Bu durumda akla akıllı saat telefon olmadan çalışır mı sorusu da geliyor olabilir. Elbette akıllı saatlerin çalışmak için herhangi bir telefona ihtiyaçları yok çünkü akıllı saatlerin kendi içlerinde bir işletim sistemi ve pili bulunur.
Ayrıca akıllı saatler fitness takibi, nabız ölçümü ve uyku izleme gibi sağlık ve fitness özellikleri sunar. Tüm bu özellikler akıllı saat telefona bağlanmadan kullanılır mı sorusunu gündeme getirmiştir. Bir akıllı saat, telefonla bağlantılı olmadan sadece zamanı gösteren bir aksesuardan öteye gidemez.
Bu doğrultuda akıllı saatlerinizi, telefonlarınıza bağlarken kullanmanız gereken metotlar da değişiklik göstermektedir. Akıllı saatlerin birçoğu, uygulama gerektirmeden de bağlanabilir. Android cihazlarda, bu yüzden iki farklı yöntem uygulanabilir. İlk etapta yapmanız gereken şey, Bluetooth'u açmanız olacaktır.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir.
Sürekli olarak telefona bağlı bir şekilde çalışmaya devam eden akıllı saatler üzerinden cep telefonunuzu kontrol edebilirsiniz. Telefonunuza gelen aramaları yanıtlayabilir ya da arama yapabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Ancak pil ömrü ve malzemelerinde kullanılan materyaller sebebiyle bu ürünler ortalama 2 - 3 yıl kadar performansını yitirmeden çalışabilir. 2-3 yılın ardından performansında düşüşler görülebilir. Bununla birlikte özel cam, kaliteli kayışlar ve lityum iyon pil kullanan saatlerin ömrünün en az 5 yıla çıktığı görülür.
Kullanıcılar, akıllı cihazları bu cihazlarla eşzamanlı olarak mesaj okuyabilir, aramaları cevaplayabilir, takvim etkinliklerini kontrol edebilir ve hatta müzik çalabilirler. Akıllı saatler, ayrıca fitness takibi, uyku takibi, kalp atış hızı takibi ve adım sayısı takibi gibi birçok farklı özelliği de sunar.
Akıllı saatlerin kendi internet bağlantıları olmadığı için tamamen bağımsız bir teknolojik cihaz olarak üretilmiyor. Saatlerin çoğu internet bağlantısı olan diğer cihazlarla, daha çok akıllı telefonlarla doğrudan bağlantı kurarak çalışıyor.
Piyasada bulunan birçok akıllı saatin şarj süreleri değişkendir. Daha az kaliteli olan saatlerin ortalama olarak 15 ila 17 saat arasında şarja ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Ancak üst segmentlerdeki kaliteli ve köklü markaların saatleri 48 saatte kadar şarj ihtiyacı duymadan çalışabilmektedir.
Zarar vermez, bataryanın ömrünü de kısaltmaz.
Apple Watch'taki hücresel bağlantı sayesinde, iPhone'unuzdan uzaktayken bile arama yapabilir, mesajları yanıtlayabilir, bildirim alabilir ve çok daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz.
iPhone'unuz yakında olmadan Apple Watch aygıtınızı kullanma
Hücresel özellikli Apple Watch ve etkinleştirilmiş bir hücresel planınız varsa, iPhone'unuzdan uzak olduğunuzda bile bağlı kalabilirsiniz.
Akıllı Saatlerde SIM Kart Özelliği Ne İşe Yarar? Kullanıcıların hayatını daha kolay hale getiren akıllı saatler, SIM kart desteği sayesinde telefona ihtiyaç duymadan pek çok işlemi yerine getirebiliyor. Bu işlemler arasında arama yapabilme, gelen aramaları yanıtlama, internette gezinme yer alıyor.
Resmi olarak yapılan açıklamada bu ürünlerin kullanımı yasaklanmışken, kullanıcıların bu cihazları hemen imha etmesi gerektiği de söylendi. Özellikle GPS özelliğine sahip saatlerin daha tehlikeli olduğu söylenirken, bu cihazların çocuklarımızı korumaktan ziyade onlara zarar verebilecek ürünler olduğu kararı verildi.
Akıllı çocuk saatleri genellikle nano sim kart veya mikro sim kart ile çalışır. Pek çok durumda bu kartları almak ücretsizdir. Ancak siparişini verdiğiniz bu sim kartları kullanmak için bir GSM operatörüne abone olmanız gerekir.
Honor Watch GS Pro, bu yılın hem en sağlam hem de en uzun pil ömrü sunan akıllı saati olarak dikkat çekiyor. 25 güne varan pil ömrü ile dikkat çeken saat, çift GPS desteği ile özellikle doğa sporları ile ilgilenenlerin fazlasıyla dikkatini çekecek bir akıllı saat konumunda.
Telefonu Gece Şarjda Bırakmak Neden Yanlış? Uzun süreli şarj işlemi, uzun kullanımlarda bataryaya zarar veriyor ve pil ömrünü azaltıyor. O nedenle satın alınan bir telefonun pil ömrü ilk 1 yıl içinde bir miktar, sonraki yıllarda ise belirgin biçimde kısalıyor.
Akıllı saatlerin en çok şarj tüketen kısımları şüphesiz ekranlar oluyor. Cihazınızın ekranını sık sık açmak veya ekranı yüksek parlaklıkta kullanmak bataryanın hızlıca bitmesiyle sonuçlanacaktır. Ekran parlaklığını uygun şekilde ayarlayabilir ve pil ömrünü uzatmak için gereksiz işlevleri kapatabilirsiniz.
Genellikle şarj edilebilir bir lityum iyon pil ile çalışırlar. Çevresel cihazlar, NFC, dijital fotoğraf makinesi, termometre, ivmeölçer, pedometre, kalp atış hızı monitörü, altimetre, barometre, pusula, GPS yön bulma cihazı, küçük hoparlör ve microSD kart içerebilir.
Saatler günümüzde farklı teknolojilerle gelişip yenilense de yaygın olarak sol kolda taşınır. Bu hem dijital saat çeşitleri hem de diğer modeller için geçerli olur. Özellikle telefonlarla senkronize şekilde kullanılan akıllı saat çeşitleri de sol kolda tercih edilir.
Akıllı saatler, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunduğu için küçük yaştaki çocukların tablet ya da telefon ihtiyacı azalır.
Kolay kullanımın yanı sıra kameralı akıllı saat modellerinin kullanıcılara sunduğu diğer avantajlar şu şekilde sıralanır: Dahili kamera ile çevrenin fotoğrafını çekme, selfie çekme, video klip oluşturma ve görüntülü sohbet yapabilme olanağı tanır.
Gün geçtikte daha fazla kişide gördüğümüz akıllı saatleri sağlığımıza daha fazla fayda sağlaması için kullanabiliriz. Çünkü akıllı saatler vücudunuzdaki birçok veriyi ölçebiliyor ve sağlığınız açısından tahmin yapabilmenizi sağlıyor. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenize yardımcı oluyor.
Akıllı saatlerin içerisinde yer alan çağrı yapabilme, GPS, mail ve diğer bildirimleri kontrol edebilme gibi birçok özellik, kullanıcıların gün boyunca akıllı telefonlarını kullanmaya gerek olmadan tüm işlemlerini akıllı saatleri üzerinden gerçekleştirmesine imkan sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri