Vajinada kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat edilmelidir. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması gerekmektedir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, sentetik çamaşırlar giyilmemelidir. Vajinadaki kötü kokuyu bastırmak amacıyla deodorant gibi kozmetik ürünler kullanılmamalıdır.
Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika için vajina bölgenizi bu bölgede tutun. Bu süreçte, vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız yok olacaktır. Daha iyi sonuç için, soğuk su yerine ılık su kullanın. Olumlu sonuçlar almak için bu şekilde haftada birkaç kez uygulayın.
Beyaz Sirke: Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika sonra vajinal bölgenizi bu bölgede tutun. Vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız olmayacaktır Daha iyi sonuç almak için, soğuk su yerine ılık su kullanın.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vüCut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Vajinal enfeksiyon tedavisi farklı tablet, fitil ya da kremleri içeren ilaçlar ile yapılabilir. Etkene göre vajinal akıntı tedavisi şunlardır; Mantara bağlı vajinal enfeksiyon tedavisinde tablet ya da krem tarzında antifungal grubu ilaçlar kullanılır.
İlgili 38 soru bulundu
Örneğin balık kokusu gibi bazı tipik kokular bir enfeksiyona işaret edebilir. Vajinal pH'ın (asit-baz dengesi) değişimi, flora ortamının enfekte olması, beslenme düzeninin değişmesi, stres, hamilelik gibi sebeplerden dolayı farklı koku ve akıntı türleri görülebilir.
Vajinal akıntının geçmesi, akıntıya neden olan nedene göre farklılık gösterir. Örneğin akıntıya maya enfeksiyonu neden olduysa bu durum genellikle krem ya da jel formundaki antifungal ilaçlar ile çözülebilir. Diğer bakteriyel sorunlar için antibiyotik tedavisi uygulanması gerekebilir.
Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz. Elma Sirkesi Banyosu: Elma sirkesinin anti-bakteriyel özelliği vajinadaki kötü koku oluşumuna karşı etkilidir.
Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu en iyi “misk” gibi olarak tanımlanabilir. Vajinanın hafif, misk benzeri kokusu da normaldir. Gerçekten de araştırmalar, bu kokunun kısmen, cinsel çekiciliği artırabilen ve doğurganlık hakkında ince ayrıntıları iletebilen feromonlara bağlı olduğunu ileri sürmektedir.
Vajina temizliği yapılırken eller sabunla yıkandıktan sonra vajinanın giriş kısmı olan dış açıklığı ılık ve temiz bir su ile iç dudakları da içerecek şekilde yıkanıp temizlenebilir. Sonrasında bu bölge temiz bir havlu ile kurulanmalıdır. Islak ve nemli bırakmak mantar gelişimi açısından risk yaratır.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur. Vajina, ilişki ile değil pelvik taban kaslarının ve bağ dokusunun zayıflaması sonucu genişler. Bu nedenle vajina genişliği ile ilişki sayısı hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır.
Vajina kokusu, her erkeği farklı şekilde etkileyebilir. Bazı erkekler için vajina kokusu doğal bir şey olarak kabul edilirken, diğerleri için rahatsız edici olabilir.
Vajina demişken, TikTok'ta son dönemde popüler olan bir akım var; vabbing. Vabbing kadınların vajinal akıntılarını parmaklarıyla parfüm olarak uygulamalarına verilen ad.
4- Sarı Akıntı: Genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da olabilir.
Bakteriyel vajinozda etken maddesi metronidazol olan antibiyotiklerden yararlanılıyor ve tedaviler bir hafta sürebiliyor. Kadınlarda sık rastlanan diğer bir vajinal enfeksiyon, kandida türü mantarlar oluyor.
Belirli dönemlerde çok koyu olmayan ve renksiz bir akıntı normal karşılanırken, daha koyu ve yeşil renkli bir akıntı ise bir enfeksiyon belirtisi olarak değerlendiriliyor. Normal ve renksiz bir vajinal akıntı vücudun vajinayı temizleme yöntemidir ve de sağlıklı bir vücut işlevidir.
Bakteriyel vajinoz nasıl tedavi edilir? Bakteriyel vajinozu tedavi etmede çeşitli farklı antibiyotikler kullanılabilir ancak en sık kullanılan iki tane vardır. Bunlar ağız yoluyla alınabilirler veya tablet, krem veya jel şeklinde vajinaya yerleştirilebilirler.
Erkekler için önemli bir unsurdur bayanların kokusu. Parfüm kokusundan etkilenen erkekler güzel kokan kadınların adeta etkisi altına girerler. Parfüm kokusunun yanında ilginç bir şekilde, saçtan dağılan şampuan ve vücuttan yayılan duş jelleri ve losyonlarının kokusunu almak isterler.
Vajinal duş yapmak için özel olarak tasarlanmış bir cihaz kullanılabilir. Bu cihaz, suyun vajina içine verilmesini sağlar ve daha sonra bu su tekrar cihaz yardımıyla dışarı alınır. Vajinal duş yaparken, doğru sıvının kullanılması ve cihazın temizliği de önemlidir. Duş yapmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Genital bölgeyi temiz tutmak için aşırı yıkamakta enfeksiyonlara neden olabilir. Bazı kadınlar genital bölgelerine korkularından dolayı dokunmak istemez. Buda iyi temizlememeye bağlı vajinal kokuya yol açar. Bu haller dışında özellikle bakteri ve mantar kaynaklı enfeksiyonlar, kötü kokulu vajinal akıntıya neden olur.
Vajinal akıntı bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir, ancak akıntının nedeni enfeksiyon veya hastalıksa tedavi edilmeden geçmez. İlaç tedavisi veya doktor önerileri takip edilerek sağlıklı bir vajina için önemli olan bakteri dengesi korunabilir.
Rahim ağzındaki ve vajina ağzındaki bezelerden salgılanan vajinal akıntı vajinayı temiz ve nemli tutan ve enfeksiyondan koruyan bir sıvı veya mukustur. Günde 1 ila 4 ml kadar vajinal akıntı olması normal ve düzenli bir durum olarak kabul edilir.
Sarı Vajinal Akıntı
Sarı akıntı ya da sarımsı gri akıntı bu akıntılardan biridir ve enfeksiyon işaretidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri