İlk olarak akıllı saatinizdeki ayarlar bölümüne giderek Bluetooth'u açmalısınız. Telefonunuz Bluetooth'u açtıktan sonra "Cihaz Ekle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Android cihazlarda akıllı saat ve telefon bağlantısı sağlamak için eşleştirme kodu istenebilir. Bu kodu girerek bağlantıyı tamamlayabilirsiniz.
Google tarafından geliştirilen Android Wear işletim sistemi Google'ın akıllı saatlerinin kullandığı işletim sistemidir.
Örneğin bazı akıllı saat modelleri sadece Android ya da sadece iOS işletim sistemi ile uyumlu çalışabilirken; bazı akıllı saat modelleri hem Android, hem de iOS ile birlikte uyumlu çalışabiliyor. Bu doğrultuda dikkat etmeniz gereken ilk şey akıllı saat almadan önce cihazınız ile birbirlerine olan uyumu oluyor.
Akıllı saatleri telefonla eşleştirmek için öncelikle telefonun Bletooth'unu açmak gerekmektedir. Telefonu görünür yaptıktan sonra akıllı saat açılır. Saat ve telefonun bulunduğu eşleştirme ekranı belirinceye kadar beklenir sonrasında saatin güç düğmesine basılır. Buradan eşleştirme işlemi yapılmış olur.
İlgili 43 soru bulundu
Akıllı saatlerin kendi internet bağlantıları olmadığı için tamamen bağımsız bir teknolojik cihaz olarak üretilmiyor. Saatlerin çoğu internet bağlantısı olan diğer cihazlarla, daha çok akıllı telefonlarla doğrudan bağlantı kurarak çalışıyor.
Kolay kullanımın yanı sıra kameralı akıllı saat modellerinin kullanıcılara sunduğu diğer avantajlar şu şekilde sıralanır: Dahili kamera ile çevrenin fotoğrafını çekme, selfie çekme, video klip oluşturma ve görüntülü sohbet yapabilme olanağı tanır.
Android için;
Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin. Hepsi bu.
Akıllı saat uygulamasını WhatsApp hesabına bağlarken saate sekiz haneli kod çıkıyor ve bu kodun cihaza girilmesi gerekiyor. Kodu girdikten sonra sohbetler cihazlar arasında senkronize ediliyor, WhatsApp'ı akıllı saate kullanıma hazır hale geliyor.
Genellikle şarj edilebilir bir lityum iyon pil ile çalışırlar. Çevresel cihazlar, NFC, dijital fotoğraf makinesi, termometre, ivmeölçer, pedometre, kalp atış hızı monitörü, altimetre, barometre, pusula, GPS yön bulma cihazı, küçük hoparlör ve microSD kart içerebilir.
Akıllı saatiniz ile telefonunuz mutlaka birbirine uyumlu olmalıdır. Örneğin iOS yazılımlı bir iPhone kullanıyorsanız, saatinizin de Apple desteklemesi önemlidir. Android yazılımlı Huawei, Xiaomi, Samsung gibi telefonlar için de yine aynı yazılıma ve markaya ait saatlerle eşleştirme yapılmalıdır.
Apple Watch'unuz Wi-Fi'ye veya hücresel ağa bağlıysa
Wi-Fi bağlantısı veya hücresel bağlantı varken, iPhone'unuz yanınızda olmasa bile Apple Watch'unuz aşağıdakileri yapabilir. Telefonla arama yapma ve gelen aramaları yanıtlama.
Akıllı saatler, telefonu yönetebilme, GPS ile konum izleme, çağrı kabul edebilme ve mesajları okuyabilme gibi pek özelliği içeriyor. Aynı zamanda akıllı saatler kullanıcılarına zaman tasarrufu, pratiklik ve rahatlık sağlıyor.
Artık Android Wear uygulamasıyla akıllı saatinizin konfigürasyonunu yapabilirsiniz. Android Wear Google Play Store'dan indirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve "Yükle" seçeneğine tıklayın. Uygulama artık akıllı saatinizde görünür ve kullanmaya başlayabilirsiniz!
Uygulama, Mi Band akıllı bilekliğinizi görmüyorsa telefonunuzun Bluetooth bağlantısını kapatıp yeniden açın. Mi Band'i telefonunuzla başarılı bir şekilde eşleştirdiniz ancak Zepp Life uygulamasını açtığınızda bilekliğinizle senkronizasyon olmuyorsa, uygulama üzerinden eşleşmeyi kaldırıp bir kez daha eşleştirin.
Whatsapp Wear OS uygulaması saatinizde başlatıldığında karşınıza en son iletişim kurduğunuz kişilerin bir listesi çıkıyor. Dilediğiniz sohbeti açtığınızda kaydırarak önceki mesajları okuyabiliyor, sesli mesaj kaydedip gönderebiliyor veya saatinizin klavyesi ile manuel mesaj gönderebiliyorsunuz.
WhatsApp'ın akıllı saatler için optimize edilen sürümü nihayet yayınlandı. Artık Wear OS 3 ve üzeri işletim sistemine sahip tüm Android saatlere WhatsApp yüklenebiliyor.
Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin.
Klasik kol saati
İlk önce, saat kolu saat yönünde çevirerek doğru saati ayarlamalısınız. Daha sonra, kolu tekrar çekerek ayar moduna geçmelisiniz. Ayar modunda, kolu yavaşça çevirerek saatteki gün sayısını ayarlayabilirsiniz. Ayarlamayı tamamladıktan sonra, kolu geri iterek ayar modunu sonlandırın.
Sürekli olarak telefona bağlı bir şekilde çalışmaya devam eden akıllı saatler üzerinden cep telefonunuzu kontrol edebilirsiniz. Telefonunuza gelen aramaları yanıtlayabilir ya da arama yapabilirsiniz.
Akıllı saatler ile telefonumuzu kontrol edebiliyor ve hatta telefon üzerinden fotoğraf çekebiliyoruz.
Akıllı saatler, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunduğu için küçük yaştaki çocukların tablet ya da telefon ihtiyacı azalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri