SPF 50 bir güneşten koruyucunun güneş kaynaklı UV' nin % 98' ini bloke ederken SPF 100 bir güneşten koruyucu % 99 oranında blokaj sağlamakta. Yani 50 ile 100 arasında iki katı bir koruma gücü yok.
SPF 100 güneş kremi, en yüksek koruma faktörlerinden biri ve cildi güçlü UVB ışınlarına karşı etkili bir şekilde kalkan oluşturur. Ancak SPF değeri arttıkça koruma oranı az bir şekilde artar ve SPF 100 güneş kremi kullanımının diğer faktörlerle birlikte dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi önerilir.
Ürün, içerdiği mineral ve organik güneş filtreleri sayesinde UVA/UVB ışınlarına karşı tam koruma sunarken, cildinizin yaşlanmasını, güneş lekelerini ve güneş yanıklarını da önler. Herbal Güneş Koruyucu Krem SPF 100 MAX, suya dayanıklı yapısı sayesinde uzun süreli koruma sağlar.
Ancak 100 SPF bile olsa hiçbir ürün asla %100 koruma sağlamaz, ancak %99 civarı koruma sağlar. Zaten 50 SPF üzerini hatasız şekilde test etmek çok zor olduğu için birçok ülkede 50-60 üzeri SPF değerleri yasaklandı, 50+ SPF şeklinde yazılabiliyor.
50 SPF ultraviyole ışınlarını %98 oranında engeller. 100 SPF ultraviyole ışınlarını %99 oranında engeller.
İlgili 30 soru bulundu
Yüksek faktör değerine sahip ürünleri arasında Factor100 SPF 50 100 ml güneş koruyucu krem bulunur.
Güneş kremlerinin üzerinde yer verilen koruma faktörleri (SPF) hafif, orta ve yüksek koruma olarak üçe ayrılıyor. Buna göre SPF 4 ila 12 arası hafif, SPF 12 ila 30 arası orta ve SPF 30 üzeri değerler yüksek koruma sağlıyor.
Güneş kremlerinin üzerinde SPF (Sun protection factor) adı altında bir değer bulunur ve bu değer, kremin cildi güneşten koruma gücünün bir göstergesidir. Uzmanların büyük bir kısmı en az 15 SPF, açık havada uzun vakit geçirilen durumlarda ise en az 30 SPF içeren güneş kremlerinin kullanımını önerir.
Güneşin en etkili olduğu, öğle saatlerinde güneşin altında kalıyorsanız SPF değeri yüksek güneş koruyucular kullanmalısınız. Sabah veya akşam saatleri gibi güneş ışınlarının etkisinin daha az olduğu zamanlarda düşük SPF'li koruyucular kullanabilirsiniz. Güneş ürünlerinde en çok tercih edilen SPF30 ve SPF50 ürünlerdir.
Kış aylarında güneş ışınları yazdaki kadar dik konumda gelmese de kullanılmaya devam edilmelidir. Kışın kullanılan güneş kremleri, yazları tercih edilenler gibi çok faktörü olmasa da 30 faktörlü halinde kullanılması çok önemlidir.
Yüksek faktörlü güneş kremleri daha fazla UVB koruması sağlar ve cildinizi yanmaktan korur. Ancak bazı araştırmalar çok yüksek faktörlerin cilt kanseri riskini azaltmak konusunda daha etkili olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla uzmanlar genellikle 30-50 faktör arasında olan güneş kremlerini öneriyor.
100 faktörlük güneş koruması ile UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili koruma sağlar. Cilt hücrelerini UV ışınlarından korumayı ve yaşlanma etkilerinin oluşmasını önlemeyi destekler. Cilt bariyerini iyileştirmeye yardımcı olur.
En yüksek SPF değeri 50+ olarak kabul edilir. Uzmanlar cilt sağlığı için 30-50 arasındaki güneş koruma faktörünün yeterli olduğunu belirtmektedir.
Çok yoğun güneşe maruz kalan hassas ciltlerin güneşten korunması için Bioderma tarafından özel olarak üretildi. Ultra hafif su bazlı bir yapısı vardır ve su kadar akışkan bir dokuya sahiptir. Bu sayede cildin parlamasını ve yağlı bir görünümde olmasını engeller.
Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildi korumak üzerine üretilmiş olan güneş kremleri, kullanıcıların yaşadıkları bölgenin mevsim koşullarına ve kullanıcıların cilt özelliklerine uygun olarak farklı çeşitlere sahiptir. Bu çeşitler içerisinde 90 faktör güneş kremi ürünü de yer alır.
Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
Evet, 50 faktör güneş kremi bronzlaşmanıza yardımcı olabilir. Hem bronzlaşmanıza yardımcı olurken hem de güneşten gelen zararlı ışınlardan cildinizi korumayı destekler. 50 faktör dışında 30 faktör koruyuculu güneş kremi ile de bronzlaşmanız mümkün olabilir.
Güneş kremi kaç spf olmalı? SPF 75 veya SPF 100 gibi çok yüksek güneş kremi faktörleri, SPF 30'dan daha fazla koruma sağlamazlar. Güneş kremlerinde bahsi geçen geniş spektrumlu korumaya sahip olmak için UVA korumasının UVB korumasının en az 1/3'ü kadar olması gerekiyor.
Sun Protection Factor yani güneş koruma faktörü anlamına gelen SPF, genelde 15 ile 50 arasındadır. Değer ne kadar büyük olursa ürünün koruma etkisi de o kadar güçlüdür.
Eğer kreminizin kimyasal güneş koruyucu içeriği bulunuyorsa, önce güneş kreminizi, arkasından nemlendiriciyi veya makyajı uyguluyoruz. Unutmayın, kimyasal güneş koruma ürünlerinin güneşe karşı tam koruma sağlaması, cilde uygulanıp emilmesinden 15 ile 30 dakika sonra başlıyor.
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce güneş kremi sürün. Güneşe çıktıktan sonra bir kat daha sürün. Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur.
İçeriğinde bulunan Tip 1 ve Tip 3 Kolajen sayesinde cildin kolajen ihtiyacına destek olarak cildi kolajen kaybına karşı korumaya ve güneşe bağlı kırışıklık oluşumunu yavaşlatmaya yardımcı olur. Foto yaşlanma belirtilerini(kırışıklıklar, ince çizgiler ve koyu lekeler) önlemeye destek olur.
Yüz için ayrı, güneş için ayrı güneş kremi kullanılmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri