Tatlı badem, jojoba, üzüm çekirdeği, hindistan cevizi gibi sabit yağların hepsinin bir komedojenik değeri vardır.
Üzüm çekirdeği yağı komedojen olmayan ürünler arasında! Gözenekleri tıkamayan ve anti-ageing etkisi gösteren üzüm çekirdeği yağı cildinizi sıkılaştırıyor, temizliyor ve nemlendiriyor.
Akneye meyilli ciltlere de harika bir haber; bu yağ komedojenik değildir. Yani gözenekleri tıkamaz.
İlgili 28 soru bulundu
Cilt tipinize uygun yağı belirlemede etkili faktörlerden biri ise yağların komedojenik değerleridir. Komedojenik Değer Nedir? Tatlı badem, jojoba, üzüm çekirdeği, hindistan cevizi gibi sabit yağların hepsinin bir komedojenik değeri vardır.
Tüm cilt tiplerine uygun olan Üzüm Çekirdeği Yağı, akne oluşumunu önler, kırışıklık görünümünü azaltır. Cildi besleyerek nem dengesini korur. Üzüm çekirdeği yağı, E vitamini, omega 6 ve 9 yağ asitleri içeren; cilt ve vücut sağlını destekleyici faydalı bir yağdır.
Gözeneklerin açılması için buhar uygulaması da yapılabilir. Açık komedonların temizlenmesi için peeling uygulaması yapılır. Gözenek çevresinde yer alan komedonlar hafif bir bası ile çıkarılır. Ardından salisilik asid peeling ya da türevi olan malzemeler ile cildin soyulması sağlanır.
Aysu on Instagram: “Komedon tedavisinde en etkili silahlarımız Salisilik asit, Retinol veya AHA'lardır.
Zeytinyağı, düşük komedojenik bir yapıda olmasına rağmen yine de doğal halinin kullanılmamasında fayda var. Çünkü oldukça yoğun bir kıvamda olan bu yağ, cilt tarafından çabuk emilmediği için kirlerin cilde tutunmasına neden olabiliyor.
Sarı kantaron yağı komedojenik mi? Sarı kantaron yağı zeytinyağı ile benzer özellikler gösterir. Yüksek gözenek tıkayıcı etkiye sahip değildir. Skoru 2'dir ve çoğu cilt için güvenlidir.
Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Komedojenik cilt üzerindeki gözenekleri tıkayan anlamına gelmektedir. Eğer kullandığınız kozmetik ürünler komedojenik ürünler ise içeriklerinde bulunan mineral yağlar, parafin vb. maddeler sivilce (akne) oluşumuna yol açabilir. Komedojenik olmayan gözenekleri tıkamayan anlamına gelir.
Üzüm Çekirdeği Faydaları Nelerdir? Üzüm çekirdeği yağı, en güçlü antioksidan kaynağı olması dolayısıyla cildi temizlediği ve sivilce oluşumunu engellediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Saf üzüm çekirdeği yağını yatmadan önce yüzünüzde serum olarak kullanabilirsiniz. Kişisel yüz ve vücut kremlerinize birer damla damlatarak daha kolay bir kullanım elde edebilmeniz mümkündür. Üzüm çekirdeği yağı nemi cildinizde hapseder. Bu nedenle, cilde direk olarak uygulamak daha etkili olabilir.
Bunun sebebi kış aylarında nemin azalması ve cildin kurumasıdır. Özellikle yüzde bulunan pütürler - her ne kadar yüzde görülme sıklığı düşük olsa da - iltihaplanabilir ve ciltte ize neden olabilir. Genellikle 30 yaşından sonra kaybolmaya başlar.
Komedonlar yani beyaz noktalar genellikle kask veya sırt çantası takarken oluşan sürtünmeden dolayı meydana gelirler. Bunların yanı sıra hava kirliliği, nemli bir bölgede yaşamak, gözlük kullanmak, stres, elini sürekli cildine götürmek, ilaç kullanımı ve genetik etkenler cildinde beyaz nokta çıkmasına yol açabilir.
Kapalı Komedon:
Yanlış beslenme, hormonal değişim ve ciltte biriken ölü dokuların gözenekleri tıkamasıyla oluşan komedon tipidir. Kendiliğinden geçmez. Bu komedonların boşaltılması açık komedonda olduğu kadar kolay değildir. Komedon temizliği daha ciddi ve profesyonel yaklaşımlarla yapılması gerekmektedir.
Retinoidler: Cilt hücrelerinin (keratinositlerin) yenilenmesini ve onarımını hızlandırıp, cilt üzerindeki ölü deri tabakasının atılmasına yardımcı olur. Açık ya da kapalı komedonların oluşmasını engelleyerek akne üzerinde de tedavi edici etkisi vardır.
Sürülerek veya ağızdan verilen destekleyici ilaçların yanısıra komedon temizliği yapılması hastaların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Komedon temizliğini, bu konuda tecrübeli birisinin yapması çok önemlidir. Çünkü iyi temizlenemeyen komedonlar, hızla iltihaplı ve derin sivilceye dönüşürler.
Komedojenik içerikler gözenekleri tıkar, ciltte komedon, akne oluşumuna sebep olur ya da tetikler. Özellikle akneye meyilli ciltleri fazla etkiler. Bu içeriklerin kendi içinde skorları vardır. Her ciltte aynı etkiye sebep olmasalar da skoru düşük olanlar daha az komedojenik, 0 olanlar ise komedojenik değildir.
Bir yağın komedojenik değeri onun gözenekleri tıkama ihtimalini gösterir. 0 ile 5 arasında derecelendirilir. Örneğin; 0 gözenekleri tıkamadığı, 5 ise kesinlikle gözenekleri tıkayacağı anlamına gelmektedir.
-Üzüm çekirdeği yağı, sivilce ve akne izlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Ciltteki kahverengi lekeleri azaltır ve egzama gibi hastalıklardan kalan izlerin tedavisinde kullanılır. -Vücudun farklı yerlerinde oluşan yaralara sürüldüğünde ağrıyı hafifletir ve iyileşmeyi hızlandırır.
Pirinç Kepeği Yağı Komedojenik mi? Komedojenik değildir. Bu nedenle sivilcelere neden olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri