Psikiyatri kliniklerinde genel kural olarak yatışı takip eden ilk bir hafta süresince, hasta ile telefon görüşmesi ve ziyaret kabul edilmemektedir. Doktorunuz tarafından tıbbi bir nedenle refakatçi veya ziyaretçi uygulaması uygun görülmemiş ise lütfen buna uymaya özen gösteriniz.
Yatış işlemleri esnasında hastanın nüfus cüzdanının fotokopisi istenir, hastadan/varsa vasisinden veya birinci derece yakınından kendi isteğiyle hastaneye yattığına dair imza alınır.
İstemli olarak da yatsanız en az 3 hafta orada geçirmeniz gerekiyor ve bu 3 hafta sonunda doktor yatmanız gerektiğine karar verirse 3 ay daha orada geçiriyorsunuz.
Hangi hastalar psikiyatri kliniğine yatabilir / yatmalıdır? Her yaş grubundan hasta psikiyatri kliniğine yatabilir. Çocuk ve ergen yaş grubundaki hastalar kendilerine özel hazırlanmış servislerde yatırılarak tedavi edilir. Yatış kararı hastalığın şiddetine göre verilir.
Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ya da akıl hastanesi, ruhsal veya akıl rahatsızlıkları olan insanların tedavisi için açılan hastanelerdir. Kimi hastaneler kısa süreli tedavi hizmeti sunarken kimileri psikiyatrik rahatsızlıkların sürekli izlenmesine olanak sağlayan araçlarla donatılmıştır.
İlgili 25 soru bulundu
Psikiyatri kliniklerinde genel kural olarak yatışı takip eden ilk bir hafta süresince, hasta ile telefon görüşmesi ve ziyaret kabul edilmemektedir.
Buna göre; toplum için tehlike arz eden akıl hastaları, uyuşturucu madde veya alkol tutkunları, hastalık yayabilecek kişiler, kanunlarda öngörülen sınırlarda ilgili kurumlara zorla yatırılabilecek ve tedaviye zorlanabilecektir (madde 19).
Özel klinikler Sgk ile anlaşması olmaması sebebiyle herhangi bir yerde paylaşması söz konusu değildir . Bu sebepten kesinlikle sicile işlemez ...
Kaymakamlık üzerinden yapılan tedavi başvurularının kanunen zorunlu tedavi kapsamında bağlayıcılığı bulunmaz. Zorunlu tedavi kararı için Türk Medeni Kanunu 432. Maddesi gereğince Sulh Hukuk Mahkemelerine dilekçe ile başvuru yapılmalıdır.
İstanbul Bakırköy, İstanbul Erenköy, Manisa, Bolu, Samsun, Adana, Elazığ, Trabzon Ataköy, Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastaneleri ile Genel Eğitim ve Araştırma Hastanelerine bağlı Bursa Dörtçelik ve Konya Beyhekim Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastaneleri bölge hastaneleri olarak görev yapmaktadır.
Ruhsal yönden hasta bireylerin hastaneye yatırılması genel olarak iki şekilde gerçekleşmektedir: Gönüllü yatış ve gönülsüz yatış. Gönüllü yatış hastanın ve ailesinin onayı ile psikiyatri kliniğine yatırılmasıdır.
Psikiyatri servislerine istemsiz yatışlar hastanın kendisine ya da bir başkasına zarar verebileceği durumlarda ya da kişinin gerçeği değerlendirme yetisinin ileri derecede bozulduğunda (işitsel veya görsel halüsinasyonlar, hezeyanlar, vb.) önerilebilir.
Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi.
Takip için hastanın izni gerekir ama hastaneye yatırmak için ailenin onayı yeterlidir. Genellikle hastalığın reddi ve içgörü yoksunluğu nedeniyle hastaneye yatış aile için zor olmaktadır. Gerekirse kolluk güçlerinden ve/veya ambulans hekimlerinden yararlanmak gerekebilir.
Kişilerin travmalarını açmaları ve paylaşmaları konusunda ısrar etmemeleri gerektiği anlatılmalıdır. Hasta yakınları tepkisiz hastaya yaklaşım konusunda bilgilendirilmelidir. Hastalarının onları anlayabilme olasılığı olduğu anlatılmalı, hastayla konuşmaları ve dokunmaları için cesaretlendirilmelidir.
Tıp fakültesini bitirdikten sonra, uzmanlık alanı olarak ruh sağlığı ve hastalıklarını seçen hekimlere Psikiyatrist denir. Tanı koyma ve tedaviye eşlik eden ilaçları reçetelendirme yetkisine sahiptirler.
Hastanın semptomları: Psikiyatristler ve psikologlar, hastaların ne tür semptomlar yaşadığını anlamak için sorular sorarlar. Bu semptomlar arasında depresyon, kaygı, panik ataklar, yeme bozuklukları, bağımlılık, uyku sorunları, öfke kontrolü sorunları gibi durumlar yer alabilir.
Zorunlu yatış terimi bireyleri istemleri dışında hastaneye yatırmak ve orada tutmak anlamını taşımaktadır. Zorla tedavi terimi ise hastaların hastalığı ve tedaviye gereksinimi olduğunu kabul etmemelerine bağlı olarak aydınlatılmış onam veremeyecek durumda olmalarında başvurulan durumdur.
Psikoloğa gitmek her hangi bir meslek grubuna engel niteliği taşımadığı gibi öğretmenliğe de engel bir duruma sebep olmamaktadır. Psikoloğa Gitmek Askeriye Polisliğe Engel mi? Psikoloğa gitmek her hangi bir meslek grubuna engel niteliği taşımadığı gibi askerliğe ve polisliğe de engel bir duruma sebep olmamaktadır.
Bir akıl hastalığını ortaya çıkmasına birçok etmenin katkısı vardır. Bunlar arasında stres, ölüm, ilişkilerin bozulması, bedensel ve cinsel suistimal, işsizlik, toplumsal yalıtım, önemli bir bedensel hastalık veya sakatlık vardır. Akıl hastalığının nedenlerini giderek daha iyi anlamaktayız.
Dolayısıyla, kişide bulunan akıl hastalığının algılama ve irade yeteneğini ortadan kaldırmadığı hâllerde tutuklama kararı verilmesine herhangi bir hukukî engel bulunmadığı kabul edilmelidir.
Psikiyatri hekimi, 6 yıllık Tıp fakültesinden mezun olmuş ve ondan sonra 4 yıl psikiyatri ihtisası yapmış uzman hekimdir. Aldığı tıp eğitimiyle insanın hem genel hastalıkları hakkında bilgi sahibi olan hem de ruhsal yapısını tanımlama ve gerektiğinde tedavi etme yetki, bilgi ve donanımına sahip olan kişidir.
Bulgular: Taburculuk sonrasındaki 6 aylık süre içinde 292 hastanın 50'si (%17.1) yeniden hastaneye yatmıştır. İlk kez hastane yatışı olan hastaların hiç biri bu süre içerisinde yeniden hastaneye yatmamıştır. Tekrarlayan yatışı olan hastaların ortalama yeniden yatış zamanı 85.6±52.1 gündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri