Windows 11, Windows 10 ve Windows 8 veya 8.1 Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) isteminde Evet öğesine tıklayın. Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın.
Ayarlardan Gelişmiş başlangıca (WinRE) erişme
Windows 11'de Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin yanındaki Şimdi yeniden başlat seçeneğine tıklayın.
Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra Başlangıç Onarımı'> Gelişmiş Seçenekler'>sorun giderme bölümüne gidin. Başlangıç onarım işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayar işletim sistemine önyükleme yapamazsa Windows yükleme diskini kullanarak başlangıç onarma işlemini başlatın.
İlgili 36 soru bulundu
Bilgisayarı sıfırlayın ve dosyalarınızı saklayın
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır.
Özellikle kullanıcı verileri için risk oluşturan Windows 11 ve 10 format atma hatası da iki ayrı Windows güncellemesi ile düzeldi. Bu anlamda Microsoft, Windows 10 KB5011487 güncellemesi de yine OneDrive kaynaklı Her Şeyi Kaldır format atma hatası için çözüm getirmeyi başardı.
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
Bilgisayarın açma kapama düğmesine bir kez basındıktan sonra F4 tuşu ile "Recovery" alanın giriş sağlayın.
1. Yöntem SHIFT + yeniden Başlat. Windows 8 ' i Windows kurtarma ortamında başlatmanın bir yolu, yalnızca SHIFT tuşuna basıp Yeniden Başlat' ı tıklatın.
Recovery (Kurtarma), bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda sistemin en sorunsuz çalışan haline geri getirmek amacıyla oluşturulan kurtarma konsoludur. Recovery işlemiyle bir cihazı kurtarma noktasına geri getirdiğiniz anda sistem içerisinde yer alan verilerin tamamı kalıcı olarak silinecektir.
Bilgisayarınız önyükleme yapamıyorsa kurtarma sürücüsünü kullanarak Windows Kurtarma Ortamına (WinRE) girebilir, burada sistemi daha önceki bir geri yükleme noktasından geri yükleyebilir ya da kurtarma sürücüsüyle Windows'u yeniden yükleyebilirsiniz.
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
Ortalama 1 saat ile 3 saat arası değişir HDD'lerde.
Başlangıçta açılmasını istediğiniz programların kısa yollarını buraya taşıyın. Klasörün adresi şu şekildedir. C:\Users\Kullanıcıadınız\AppData\Roaming\Microsoft\Wind ows\Start Menu\Programs\Startup Page 3 Bu bölümde başlangıçta açılan programların birçoğunun göremediğinizi fark edeceksiniz.
Bilgisayar ve beraberinde mouse donduğunda ctrl+shift+v bastığı zaman direk sistem geri yükleme açılacak.
4- CMOS başlangıcına gider.F111- Bütün internet tarayıcılarında Tam Ekran moduna geçişi sağlar. 2- DELL, GATEWAY ve LENOVO bilgisayarlarda açılırken basılırsa gizlenmiş recovery bölümünü açar. F121- Microsoft Wordde kaydet penceresini açar. 2- SHIFT + F12 word dosyası olarak kaydetmeyi sağlar.
Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsü, Windows'u ciddi bir hatadan kurtarmanıza yardımcı olabilecek Başlangıç Onarma gibi çeşitli araçlar içerir. Bu araçlar grubu, bilgisayarınızın sabit diskinde ve Windows yükleme diskinde bulunur.
Recovery mode ses tuşları ve power tuşuna aynı anda bastığımızda aktif olur. Açılmayan telefon ve tabletlerde çok sık kullanılan kurtarma yöntemidir. Aynı zamanda unutulan ekran kilidi için de recovery mod aktif hale getirilerek resetleme işlemi sağlanır.
BIOS ekranında, Exit (Çıkış) seçeneği vurgulanana kadar Sağ Ok tuşuna basın. Aşağı Ok tuşuna basarak Restore Defaults (Varsayılanları Geri Yükle) veya Load Optimal Defaults (Optimal Varsayılanları Yükle) seçeneği vurgulayın (hangisi listeleniyorsa), ardından Enter tuşuna basın.
Windows 11 animasyonlar ve gölge efektleri gibi birçok görsel efekt içerir. Bunlar muhteşem görünür ancak aynı zamanda ek sistem kaynakları kullanabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir. Bu durum, özellikle bilgisayarınızın düşük miktarda belleği (RAM) varsa geçerlidir.
Windows 11; FPS düşürür ve sürekli FPS drop da yaşatır. Sistem performansı da düşürür. Pil ömrünü azaltır.
Yazılım devi Microsoft tarafından yayınlanan destek sayfasında belirtilenlere göre Windows 11'de yer alan Bellek Bütünlüğü ve Sanal Makine Platformu (VMP) oyunlardaki performansı etkileyebiliyor. Microsoft bu ayarları kapatmanın sonucu olarak sistemin saldırılara açık hale gelebileceğini de belirtiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri