Kişilerin damarlarını koruyucu etkisi vardır. Kişide bulunan akıl ile mantık gücünün ilerlemesini sağlar ve kişinin çevre ile uyumunu yükseltir. Bedenin tüm gerginliğini alır ve kişiye rahatlık hissi verir. Hamilelik dönemi yaşayan anne ve bebek için koruyan bir etkisi vardır.
Mide ve bağırsak hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Kişiye enerji vererek gün içinde daha zinde kalmasını sağlar. Kemik ve diş yapısını koruyarak iskelet sistemini güçlenmesine yardımcı olur. Kötü göz ve nazara karşı koruyucudur.
Akik Taşı Hangi Burcun Taşıdır? Akik taşı, 23 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri arasında doğan Başak burcu insanların burç taşıdır.
Özellikle Peygamberimizin kullandığı taş olarak bilinen akik taşı doğada sıklıkla karşılaşılan ve pek çok çeşidi olan bir taştır.
Akik taşı farklı renklerde bulunabilen bir taştır. En sık görülen renk kızıl kahvedir. Siyah ve beyaz olan akik taşına oniks de denilir. Mavi, kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu, beyaz, yeşil, siyah ve kızıl gibi farklı renklerde akik bulabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Akik, doğal bir taş olduğu için suyu emme eğilimindedir. Bu basit testi gerçekleştirmek için bir damla suyu akik taşı üzerine bırakın. Eğer su hızla taşın yüzeyine yayılırsa ve taş suyu emerse, bu gerçek akik taşları olduğuna dair bir işarettir.
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır.
Akik taşı daha ziyade Yemen taraflarında bulunmaktadır. Dolayısıyla hadislerde mübarek olduğu ifade edilen akik, yüzük taşı değil, mezkûr vâdidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Mekke döneminde yüzük kullanmamıştır.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Akik taşı, Agat taşı olarak da bilinir. Topraklama taşları arasında bulunan Akik, yarı değerli bir taş türüdür.
2.Alt Karın Çakrası (Sakral) - AKİK TAŞI Göbek deliğinin altında, karın bölgesindedir. Burada yumurtalıklar, erbezleri ve prostat bezi vardır. Bu çakra hem cinsel, hem de yaratıcı enerjiyi kontrol eder.
Doğanın bir mucizesi olan bu materyal, kişinin hayata karşı daha pozitif bakmasını sağlar. Aynı zamanda insan sağlığına yönelik iyileştirici özelliği sayesinde tercih edilir. Akik taşı, geçmişte farklı medeniyetlerin nazar ve kötü ruhlardan korunma sembolü olarak kullanılmıştır.
Bu taşlar içinde ayrıca bolluk, bereket, özgüven, iyi şans, ruhsal büyüme gibi nitelikler yanında sağlıklı olma hissi veren, negatif enerjileri emen bir tarafı da bulunmaktadır. Akik Taşı Şans Getirir mi? Şans getiren taşlar arasında bir diğeri akik taşıdır. Bu taşlar sahibi için başarı, şans ve barış getirmektedir.
Akik taşı ruhsal rahatlama yakalamanızı sağlar. Negatif enerjiye karşı kişileri korur, stresi azaltır. Enerji verici özelliği bulunduğu için kişiler yanında taşıdığında daha enerjik hissedebilir. Bazı cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilmektedir.
Gerçek bir akik taşını dilediğiniz gibi suya sokabilirsiniz. Hatta Temiz Su yardımı ile akik taşınızı temizleyebilir ve arındırabilirsiniz.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir.
Akik Taşı Renk Değiştirir Mi? Akik taşı genellikle kırmızı ve sarı renkleri ile bilinmektedir halkalar halinde bir renge sahiptir ve bu halkaların renkleri değişebilmektedir. Akik taşında bulunan sarı halkalar ışık ve ısı teması ile daha koyu halkalara dönüşebilmektedir.
Akik Taşı Neden Çatlar
Bu çatlamalar, sert bir darbeyle oluşabileceği gibi, nedenini anlayamadığını bir şekilde de oluşabilir. Akik taşı, bir yere çarpma veya yüksekten düşürme gibi fiziksel sebeplerden dolayı çatlayabilir. Akik taşı, sertlik derecesi yüksek bir taştır ve darbelere karşı dayanıklıdır.
Akik taşı vücuda takıldığında takan kişiye nazar değdiği sırada bu enerjiyi kendine çekerek çatlayarak kişiyi nazardan koruduğu bilinir.
Sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir, ancak şifayı verenin Allah olduğu unutulmamalıdır. Sonuç olarak, doğal taşların İslam'daki yeri hakkında net bir görüş olmamakla birlikte, sağlık için kullanımı caizdir. Şifa için kullanılan doğal taşların sadece bir aracı olduğu unutulmamalıdır.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Güçlü Bir Enerji Verir
Akik taşı, kişinin enerjisini artıran bir taş olarak da bilinir. Bu taşı taşıyan bireyler, güçlü bir enerji ve canlılık hissiyle dolu olur.
Gerçek akik taşı, sahte taştan daha pahalıdır. Ancak genel olarak taş çok pahalı değildir. Bu doğal taşı yüzük, bileklik veya kolye olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri