Denizi hem dalgalı hem de çabuk derinleşmektedir. Bu yüzden özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikelidir. Plaj içerisinde duş, wc, cankurtaran gibi hizmetler bulunmaktadır.
Ormanlık alanı ile iç içe olan Akçakoca'nın en çok tercih edilen plajları arasında Ceneviz Kalesi Plajı geliyor. Özellikle mavi bayrağa sahip olması ile güvenli ve sağlıklı şekilde rahatça denize girme imkanı sağlamaktadır.
Sağlık Bakanlığı'nın, sahil ve deniz suyu temizliği hakkında bilgi edinmeyi sağlayan Yüzme Suyu Takip Sistemi Akçakoca sınırları içinde bulunan plajları 'iyi' ve ' mükemmel' kategorisinde değerlendirdi.
Akcakocada tek denize girilecek yer: Ceneviz Kalesi Plaji, Akçakoca, Türkiye - Tripadvisor.
Akçakoca doğası güzel, kalabalık değil. Denizi aşırı dalgalı ve derin. Kafayı dinlemek için iyi bir yer.
İlgili 18 soru bulundu
Akçakoca'yı ziyaret için en uygun dönem bahar ve yaz aylarıdır. Uzun yaz tatillerinin yanı sıra hafta sonu tatilleri ve günübirlik geziler için de sıklıkla tercih edilmektedir. Eşsiz plajları ile de dikkat çeken ilçe, hem doğa hem kültür hem de deniz turizmi açısından oldukça popülerdir.
Geçtiğimiz yıl eylül ayında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk denizi Akçakoca olarak belirlendi.
Denizi temiz ve berraktır. Plaj bölümü ve denizin dibi tamamen kum ile kaplıdır. Hafta sonları kalabalık olan plaj, aileler tarafından da tercih edilmektedir. Plaj içerisinde şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş, ev gibi yararlanabileceğiniz olanaklar bulunmaktadır.
Akçakoca gezinizde mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler; Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi, Akçakoca Merkez Cami, Akçakoca Bey Anıtı, Bekir Özkök Kültür Evi, Evliya Cami, Hemşin Köyü Cami, Tarihi Orhangazi İlkokulu, Soyat Yalıyar Kayalar, Arabacı Köyü, Yeni Meze Cami, Kurugöl Kanyonu ve Tarihi Mahalle ...
1950'li yıllarda deniz ve karavan turizmi ile ülkemizde ilk turizm hareketinin başladığı Düzce'nin denize kıyısı Akçakoca; denizi, kumu, balıkçı barınağı, her mevsimin özelliğine göre balık çeşitleri, gün batımı, sivil ve dini mimarisi, dağ çileği, kestane balı, fındığı, plajları, yemyeşil bitki dokusu, piknik ve ...
Denizimizde yıllık ortalama 600.000 kg balık avlanmaktadır. Hamsi başta olmak üzere mezgit, barbun, çinakop, istavrit, kalkan, palamut, tirsi, kefal en çok görülen balıklardır. İlçemizde alabalık üretimi de yapılmaktadır.
1- Linapacan Adası - Filipinler
Linapacan Adası, Filipinler'e bağlı bir yerleşim yeridir. Dünyanın en temiz suyu olarak kabul görmüştür.
Popüler seyahat sitesi TripAdvisor, 1 Ocak – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında dünya çapından gelen kullanıcı verilerini inceleyerek en iyi plajları seçti. Siteye göre; Brezilya kıyılarındaki volkanik Fernando de Noronha adasında Baia do Sancho sıralamada birinci oldu.
1- Kaputaş Plajı, Antalya
Kaputaş Plajı Türkiye'nin en güzel plajı olarak dünya basınında da tanınıyor.
Mavi Bayrak Demek, Temiz ve Güvenilir Plaj Demek!
Belirli kriterleri karşılayan plaj, marina ve yatlara veriliyor. Mavi Bayrak ödülü almak için plajların 33, marinaların ise 25 adet kriteri karşılaması gerekiyor. Mavi Bayrak ödülünün amacı, yüzme alanlarında sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek.
En Meşhur Balık Yemeklerinden:Kiremitte Palamut
Düzce'nin meşhur lezzetleri arasında yer alan kiremitte palamut, şehrin Akçakoca ilçesinde sıklıkla yapılmaktadır. Kiremitte palamut, isteğe göre iki farklı şekilde yapılmaktadır. Sebzeli olarak istendiğinde balık sırtından kesilerek, temizlenmektedir.
Akçaşehir, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından yaklaşık 11 yıl sonra 23 Haziran 1934 tarihli ve 2529 sayılı kanunla Bolu iline bağlı bir ilçe haline gelmiş ve 7 Eylül 1934'te ilçeye Akça Koca Bey'in adı verilerek Akçaşehir'in adı Akçakoca olarak tescil edilmiştir.
Salı günleri kurulan Akçakoca halk pazarı bugün saat 10.00-17.00 arası açık olacak.
İçinde barındırdığı tarihi değerleri, doğal güzellikleri, yemyeşil doğası ve yaz turizminin gözdesi olan mavi bayraklı plajları ile Düzce'nin en güzel ilçelerinden biri Akçakoca. Özellikle Ankara, İstanbul gibi metropollere yakınlığından dolayı da tam bir hafta sonu kaçış rotası.
Akçakoca, Batı Karadeniz Bölgesi'nde Düzce iline bağlı bir ilçedir. Akçakoca, Karadeniz kıyı şeridinde 35 km uzunluğunda bir kumsala sahiptir. Özellikle 1950'den sonra turistik bir yer hâline gelmeye başlamıştır. Bunda özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere 3 saatlik bir uzakta olmasına bağlıdır.
Akçakoca'da Ne Yenir? (Akçakoca Yemekleri)
Burası Batı Karadeniz bölgesinde yer aldığı için, Karadeniz'in bereketli mutfağından payına düşenleri almayı başarmış. Balık yemekleri, mancarlı pide, melengüç tatlısı, fındık, laz böreği ve kestane balı ilk aklıme gelenler…
İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.
“Ege'de en sıcak deniz nerede?” diye soruyorsan hemen yanıtlayalım: İzmir Ilıca Plajı'nda!
Dünyanın En Sıcak Denizleri Nerede? Dünyanın en sıcak denizi Mısır'ın güney kesimlerinde yer alan Kızıldeniz'e kıyısı olan bir bölgede yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri