Sadece gözlüklerin atılması amaçlı bu ameliyatların yapılması durumunda ise özellikle yüksek miyop hastalarında sıradan katarakt ameliyatlarına göre daha fazla retina dekolmanı ve koroid kanaması gibi komplikasyonlarla karşılaşıldığı bilinmektedir. Bu durumlar, hasta ile mutlaka konuşulmalıdır.
Akıllı Lens Ameliyatı Riskli midir? Her ameliyatın riskleri vardır. Akıllı lens ameliyatı da riskten bağımsız değildir. Ancak tecrübeli bir göz hekiminin ellerinde bu ameliyatların riskleri çok düşüktür.
Akıllı lens tedavisi kimlere uygulanmaz? Bu lensler tek açılı görme bozukluğu sorunu yaşayan kişilere takılmamaktadır. Çünkü uzağı ya da yakını görmekte zorlanmayan kişilerin görüş açılarını lens bozabilir, yaşam kalitesini düşürür. Dolayısıyla görme bozukluğu olan tüm hastalara uygulanmaz.
Akıllı lens ameliyatı kısa bir iyileşme süresine sahiptir. Akıllı lens ameliyatı yapıldıktan sonra hasta görebilir durumdadır. Bandajların açılması bir gün sonra olur. Akıllı lens ameliyatı iyileşme süreci bir ile üç gün arasında tamamlanır.
Akıllı lens ameliyatı damla anestezisi ile yapılır. Tecrübeli ellerde 7-8 dakika kadar süren bir işlemdir. Ağrısız bir işlemdir. Ameliyat sonrası hasta kalkıp evine gidebilir, ertesi sabaha kadar gözün bandajlı kalması uygun olur.
İlgili 39 soru bulundu
Çok sert bir katarakt değilse, üçüncü günden itibaren görmenin netleşmeye başlaması beklenir. Birinci haftada artık görmenin netleşmesi beklenir. Ancak bu dönemde tam oturmayan gözlük numarası nedeniyle hasta hala bulanık hissedebilir, muayenede deneme camları ile iyi görüyorsa bir sorun yok demektir.
Akıllı lens ameliyatları SGK kapsamında değildir ve bu sebeple sigorta karşılamamaktadır. Pek çok hasta bu durumda özel hastaneleri tercih ederek akıllı lens ameliyatı yaptırabilmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak için hastanenizle temas kurmanızı tavsiye ederiz.
Akıllı lens tanımı temelde uzak, orta ve yakında gözlüksüz görme sağlayan, göz içine konulan akrilik lensler için kullanılır. Bunların hepsi zaten ömürlük akıllı lenstir, kalıcı akıllı lenstir.
Akıllı Lensler ömürlüktür ve kalıcıdır, kontakt lensler gibi tak-çıkar olayı bulunmamaktadır. Göz doktorları tarafından göz içine yerleştirilen lensler ömür boyu kullanılır.
Evet akıllı lensler kalıcıdır. Göz içi mercekler ile hastanın göz numarası sabitlenir. Bu mercekler göze bir kere yerleştirildikten sonra hasta bu lensleri ömrünün sonuna kadar kullanabilmektedir. Yani hastanın yaşına bağlı olarak bu merceklerde herhangi bir deformasyon söz konusu değildir.
Akıllı Lens Kimlere Takılır? Kişi kataraktı varsa ve katarakt ameliyatı sonrası hem uzak hem de yakını gözlüksüz görmek istiyorsa Akıllı Lens ilk tercihtir. Uzun yıllardır aslında katarakt ameliyatları sonrası uzak yakın mercekler göz içine takılmaktaydı.
Katarakt yani hastanın gözünün içinde görüntü odaklamasını sağlayan doğal merceğinin ömrü 65-75 sene arasıdır.
Selim GÜLDİKEN - YouTube. Akıllı Lensler Kalıcı Mıdır? Evet akıllı lensler kalıcıdır. Göz içi mercekler ile hastanın göz numarası sabitlenir.
Sonuç olarak, akıllı lensler, çok iyi sonuç veren ve yüksek hasta memnuniyeti sağlayan lenslerdir ancak her göze uygun değildirler. Uygun olmayan gözlere takılmaları durumunda hastaya faydadan çok zarar verebilmektedirler.
Akıll Lensler Takıldıktan Sonra Değiştirilebilir mi? Tıbbi bir hastalık olmadıkça göz içi lenslerin tekrar değiştirilmesi önerilmez.
KİMLER AKILLI LENS ADAYIDIR? Teknolojinin gelişmesi Akıllı Lensleri uyguladığımız yaş grubunu da genişletmiştir. En önemli adaylar yakın ve uzak görüş için gözlük kullanmak istemeyen 40 yaş üstü hastalardır. İkinci grup katarakt sebebi ile az gören bireylerdir.
Akıllı lens denilen trifokal lensler, ileri yaşta (50 yaş ve üzeri) katarakt oluşan, yani kendi göz merceği bozulan hastalara yapılan ameliyatta hastanın eritilerek alınan kendi bozuk merceği yerine konulan bir mercek türüdür.
Ameliyatlı göz, su ve sabunla temas etmemelidir. Boyundan aşağı duş alabilirsiniz. Bu nedenle ilk 1 (bir) hafta göze su teması olmamalıdır. Saçınızı kuaför usulü geriye doğru yıkayabilirsiniz.
Genel olarak bu tür sorunları farklı odakları netleştiren gözlük ile aşan hastalarımız için akıllı lens tavsiye edilmektedir. Akıllı lens ameliyatı ise iki farklı günde yapılmaktadır. Önce bir göz yapılır ardından birkaç gün ya da bir hafta sonra diğer göz için randevu verilir ve lens göze yerleştirilir.
Burada kullanılan merceğin numarası ve türü (akıllı lens, astigmatlı lens gibi) her hasta için ayrı hesaplanır ve değerlendirilir. Damla ile uygulanan anestezi altında dikişsiz bir şekilde uygulanır. Başarılı bir cerrahi müdahale ile yerine konulan yeni merceğin kendiliğinden kayması söz konusu değildir.
Ekstra Kapsüler Cerrahi Aşamaları
Bu kesiden kataraktlı göz lensi vakumla çıkartılır. Daha sonra aynı kesiden yapay göz lensi yerleştirilir. Bu tip katarakt ameliyatında göz lensi parçalanmaz ve ek parça olarak çıkartılır. Son olarak kornea açıklığı dikilerek operasyon sonlandırılır.
Akıllı lensler, göz içindeki doğal merceğin çeşitli nedenlerle berraklığını yitirmesi ya da fonksiyonel çalışamaması durumunda kullanılmaktadır. En önemli kullanım alanı katarakt rahatsızlığıdır. Katarakt tedavisi berraklığını kaybetmiş göz lensinin kapsülünden çıkarılarak yerine suni lens takılması prensibine dayanır.
Kullanım sürelerine göre numaralı lenslerin fiyatlarına baktığımızda; günlük numaralı lens fiyatlarının 80 TL ile 250 TL arasında seyrettiğini, haftalık kullanım süresi olan numaralı kontakt lenslerin ise markaya bağlı olarak 90 TL'den 560 TL'ye kadar ulaşan bir fiyat skalasına sahip olduğu söylenebilir.
Bu lenslerle hem 7 numaraya kadar olan astigmatlar hem de miyop ve yakın problemi olan numaralar düzeltiliyor. Bu tedavilerin sonrasında hastaların gözlük veya lens kullanmalarına gerek kalmadığı belirtiliyor. İstanbul Cerrahi Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op.
Kontakt lens kullanmak için belirlenmiş minimum bir yaş sınırı yoktur. En önemli soru, çocuğunuzun lenslerin kullanımını ve bakımını doğru şekilde gerçekleştirecek kadar olgun ve motive olup olmadığıdır çünkü kontakt lensler özellikle iyi bir hijyen ve bakım gerektirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri