İki şekilde temizlendiği düşünülen akik taşının ilk temizliği herkes tarafından tercih edilen akan su temizliğidir. Akan suyun altına tutulmakta ve 1 saat sonra alınıp kurulanmaktadır. Bir başka temizleme yöntemi ise güneş ışığıdır.
Akik taşı temizliği için 1-2 ayda bir özel vakit ayırılmalıdır. Akan bir suyun altında bir süre ovularak yıkanmalı ve 1 saat sonra kurulanmalıdır. Bir başka temizlik ve arındırma işlemi olarak güneş ışığında bekletmektir. Güneş ışığının doğaltaşlar üzerinde etkisi çoktur, bazılarına yararlı, bazılarına ise zararlıdır.
Taşın üzerindeki toz ve kirleri çıkarmak için yumuşak bir fırça veya diş fırçası kullanarak nazikçe fırçalayın. Ilık su ve hafif bir deterjan veya bulaşık sabunu kullanarak bir kap içinde temizleme solüsyonu hazırlayın. Taşı bu solüsyonla dikkatlice temizleyin.
Akik Taşı Nasıl Aktif Edilir
Temizlik: Akik taşını enerji aktive etmeden önce temizlemeniz önemlidir. Taşın üzerinde biriken olumsuz enerjileri arındırmak için su, tuzlu su, tütsü veya selenit gibi yöntemleri kullanabilirsiniz.
Asitler ve Kimyasallar: Akik taşları, kimyasal maddelere temas ettiğinde renk değişikliğine uğrayabilir. Parfüm gibi kimyasallardan uzak tutmanız önerilir. Aşınma: Akik taşları sertlik skalasında orta seviyede yer alsa da, yüzeyleri sürekli sürtünme sonucu çizilebilir ve bu da renk değişikliğine neden olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Akik taşının orijinalliğini test etmek için bir diğer yöntem de taşı yakmaktır. Gerçek akik taşı yanmaz. Dolayısıyla eğer elindeki akik taşının gerçek olup olmadığını anlamak niyetindeysen taşı yakmaya başla. Eğer taş, rengini salıyor ve kötü bir koku yayıyorsa kötü haber!
Akik taşı farklı renklerde bulunabilen bir taştır. En sık görülen renk kızıl kahvedir. Siyah ve beyaz olan akik taşına oniks de denilir. Mavi, kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu, beyaz, yeşil, siyah ve kızıl gibi farklı renklerde akik bulabilirsiniz.
Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır. Bu doğal taşları ise toprakta, ay ışığında veya yağda temizlemek mümkündür.
Beyaz akik taşı özellikleri arasında yer alan zihni canlı tutma etkisi dikkat çeker. Ak olan bu nesne, nazara karşı kişinin korunmasını sağlar ve negatif enerjiyi uzak tutar. Aynı zamanda akıl ve mantığın uyumlu bir biçimde çalışmasına yardımcı olur.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Akik Taşı Neden Çatlar
Bu çatlamalar, sert bir darbeyle oluşabileceği gibi, nedenini anlayamadığını bir şekilde de oluşabilir. Akik taşı, bir yere çarpma veya yüksekten düşürme gibi fiziksel sebeplerden dolayı çatlayabilir. Akik taşı, sertlik derecesi yüksek bir taştır ve darbelere karşı dayanıklıdır.
Akik Taşı: Nazardan koruduğuna ve nazarı çekip çatladığına inanılır. Strese, depresyon ve zihin yorgunluğuna iyi gelir.
Taşı ilk aldığınızda iyice temizlemelisiniz. Olası negatif enerjiden bu sayede arındırmış olursunuz. Bunun için tuzlu suda yıkama ve ay ışığında bekletme seçenekleri uygun olacaktır.
Kırmızı akik taşı mat bir taş olmayıp tabiatta saydam ya da yarı saydam olarak bulunabilir. Bu özelliği sebebiyle güneş ışığını ve daha farklı ışıkları yansıtarak parıltılı bir görünüm kazanır ve dikkatleri üzerine çeker.
Doğal taşı, yumuşak bir sünger yardımıyla hafifçe silin. Daha sonra, deniz suyu ya da tuzlu suyu bir kaba dökün. Yumuşak bir bez veya sünger yardımıyla, takıyı hazırladığınız su ile silerek temizleyin. Temizlediğiniz takınızı, temiz suyla durulayarak tuz ya da deniz suyu kalıntılarını tamamen ortadan kaldırın.
Akik; Kalsedon ile Kuvars mineralinin bir araya gelmesiyle oluşan bir taş türüdür. Bu nedenle 'Kalsedon Kuvarsı' olarak da nitelendirilebilir. İngilizcede 'Agate' diye bilinen Akik taşı, ayrıca 'Ölümsüz Taş' ve 'Yemen Taşı' isimleriyle de anılır. En yaygın renkleri; beyaz, gri, kırmızı, kahverengi, mavi ve yeşildir.
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
İkizler burcu taşı denildiğinde genellikle ilk akla gelen akik taşı aksesuarlarıdır. Bunun yanı sıra pembe kuvars taşı, turkuaz taşı gibi tercihlere de sıklıkla rastlanabilmektedir.
Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir. Akik taşı peygamber efendimiz tarafından kullanıldığı bilinen taş olma özelliğini taşır. Takan kişiye bereket, kazalardan korunma, kısmetin açılması gibi faydalar sağladığı ifade edilir.
Deniz Suyu veya Tuzlu Su ile Temizleme
Doğal taşlar akan suyun altında çalıştırılarak temizlenebilir. Temizlenmek için tuzlu suya veya deniz suyuna da daldırılabilirler. Eğer onları suda tutarsanız, temizlik daha da etkili olur. Tek yapmanız gereken onları 12 ila 24 saat bekletmektir.
Akik yüzük kullanmak caizdir, sünnet değildir. Bu konudaki şu rivayet ise تختموا بالعقيق “Akik yüzük takının.” malüldür. (Hatîb el-Bağdâdî, Târîhu Bağdâd, XI, 251; Deylemî, Müsnedü'l-Firdevs, II, 57; Ukaylî, Du'afâ, IV, 448.)
Akik taşı bilekliği, genellikle koruyucu ve dengeli enerjisiyle bilinir ve bu özelliklerinden dolayı sıklıkla sol kola takılır. Sol kol, enerji alımı ve koruma ile ilişkilendirilir, bu nedenle akik taşının potansiyel koruyucu etkileri sol kolda daha fazla hissedilebilir.
Akik taşının, taşıyan kişiyi tehlikeden koruduğu ve uyumsuzlukları sonlandırdığına inanılır. Akik taşı; uykusuzluğa, korkuya, karabasana ve nazara iyi gelir. Metabolizmanın düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Güçlü ve erkeksi bir enerjisi olduğundan cinsel güç açısından faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri