[1] Kusursuz kişi bulunmaz. Bundan dolayıdır ki dost olmak için kusursuz birini arayan kimse, aradığını bulamaz ve dostsuz kalır.
Cevap: kusursuz kişi olmadığından, kendisine kusursuz bir dost arayan kimse aradığını bulamaz, dostsuz kalır.
TDK'ya göre Kusursuz Dost Arayan Dostsuz Kalır atasözünde, insanları hataları ile kabul etmeyen kişilerin eninde sonunda yalnız kalacağı anlatılmaktadır.
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır... Mevlana | Rumi, Ilham veren sözler, Gerçekler.
Cevap: kusursuz eş veya iş olmayacağı için böyle özellikte insan arayan eşsiz veya işsiz kalır.
İlgili 38 soru bulundu
Hiçbir insan kusursuz. Değildir. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gerekir. Çünkü herkesin farklı da olsa bir kusuru mutlaka vardır.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Albert Einstein Cenap Şahabettin views 12 Yalnız Kendi Nefsini Düşünerek Dost Arayan, Hizmetçi Arıyor Demektir.
Dost Dostun Eyerlenmiş Atıdır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: gerçek dost, arkadaşının sıkışık zamanında yardımına koşmaya hazır durumdadır.
Eski Dost Düşman Olmaz Olsa Da Dürüst Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar, yeni kazanılan dostlarla arada henüz sıkı bir bağ oluşmadığı için bu durum söz konusu değildir.
Arkadaşını Söyle, Kim Olduğunu Söyleyeyim Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi kendisine uygun kimselerle arkadaşlık kuracağı için arkadaşını tanıdığımızda o kişinin de kimliğini öğrenmiş oluruz.
Atasözü [1] Alışverişte her iki taraf da kendi çıkarını düşüneceğinden dolayı iki dost arasındaki alışveriş dostluğu bozabilir.
"Ak akçe kara gün içindir" Atasözünün Anlamı: Biriktirilen paranın, zor zamanlar için saklanması gerektiğini vurgular.
"Dost dostun ayıbını yüzüne söyler." Bu atasözü, gerçek dostların birbirlerine karşı dürüst olmaları gerektiğini ve yanlış bir şey gördüklerinde bunu açıkça ifade etmeleri gerektiğini belirtir. Dostluk, birbirini gerçek anlamda görmek ve uyarmakla oluşur.
"Dost acı söyler" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçek dostların bazen rahatsız edici ya da hoşlanmadığımız şeyleri bile bize söyleyebileceğini, bu tür söylemlerin genellikle bizim iyiliğimiz için olduğunu belirtir. Yani, gerçek dostlar yalan söylemez ve bize her zaman doğruyu söyler anlamında kullanılır.
Gerçek dostluk: hiç bir çıkar olmadan, bize el veren, destek olan, sahip çıkan kişilerle olan dostluğumuzdur. Gerçek dostluk, koşullu bir arkadaşlık değildir, maddi ilişkilerin söz konusu olduğu ve gündemi belirlediği bir ilişki hiç değildir.
Cevap: topluluk içinde kendini denetle, aşırı davranışlarda bulunmaktan kaçın, açgözlülük ve gevezelik etme.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
Bu kelimeden türetilen mükemmel sözcüğü ise eksiksiz ve kusursuz demektir. Yaptığı her şeyin kusursuz olmasını isteyen kişilere mükemmeliyetçi denir.
Kusur, şiddetli bir öfke gibi karakterin eylemlerini ve yeteneklerini doğrudan etkileyen bir sorun olabilir. Ya da karakterin güdülerini ve sosyal etkileşimlerini etkileyen basit bir zayıflık veya kişilik kusuru olabilir. Kusurlar, bir anlatıdaki karakterlere karmaşıklık, derinlik ve insanlık katabilir.
sıf. Kusûru olmayan, tam ve mükemmel: Utanma perdeyi kaldır aradan / Kusursuz yaratmış seni yaradan (Karacaoğlan).
Can boğazdan gelir Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, hayatta kalmak ve sağlığı korumak için beslenmenin önemine vurgu yapar. İnsanın yaşaması için yemesi, içmesi gerektiğini belirtir.
Bir Elin Nesi Var, İki Elin Sesi Var Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: başarıya ulaşmak için birlik olmak gerek.
"Azar azar olagelen şeyler birikerek önemli bir niceliğe ulaşacağı için küçümsenmemelidir." anlamında kullanılan bir atasözüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri