Sevilerek tüketilen ve birçok çeşidi bulunan akide şekerinin uzun süre saklanabilmesi için mutlaka güneş görmeyen gölge bir ortamda bulundurulması gerekir. Bunun yanı sıra akide şekeri sıcak ortamlarda çok daha kısa sürelerde bozulacağı için serin bir ortamda saklanması gerekir.
Akide Şekeri Nasıl Muhafaza Edilir? Evinize akide şekeri alıyorsanız havayla temas etmeyen temiz cam kavanozlarda saklamaya özen gösterin. Böylelikle tazeliğini daha uzun süre koruyabilirsiniz.
Şekeri kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmek gerekir. Özellikle küp şeker, nemden etkilendiğinde üzerinde bir takım değişmeler meydana gelebilir. Şekeri saklamak için buzdolabı ve derin dondurucular uygun değildir. Çünkü şekerin daha hızlı bir şekilde bayatlamasına neden olur.
Sadece bayramlarda değil, mevlit, doğum, ölüm gibi diğer günlerde de misafirlere ikram edilen akide şekeri havaya pek dayanamıyor. Bu yüzden hava almayan, ağzı kapalı kutularda, tercihen de cam kavanozlarda saklamanız, şekerinizin ömrünü uzatır, bayramlarda minikleri sevindirir.
Eğer akide şekeri aldıysanız ve şekeriniz bitmediyse doğru koşullarda muhafaza edilmesi önemlidir. Diğer türlü akide şekeri kısa süre içerisinde bozulabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Şeker ve çikolataların serin ve kuru yerde muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Kopuz, çikolata bazlı ürünlerin 15-20 derece arasında kuru ve temiz bir ortamda, keskin kokuların bulunmadığı bir yerde saklanması gerektiğini söyledi.
Stresi azaltır: Akide şekeri, serotonin ve endorfin gibi mutluluk hormonlarının salgılanmasına yardımcı olur. Bu nedenle, stresi azaltmaya yardımcı olur ve ruh halini iyileştirir. İyi bir enerji kaynağıdır: Akide şekeri, doğal şekerler içerdiği için vücuda hızlı bir şekilde enerji sağlar.
Şeker ve çikolata genellikle buzdolabında saklanmaya uygun değildir. Şeker, buzdolabında donarken, çikolata da katılaşır ve lezzeti kaybolabilir. Bu yüzden çikolata ve şeker, sıkıca paketlenmeli, serin ve güneş almayan bir ortamda saklanmalıdır.
İÇİNDEKİLER :Toz Şeker, İçme Suyu, Doğala Özdeş Aroma (Bergamot), Asitlik Düzenleyici (E334 Tartarik Asit). MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır. AMBALAJ AÇILDIKTAN SONRAKİ RAF ÖMRÜ :Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içinde tüketilmelidir.
Şeker için ideal saklama koşulları gözetildiğinde şekerin kullanım süresi 2 yıla kadar çıkabilir. Neme dayanıklılık konusunda toz şeker ile küp şeker arasında önemli bir fark yoktur.
Şekerin Bozulduğunu Nasıl Anlarız? Şeker bozulduğunda ilk olarak fiziksel görünümü ve kokusu değişir. Özellikle erime ve sertleşme şekerin bozulmaya başladığının ilk sinyalleridir. Öte yandan beyaz parlak tonların yerini krem rengi almış ise şekerin bozulmaya başladığı söylenebilir.
Şekerin tüm türleri bozulmadan yıllarca muhafaza edilmeye müsaittir. Hava almayan plastik poşetlerde muhafaza edebilirsiniz şekeri.
- Akide şekeri diğer şekerlemelere göre hassas yapıya sahiptir. Bu nedenle rutubetli mekanlardan uzak tutmanız önemlidir. Nemli ortamlar şekerlerin daha çok yapışmasına neden olacağından serin ortamlarda saklamanız daha doğru olacaktır.
Gıda kaynaklı hastalıkları önlemek için, bir saat içinde yemeyeceğiniz elmaları buzdolabında saklamak en iyisidir. Soğutulmuş elma şekerleri, atılmadan önce iki haftaya kadar dayanabilir.
Pudra şekeri hava geçirmez bir kapta uzun süre saklanabilir. En iyi sonuç için, şekeri 100-200 g'lık miktarlarla öğütün.
AKİDE ŞEKERİNİN GÜNÜMÜZE İNTİKALİ
İstanbul'da akidenin bugünkü şekil ve niteliğini oluşturan ünlü şekerci Hacı Bekir'dir. Aslen Kastamonu'nun Araç ilçesinde olan Hacı Bekir Efendi, 1777'de Bahçekapı'da ilk şekerci dükkânını açmıştır.
Şeker kolay böceklenen bir bitki olduğundan bu ilaçların kullanılması gereklidir fakat kullanılan kimyasalların insan üzerindeki etkilerinin araştırılmaması çalışanların zehirlenmelerine hatta ölümlerine neden olabilir.
İçindeki gıdayı yemeden kullanıldığı zaman ise, zamanla erime ve küflenme yapmaktadır.
Nikâh şekeri sepetinin içerisinde nelerin olacağı hem gelin hem de damat için önemlidir. Bu önem, misafir ve akrabalar için de geçerlidir. Çünkü şekerler misafirlere dağıtılır.
Bayram şekeri çikolata 30 derecenin altında, oda sıcaklığında, serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Çikolata ambalajı, ürünün güzelliğini ve yeme deneyimini korumada önemli bir unsurdur.
1) Buzdolabı Kullanma
Aynı zamanda çikolata buzdolabındaki nemden çabucak etkilenir. Nem, çikolatanın içerisindeki şekeri yüzeye çıkarır. Bu da şekerlenmeye yol açar.
Az almak ya da fazla almak kişilerin bayramlarda sorun yaşamasına neden olabilir. Bayram şekeri çeşitleri içerisinde seçim yapılırken mutlaka son kullanma tarihleri incelenmelidir. Bu şekilde şekerlerin taze ya da bayat olduğu anlaşılabilir.
Akide şekerinin ömrü, üretiminde kullanılan malzemelere, üretim şekline ve saklama koşullarına göre değişebilir. Genel olarak, akide şekerleri serin, kuru ve nemden uzak bir yerde muhafaza edildiğinde 6 ay ila 1 yıl arasında dayanabilir.
Diyetisyen Zeynep Çapay yazdı. pancar şekeri, akçaağaç şurubu, agave şurubu, pekmez, bal, hurma şekeri, mısır şurubu ve esmer şeker kıyaslanmış, hangisi daha faydalı diye araştırılmış. Bu kıyaslanan doğal şeker gruplarında en faydalı ve en yüksek antioksidana sahip şeker türünün hurma şekeri olduğu anlaşılmış.
İÇİNDEKİLER :Toz Şeker, İçme Suyu, Doğala Özdeş Aroma (Tarçın), Asitlik Düzenleyici (E334 Tartarik Asit), Renklendirici (E129). MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri