Akıllı şapın birçok avantajı vardır. Örneğin, uygulama süresi oldukça kısadır, taban zemine sağlam bir bağlantı sağlar ve yüzeyde çatlama, bölünme veya diğer deformasyonlar oluşmasını engeller.
Şaplar 5 cm kalınlığa kadar bir defada dökülebilir. Daha kalın yapılması durumunda birkaç tabaka halinde yapılması uygundur. Tesviye Şapı nasıl yapılır? 25 kg lık 1 torba akıllı şap için 5,5 -6 litre temiz su ilave edilerek düşük devirli bir karıştırıcı ile homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırılmalıdır.
1 Torba akıllı şap kaç m2 yer yapar, 1 mm kalınlık için ortalama 1,7 kg malzeme gider. Örneğin 5 mm kalınlığında bir tesviye için 5x1,7 kg = 8,5 kg/ m2 malzeme gider 1 torba 25 kg olduğu için 25 kg akıllı şap ne kadar yer kaplar? 1 torba ile 3 m2 alan yapılır diyoruz.
Akıllı şap, pompayla kullanıldığı gibi, 3 saat gibi bir sürede ivedilikle kurumaktadır.
Akıllı Şap Nerelerde Uygulanmaz ? Akıllı şap ahşap döşeme üzerinde uygulanmamalı, çatlama ve kabarma yapabilir. Akıllı şap zemin dolgusu için uygulanabilir fakat ekonomik olmaz. Üzeri açık bırakılacak şekilde dış mekanlarda uygulama yapılabilir fakat ömrü kısa ve dayanımı az olabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Şap Betonu Neden Çatlar? Döşeme betonu döküldükten sonra yüzeyindeki su buharlaşarak betonu terk eder. Bu suyun yerine ise betonda bulunan su üst yüzeye gelir (kusar). Buharlaşma hızının su kusma hızından yüksek olması durumunda ise beton yüzeyi kurur ve çatlamaya başlar.
Akıllı şap, sağlam, dayanıklı ve düz bir yüzey isteyen ticari ve endüstriyel mekanlar için ideal bir seçenektir.
Şap kuruduktan sonra, fayans, laminant ya da mermer döşeme yapılabilir. Eğer, sağlam bir kurutma yapılırsa, epoksi döşendiğinde, daha dayanıklı olur ve daha da nitelikli şekilde yapışır.
Çimento bazlı her türlü şap en az 5 ila 8 hafta dinlendirilmelidir. şap içindeki nem oranı yüzeyden en az 2 - 3 cm derinli?e inerek kontrol edilmelidir. GANN tipi higrometre ile ölçüldügünde, çimento esaslı şapın azami nem değeri 30 olmalıdır. Nem oranı bu değere düşmeden kesinlikle parke uygulamayınız.
2. Şap kuru ve dinlendirilmiş olmalıdır. Çimento bazlı şap en az 30 gün dinlendirilmelidir. Şap içindeki nem oranı GANN tipi higrometre ile ölçüldüğünde azami 30 olmalıdır.
Yukarıda yazılan yerlerde ve benzeri yerlerde, şap atılması zeminin sudan korunması, yüzeyin düzgünlüğünü ve görselliğin ön plana çıkması sağlamaktadır. — Çimento ile yapılan şap için 0,2 cm den az ve 0,5 cm den fazla olmamalıdır. — Sentetik içerikli şap için 0,5cm'den az 3 cm'den fazla olmamalıdır.
Sulu yerden ısıtma sistemleri için minimum şap kalınlığı 3.5 cm olması gerekmektedir. Yerden ısıtma sistemleri şap katmanında en çok yapılan yanlışlardan şap görevini üstlenmiş işçi sınıfının veya firmanın kalın cm şap atmasıdır.
Şaplar beton veya betonarme bir döşeme üzerine kaplanır. 2x2 m boyutunda ve 1.5 cm genişliğinde anolarla teşkil edilen kareler içerisine dökülür. Böylece şapın ileride çatlamaması 'önlemiş olur. Çimento şap yapılacak kısım uygun çıtalarla bölmelendirildikten sonra şap birer kare atlanılmak suretiyle yapılır.
Şap döşeme tipik olarak beton levhaların üstünü örtmek için kullanılır, böylece halı, fayans, ahşap döşeme veya reçine üst kaplamalar uygulanabilir. Ek olarak, döşemeyi renklendirmek için şap da kullanılır.
Kalekim Mastar 10 gözeneksiz yapı oluşmasını ve kolay yayılmayı sağlayan kimyasal katkılar içeren, çimento esaslı yüzey düzeltme şapıdır. Uygulama Alanları : PVC, linolyum, laminat-lamine parke, ahşap, halı, seramik kaplama altında düzgün bir yüzey elde etmek için kullanılır.
İnşaatta yerine dökülen tesviye betonu üzerine zemin izolasyonu yapmak, görsel güzellik katmak gibi amaçların yanı sıra kullanılan alanın kullanım süresini uzatmak için yapılan yer kaplama malzemesine şap deniliyor. Şap atıldığında doğal yollara şapın kuruma zamanı 30-60 gün arasında değişiyor.
Yaya trafiğine maruz kalan alanlarda, çimento esaslı yüzeyler ve beton yüzeyler üzerine, zemin kaplama malzemelerinin döşenmesinden önce (seramik, pvc, halı, parke gibi) düzgün ve homojen, yüzey kalitesi yüksek bir zemin oluşturmak için şap malzemeleri kullanılmalıdır.
Kir, toz kalmadığına emin olunduktan sonra şap atılacak zeminde kot belirleyip duvar kenarlarına işaretlemeler yapılmalıdır. Uygulama yapılacak işlemin kalınlığı dikkatli hesaplanmalıdır. Tesviye edilecek yüzey dört köşeden teraziye alınır. Çimento ile yapılan şap uygulamasında kot işaretlemesine gerek yoktur.
Şap atılan yerdeki nem oranı düşmektedir. Böylelikle, geriye kalan şapın kurutulması ve ardından, işlem sürecinin döşeme, boyama kısmının yapılması gerekmektedir. Bir çeşit çimentoyu hızlı kurutma işlemi olarak da geçen bu sürecin hemen olması önemlidir.
Şap yüzeye atıldıktan sonra üzerine hemen diğer bir malzeme kullanımı söz konusu olmaz. Nemli ve ıslak olarak bulunan şapın kurutulması önemli bir işlevdir. En hızlı şap kurutma teknikleri kapsamında firmamız nem kurutma cihazlarımızla hızlı ve kesin çözüm sunar.
− Harç homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılmalıdır. Sıva harçlarında kullanım: − Uygun tane boyutuna sahip kum ile karıştırılan yeterli miktardaki çimentolu karışıma, (çimento/kum oranı: 1/4 - 1/5); KALEKİM LATEX/Su: 1/4 oranında hazırlanan karışım suyundan yeterince katılarak sıva harcı elde edilir.
Şap genellikle, cildimizde oluşan kanamaların kesilebilmesi için, ağız içerisinde meydana gelen yaraları iyileştirmek, içeriğinde bulunan alüminyum barındıran kıvam artırıcılar aşının daha uzun süre dayanmasına yol açmakta ve dışarıdan gelen zararlı etkenlere karşı daha çok antikor üretilmesine yardımcı olmaya yarayan ...
Eğer güçlü ve hızlı bir uygulama gerekiyorsa, polimer takviyeli ürün Baumit E225 Şap en uygun çözümdür. Özellikle ağır yüklere maruz kalan alanlarda bu güçlü ürünü kullanabilirsiniz. Yüksek basınç dayanımı gerektiren, ağır yüklere maruz kalan zeminlerde bu ürün en doğru seçimdir.
Self Leveling diğer bir adıyla, tesviye şapı; özel civalı çimento esaslı kendinden yayılan bir şap cinsidir. Özellikle PVC, linolyum, rulo-karo halı, lamine, laminat ve masif parke uygulaması yapılacak alanlarda kaba şap üzerine uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri