa pişirme süresi sunarken bunun yanında yüzde 75 oranında daha az ön pişirme imkanı sunuyor.
Airfryer kullanırken yağlı kağıt kullanmak mümkündür, ancak dikkatli olmak önemlidir. Yağlı kağıt, sepetin tabanına konarak yiyeceklerin yapışmasını önlemeye yardımcı olur ve temizliği kolaylaştırır. Ancak, yağlı kağıdın hava akışını engellememesi için sepetin kenarlarında boşluk bırakmak önemlidir.
Airfryer'lar da fırın ve mikro dalga fırınlara benzer şekilde sıcak havayı dağıtırlar. Fırından farklı şekilde sıcak havanın eşit oranda dağılmasını sağlıyorlar. Yağsız ya da gerekenden çok daha az yağ ile kullanabileceğiniz bu üründe özel hava üfleme ya da içerisinde ürünün döndürüldüğü farklı sistemler mevcut.
Hava fritözlerini günlük olarak kullanmak; kilo alımı, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve diğer rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Özellikle et ürünlerinin yüksek ısıda pişirilmesinin, kanser tehlikesini artırdığı söyleniyor. Airfryer'ın kansere neden olduğuna dair bir kesinlik yok.
Ayrıca, airfryer kullanımı sırasında yiyeceklerdeki yağın bir kısmı dışarı atılır, böylece yiyecekler daha az yağlı ve daha az kalorilidir. Sonuç olarak airfryer kullanımı kansere neden olmaz. Ayrıca, airfryer kullanımı sağlıklı bir pişirme yöntemidir.
Öyle ki bir ithalatçı, bundan sonra 10 dolarlık basit bir airfryer ithal etse bile gözetim belgesine sahip değilse 100 dolarmış gibi gümrük vergisi ödemek zorunda kalacaktı. Bu da maliyeti artıracaktı. Hal böyle olunca da nispeten ucuz olan modellere otomatik olarak zam gelecekti. Bu durum tüketici için olumsuzdu.
"Airfryerda makarna mı olur?" demeyin. Hem de çok güzel oluyor! Zor anların kurtarıcı yemeği hem lezzetli hem pratik makarnayı airfyerda her zamankinden daha hızlı ve zahmetsiz şekilde yapabilirsiniz.
Philips Airfryer XXL 180 dereceye ayarlanır. Tavukların tümü hazneye dizilir ve 25 dakika pişirilir. 5 dakikada bir kaşık yardımı ile veya bir maşa ile üzeri kızaran tavuklar döndürülerek tüm tavukların eşit pişmesi sağlanır. Bir servis kasesine alınarak, sıcak servis edilir.
Öncelikle patlıcanların dışını yıkayın ve kurulayın. Ardından bıçak yardımıyla üzerine ince çizikler atın. Çizdiğiniz patlıcanları airfryer haznesine yerleştirin. Airfryer'ı 190 derece ve 15 dakikaya ayarlayın.
Karaca Airfryer Hazne ve Sepet Temizliği
Karaca Airfryer her kullanımdan sonra temizlenmelidir. Temizleme işlemini yapmak için cihazın kapalı olduğundan emin olunmalıdır. Cihazın prizini çektiğinizden emin olduktan sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Ana ünite kesinlikle bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Philips Airfryer cihazınızın haznesi, sepeti veya kızartma aparatı bulaşık makinesinde yıkanabilir.
patates kızartması ve ağırlıklı et-tavuk ürünleri için tercih edilebilir. dumansız ve kokusuz kısmı biraz abartılı, özellikle et pişirirken duman ve koku bayağı oluyor. ancak bu cihaz gayet sağlıklı ve lezzetli olarak işini yapıyor.
Çünkü soğuk su, tepsi veya sepetin kalitesini, malzemesini etkileyebilir. Airfryer haznesine ılık su dökmek ideal bir uygulamadır. Ayrıca bir su püskürtücüyü bulaşık deterjanı (herhangi bir yağ giderici) ve su ile doldurabilir ve yağın emilebilmesi için airfryer tepsisine püskürtebilirsiniz.
Yemeklerin yağ içeriğini azalttığı için kullanışlı ve doğru bir seçim olarak görülüyor. Çok sık kızartma yapılan evlerde tavada kızartma işlemi yerine airfryer tercih edilirse öğünler daha sağlıklı geçebilir. Ayrıca, airfryerin sağlıklı olduğuna bir işaret daha eklenebilir.
Airfryer'da meyve kurutma işlemi için 100-120 derece ve 1,5-2 saat yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri