İlişkilerimizde genellikle altta yatan ilişki doyumsuzluğu nedeniyle tartışırız. Çoğu zaman partnerimiz bizi yeterince değerli ya da yeterli hissettirmediği için, bunları konuşmak benliğimize çok zarar vereceği için bu yüzden bunun yerine küçük şeyler hakkında kavgalar yaparız.
1. Tartışmak olgun bir ilişkinin belirtisidir. Anlaşmazlıkları sürekli olarak görmezden gelmek tabii ki de uzun sürecek bir ilişki sağlamak için iyi bir yol değildir. Aksine, tartışırken aklınızdan geçenleri net bir şekilde söyleyebiliyorsanız bu sevginizi daha üst bir seviyeye çıkarmaya hazır olduğunuz anlamına gelir.
Partnerinizin hatalarına göz yummak tabii ki çok daha kolay. Ancak daha iyi bir sonuç almak için tartışmaya başvurmak gerçek aşkın belirtisi olabilir. Başka bir deyişle, tartışmak o kişiye bağlı olduğunuzu gösterir.
İlgili 25 soru bulundu
Aşkta güven, aidiyet, coşku söz konusudur, takıntılı ilişkide ise bir diğerinin hayatını işgal etme, güvensizlik, kendi ihtiyacını ön planda tutma ve onu yok sayma gibi duygular ön plandadır. Aşkta sevgi, sevecenlik, paylaşım ön planda iken, takıntılı ilişkide öfke, korku ve sonucunda şiddet ön planda olabilir.
MÜCADELE ETMEK İLİŞKİYİ GÜÇLENDİRİR
Tartışma, iletişimin en büyük biçimlerinden ve en dürüst olanlarından biri olduğundan, samimiyet, güven ve bağlantı duygularını hızlandırmaya ve partnerinizle daha verimli iletişim kurmayı öğretmeye gerçekten yardımcı olur.
Partneriniz size kendisini ifade etmeye çalışıyorsa onu dinleyin ve gerçekten anlamaya çalışın. Kavganın verdiği öfke ile bilinçli bir şekilde manipüle etmeyin ve sözlerini başka yere çekmeyin. Öfkenize hakim olamıyorsanız tartışmaya ara verin ve ikiniz de sakinleşince konuşmayı deneyin.
İlişkide anlaşılmadığını hissetmek, saygısızlık, aldatmalar, tercihleri küçümseme, karşı tarafı kontrol edici davranışlar, birbirine destek olmama, duyguları bastırmak zorunda kalmak birçok özellik toksik ilişkilerin dinamiklerindendir.
Evlilik hayatı boyunca çiftin zaman zaman anlaşmazlıklar yaşamaları oldukça doğaldır. Yaşanan anlaşmazlıkların çözümü için kavga etmek ise son derece yanlıştır. Hele ki bu kavgalar çocuğun önünde ve sürekli bir şekilde olmaya başlarsa bu durum çocuğun psikolojisi üzerinde farklı olumsuz durumlara yol açabilir.
Kavga, arbede veya dövüş, anlaşmazlığa düşen iki tarafın çoğunlukla fiziksel şiddet kullanarak birbirini alt etmeye çalışmasıdır. Kavgalar kişiler arasındaki iletişimde yaşanan kopukluk, yanlış anlama, düşmanlık besleme gibi çok çeşitli nedenlerden ileri gelebilir.
Evliliğin ilk yıllarında tartışmaların olası gayet normaldir. Her ne kadar daha önce uzlaşılamayan bazı problemler olsa da bu evlilik artık gerçekleşmiş bulunmaktadır. Evliliğe iki farklı insanın bir potada erimesi veya evliliği bir uzlaşma sanatı da diyebiliriz.
Sürekli bağırmanın, ters konuşmanın ne için olduğu öğrenilmelidir. Bunun yolu da eşlerin birbiriyle açık bir şekilde konuşması, birbirlerini yargılamadan dinlemesi, yaşananları geçiştirmemesinden geçer. Zorlanılıyorsa bir ruh sağlığı uzmanından destek alınabilir.
Psikologlara göre sağlıklı bir ilişkinin 7 göstergesinden biri de tartışmak. Hatta bir çift asla kavga etmiyorsa bu, onların ilişkisinde kesinlikle bir sorun olduğunu gösteriyor. Tartışmak, çiftlerin nelere değer verdiklerini gözden geçirmelerini sağlıyor ve hissettiklerini dile getirmesine yardımcı oluyor.
Önem verdiğin kişiyle dünyadaki herkesten daha fazla kavgalı olduğunu hissetmek canını yakabilir ve kavga nedeniyle meydana gelen duygular, ilişkinizin akıbetini merak etmene neden olabilir. Sana iyi haberlerimiz var; kavga etmek sağlıklı, üretken ve tamamen normaldir.
siciline işlemez sadece mahkemeler görür.
İlişkinizde sağlıklı bir tartışma ve kavga arasındaki farkı gözetmeniz önemlidir. Tartışmalar, fikir ayrılıklarından doğar, partnerler bu farklılıkları konuşurlar. Kavgalarda ise partnerler kendi fikirleri ile karşısındakini ikna etmeye çalışırlar.
Alçak tekmeler kaval kemiklerine, ayak bileklerine, baldırların içlerine veya arkasına ya da uyluklara ve diz kapağına (eğer bacakları düzse) atılmalıdır.
Kavga her ilişkinin tuzu biberi sayılır. Ancak sık sık kavga etmek veya kavgaların gereğinden fazla büyütülmesi, ilişkiye ciddi zarar verebilir, hatta bitmesine bile neden olabilir.
Bilim insanlarına göre kavga eden çiftler birbirlerini daha çok seviyor. Yapılan araştırmalar sonucunda haftada 1 defa kavga etmenin ilişkiye iyi geleceği düşünülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri