AKFYE hisseleri 10.03.2023 tarihinde halka açılmış olup, ilk işlem tarihi 16.03.2023'dır.
Halka arz edilen şirket payları 16/03/2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 9,80 TL/pay baz fiyat, "AKFYE.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır.
Önemli Not 5: Talep toplama sonuçları, talep toplama süresinin bitimini izleyen en geç 2 iş günü içerisinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun www.kap.org.tr adresinde açıklanacak olup, dağıtım sonuçlarının kesinleşmesini takip eden iş günü içerisinde bakiye tutar üzerindeki blokaj iade edilecektir.
Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.
2009 yılında ilk HES tesisini devreye alarak elektrik üretimine başlayan Akfen Yenilenebilir Enerji, son 10 yılda OECD ülkeleri arasında en yüksek enerji talebi artışının gerçekleştiği Türkiye'de faaliyetlerini sürdürmektedir.
Akfen Holding'in Tepe İnşaat Sanayi A.Ş., PSA International, Souter Investment LLP, Kardan N.V. ve Accor SA gibi sektöründe ileri gelen küresel firmalarla ortaklıkları vardır. Akfen Holding, 2010 yılında halka arz edilmiştir ve BIST'de işlem görmektedir. Halka açıklık oranı %28.26, hisse kodu ise AKFEN'dir.
İlgili 37 soru bulundu
Alınan karara göre Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş (AKFYE) payları 09/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu durumda Akfen Enerji (AKFYE) hisse cezası 9 Kasım 2023 tarihli seans itibarıyla sona erecek.
Ocak 2023'te Akfen Holding EBRD ve IFC'nin Akfen Yenilenebilir Enerji'deki hisselerini satın almak suretiyle şirketin %100 sahibi oldu. Akfen Yenilenebilir Enerji'nin %33,5 hissesinin halka arzı Mart 2023'de gerçekleştirilmiştir, hisseler 16 Mart 2023'den itibaren AKFYE kodu ile Borsa Istanbul'da işlem görmektedir.
Uluslararası Gelişen Pazarlar segmentinde 54 şirket arasından birinci olan Akfen Yenilenebilir Enerji, tüm sektörler bazında dünya şirketleri arasında yapılan sıralamada ise 4914 şirket arasında 46'ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.
#AKFYE Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ halka arzı, SPK onaylı izahnamesine göre Katılım TÜM Endeksi'nde yer alma şartlarını karşılamıyor. Caiz olmadığı için de hassasiyeti olan yatırımcılar katılmayacaklardır..
Eşit mi Olacak? Akfen Yenilenebilir Enerji halka arz edilen paylarının tamamı oransal dağıtım olarak gerçekleşecektir.
AKFYE Hisseleri 2023 yılı içerisinde en yüksek 23.78 TL, en düşük ise 8.76 TL'den işlem görmüştür.
Akfen Enerji Kaç Lot Verdi? Bireysel olarak toplam arzın 91 katı talep geldi ve kişi başı %1,1 dağıtım grçekleşti. Yani 1000 hisse başvuru yapana 10 hisse düştü.
Akfen Yenilenebilir Enerji'nin halka arzında 8-9-10 Mart tarihlerinde talep toplama gerçekleşti. Akfen Yenilenebilir Enerji halka arzında hisse başına 9,8 TL'den yaklaşık 340,4 milyon adet hisse satılırken, toplam halka arz büyüklüğü 3,34 milyar TL oldu.
Akfen Yenilenebilir Enerji AKFYE halka arz nereden alınır? Akfen Yenilenebilir Enerji AKFYE halka arzına Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ liderlik edecek. Halka arza katılım sağlanabilecek diğer kurumlar; A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.
Akfen Yenilenebilir Enerji payları, 6 Mart 2023 tarihinden itibaren itibaren Yıldız Pazar'da 9,80 TL/pay baz fiyat ile işlem göremeye başlayacak. Akfen Yenilenebilir Enerji payları, 6 Mart 2023 tarihinden itibaren itibaren Yıldız Pazar'da 9,80 TL/pay baz fiyat ile işlem göremeye başlayacak.
Akfen Yenilenebilir Enerji, Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden biridir ve enerji sektöründe faaliyet göstermektedir. Şirketin ödenmiş sermayesi 1.016.032.000 TL olup, enerji sektöründeki liderliğini sürdürmektedir.
Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş'nin portföyü yenilenebilir kaynaklarından enerji üretimi ve toptan elektrik satış ticaretinden oluşmaktadır. Akfen Toptan Satış, Akfen Yenilenebilir Enerji santrallerince gerçekleştirilen üretimin toptan satış piyasasına yönelmesinde dağıtım kanalı görevi görmektedir.
Doğrudan faiz uygulayan şirketlerin hisse senedi almak haram olarak görülmektedir. Alınıp satılması helal sayılmayan malların üretimi ve satılmasıyla uğraşan şirketlerden alacağınız hisse senetleri de almak haramdır. Alınması ve üretilmesinde helal olan fakat faiz ile satan ve faiz ile elde edilen karlar haramdır.
Şirket, 2021 yılında attığı adımlarla, net işletme sermayesi eksi 490 milyon TL'den artı değere ulaştı. Şirketin net borcu 200 milyon Euro'dan yüzde 37'lik azalışla 127 milyon euroya geriledi. Şirket bir önceki yıl 240 milyon TL zararda iken, 2021 yılında 2.1 milyar TL'lik kâra ulaştı.
Akfen Yenilenebilir Enerji, bugün 'AKFYE' işlem koduyla Borsa İstanbul'da (BIST) işlem görmeye başladı. Şirketin hisseleri Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlarken; baz fiyat 9,80 TL; maksimum emir değeri 1 milyon TL olarak açıklanmıştı.
Aynı listede, özel sektör şirketleri arasında ilk sıraya ise ENKA yerleşiyor. 3 bin 969 MWe kurulu gücü bulunan ENKA'nın enerji santralleri, Türkiye'nin toplam üretim kapasitesinin 4%'ünü oluşturuyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, güneş, su ve rüzgar gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan Akfen Yenilenebilir Enerji yaklaşık 700 megavatlık kurulu güce sahip bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri