Airfryer'lar da fırın ve mikro dalga fırınlara benzer şekilde sıcak havayı dağıtırlar. Fırından farklı şekilde sıcak havanın eşit oranda dağılmasını sağlıyorlar. Yağsız ya da gerekenden çok daha az yağ ile kullanabileceğiniz bu üründe özel hava üfleme ya da içerisinde ürünün döndürüldüğü farklı sistemler mevcut.
ikisi farklı amaçlara hizmet ettiğinden, bir savas söz konusu değildir. öncelikle mikrodalga fırın pişirmez, ısıtır. airfryer ise havayla kızartır. sulu yemeği airfryer ile isitamazsin.
Daha az yağ ve kalori ile daha sağlıklı yemekler! Aynı zamanda bir yoğurt yapma makinesi, meyve kurutucusu, mikrodalga fırın ve elektrikli fırın olarak kullanılabilir. Fritözü önceden ayarlayın ve eve geldiğinizde sıcak bir yemeğin keyfini çıkarın.
Fırın ile airfryer arasındaki farklara gelince, airfryer'da ürünler eşit şekilde dağıtılmış sıcak hava ile pişirilirken fırında sıcaklığın eşit olarak dağılmasını sağlamanın çok daha zor olduğu söyleniyor. Airfryer'da az porsiyonlu yemekler hazırlamak çok daha ekonomik bir seçenek oluyor.
Airfryer ile pişirilen yiyeceklerin, diğer pişirme yöntemlerine göre daha az değer kaybına neden olduğunu ifade eden Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın, airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti.
İlgili 39 soru bulundu
Airfryer, yiyecekleri kızartmak için az yağ kullanır. Bu, kalori alımını azaltır ve sağlıklı bir diyet sürdürmeyi kolaylaştırır. Airfryer, geleneksel kızartma yöntemlerine göre daha sağlıklıdır. Ancak, buharlama veya haşlama gibi diğer pişirme yöntemleri Airfryer'dan daha sağlıklı olabilir.
Ayrıca, airfryer kullanımı sırasında yiyeceklerdeki yağın bir kısmı dışarı atılır, böylece yiyecekler daha az yağlı ve daha az kalorilidir. Sonuç olarak airfryer kullanımı kansere neden olmaz. Ayrıca, airfryer kullanımı sağlıklı bir pişirme yöntemidir.
Hem de tencerede patlatıldığındaki gibi mısırların yanması ya da dibe yapışması gibi riskler Airfryer ile söz konusu olmaz. Airfryer ile patlatacağınız mısırlarınız daha kısa sürede ve daha düşük ısılarda pişeceği için daha sağlıklı olur.
Borcam gibi yabancı bir kap kullanmak, hava dolaşımını engelleyebilir ve yemeklerin düzgün pişmesini etkileyebilir. Bu nedenle, Philips Airfryer'ı doğru şekilde kullanmak için üreticinin talimatlarını takip etmek önemlidir.
Yemeklerin yağ içeriğini azalttığı için kullanışlı ve doğru bir seçim olarak görülüyor. Çok sık kızartma yapılan evlerde tavada kızartma işlemi yerine airfryer tercih edilirse öğünler daha sağlıklı geçebilir. Ayrıca, airfryerin sağlıklı olduğuna bir işaret daha eklenebilir.
Isı akımının yüksek hızlı sirkülasyonu, yemeğin her tarafını eşit şekilde ısıtarak iç kısmın yumuşak kalmasını sağlar ve çıtır bir dış katman oluşturur. 40 °C - 200 °C çalışma sıcaklığı Kızartın, buz çözün ve fermente edinSıcaklık, 40 °C - 200 °C arasında ayarlanabilir.
Philips masa ızgarasını donmuş yiyeceklerin buzunu çözdürmek için kullanabilir miyim? Evet, kullanabilirsiniz. Donmuş yiyeceklerin buzunu çözdürmek için donmuş yiyecekleri alüminyum folyoyla sarın ve sıcaklık kontrolünü 1 veya 2 konumuna getirin.
Airfryer'ı 160 dereceye ayarlayıp önce 25 dk seçtim. Sürenin sonunda kontrol ettiğimde dışı kabuklansa da iç henüz yumuşaktı. Bekletmeden hemen 10 dakika daha pişirmeye devam ettim. Toplamda kek benim kullandığım philips airfryer'da 160 derecede 35 dakikada pişmiş oldu.
Yağsız Fritözden Çok Daha Fazlası
Aynı zamanda bir yoğurt yapma makinesi, meyve kurutucusu, mikrodalga fırın ve elektrikli fırın işlevi görür. 360° ısıtılmış hava sirkülasyonu yağ oranı düşük ve çabuk pişen lezzetli yemekler ortaya koyar.
1500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanılırsa aylık olarak 45 kW elektrik tüketimine yol açar. Bu durumda kullanılan elektronik aletin elektrik tüketiminin faturaya 67,5 TL olarak yansıdığı söylenebilir. 2500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanıldığı zaman bir ayda 75 kW elektrik harcar.
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzün. Airfryer kabına pirinçleri, tavuk suyunu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın. Airfryer kabını kapatın ve 180 derece sıcaklıkta 20 dakika boyunca pişirin.
Airfryer İçine Su Konur mu? Airfryer içine su koymak gerekli değildir ve genellikle tavsiye edilmez. Airfryer, sıcak hava dolaşımı kullanarak yiyecekleri pişirir ve bu işlem için suya ihtiyaç duymaz. Su eklemek, cihazın performansını olumsuz etkileyebilir ve temizlik sürecini zorlaştırabilir.
Philips Airfryer'da cam, seramik, metal veya silikon malzemeden üretilmiş ve fırında kullanılabilen herhangi bir kabı veya kalıbı kullanabilirsiniz. Ayrıca küçük kekler, muffin'ler veya küçük gratenler pişirmek için silikon veya kağıt kek kapları ya da kalıpları kullanabilirsiniz.
Sepetin tabanını kaplarsanız airfryer'ın içindeki hava akışı azalır. Bu, Philips Airfryer'ınızın pişirme performansının düşmesine neden olur. Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz.
"Airfryerda makarna mı olur?" demeyin. Hem de çok güzel oluyor! Zor anların kurtarıcı yemeği hem lezzetli hem pratik makarnayı airfyerda her zamankinden daha hızlı ve zahmetsiz şekilde yapabilirsiniz.
Philips Airfryer XXL 180 dereceye ayarlanır. Tavukların tümü hazneye dizilir ve 25 dakika pişirilir. 5 dakikada bir kaşık yardımı ile veya bir maşa ile üzeri kızaran tavuklar döndürülerek tüm tavukların eşit pişmesi sağlanır. Bir servis kasesine alınarak, sıcak servis edilir.
Standart fırınlar aynı anda daha fazla yiyeceği pişirme olanağı sunsa da Air Fryer'lar daha fazla kullanım alanına sahip ve daha pratik. Air Fryer, geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha kısa pişirme süresi sunarken bunun yanında yüzde 75 oranında daha az ön pişirme imkanı sunuyor.
EVDE KOLAY YAPILABİLECEK BİR TARİFLE PRATİK ŞEKİLDE AİRFRYER'DA TAM BUĞDAY UNUYLA EKMEK YAPTIM. TAM BUĞDAY UNUYLA YAPTIĞIM EKMEK HEM SAĞLIKLI HEM DE ÇOK LEZZETLİ OLDU. EVDE KOLAYLIKLA YAPILABİLECEK BİR TARİF OLDUĞU İÇİN BENİ YORMADI. AİRFRYER'DA EKMEK GAYET GÜZEL PİŞTİ.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri