Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Plazma tv ekranı nasıl temizlenir sorusuna yanıt vermeden önce her zaman elinizin altında mikrofiber bez bulunması gerektiğini hatırlatalım. Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
İlgili 35 soru bulundu
Televizyonların ekranını silerken yumuşak, yüzeylere zarar vermeyen, çizmeyen bir ekran temizleme bezi olması gerekiyor. Elimizin altında daha kolay bulunuyor olsalar bile kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı, gazete ya da farklı bezler yardımıyla televizyon ekranını silmekten kaçının.
Temizlik esnasında sulu ve yağlı maddeler kullanmaktan kaçının. Su ve yağ, klavyenin boşluklarından kolayca sızarak cihazınıza zarar verebilir. Bu yüzden temizleme işlemini ıslak mendil ve kulak çubuğu yapmak daha etkili olacaktır.
Televizyon ekranı ıslak mendille silinir mi diye düşünebilirsiniz. Hafif nemli olarak silinebilir. Sonrasında iz kalmaması için mutlaka ikinci bir kuru mikrofiber bez ile kurulamamız gerekiyor. Aksi halde ıslaklık üzerinde kuruduğunda izler kalabiliyor.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir. Doğal içerikli deterjanlar ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, yağ çözücü, aseton, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi problemlere yol açar.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır. Telefonun giriş ve çıkış noktalarına su kaçmaması için bu bölgelerde sadece kuru şekilde temizlik yapılmasına dikkat etmek gerekir.
Yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ürünün önünü ve içini yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silin. Bu ürünü temizlemek için cam temizleyicileri, ev tipi temizlik malzemeleri, aerosol spreyler, çözücüler, amonyak, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
kesinlikle yapılmaması gerekir. iz bırakır. laptop ekranını temizlemek çok ama çok kolaydır. bildiğin kuru mikrofiber bir bez parçası ile (marketlerde şurada burada 2 liraya bulabilirsiniz, istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, kirlenirse yıkayabilirsiniz) ekrana bir kaç damla su vurarak temizlenir.
Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının. Ekranda inatçı lekeler varsa, ekranı nazikçe silmek için az miktarda su veya %50-50 oranında su ve beyaz sirke karışımı kullanın.
AMOLED (İngilizce: Active Matrix Organic Light Yayan Diyot) OLED ekranlara aittir, ancak aydınlatılmaz, ancak kendileri aydınlatılır. Transistörler tarafından ayrı ayrı kontrol edilebilen ve böylece bir rengi temsil eden küçük kendinden aydınlatmalı diyotlara sahiptirler.
Ekran temizleme spreyleri, mikrofiber bez desteği ile kullanılmalıdır. Ekrandan damlamayan özellikte bir sprey, direkt ekrana sıkılıp mikrofiber bez yardımıyla da temizlenebilir. Damlayan bir yapıda ise de önce beze sıkıp daha sonra ekranı silebilirsiniz.
OLED TV'de Piksel Düzeltici özelliği, geçici görüntü tutulmasını önlemeye yardımcı olur. Bu fonksiyonu otomatik veya manuel olarak kullanabilirsiniz. TV gücü kapatıldığında otomatik özellik etkinleşecektir. Ancak bunun için TV'nin dört (4) saat veya daha fazla açık kalması gereklidir.
ISLAK MENDİL KULLANMAYIN
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor.
Bu noktada mikrofiber bez kullanmanız büyük avantaj sağlar. Hassas yüzeylerde çiziklere neden olmadan ve iz bırakmadan silme işlemini gerçekleştirmenize imkân tanıyacak mikrofiber bezi, kullanım öncesinde hafifçe ıslatabilirsiniz.
Ekranlar için işe yarayan herhangi bir temizleme sıvınız yoksa en iyi çözüm, mikrofiber bezinizi nemlendirmek için biraz su kullanmaktır. Normal su işi yapsa da, normal su ekranı etkileyen mineraller içerebileceğinden damıtılmış su kullanılması önerilir.
tablet temizlemek için pencere temizleyicileri, ev tipi deterjanlar, spreyler, solventler, amonyak, aşındırıcılar veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın. tablet ekranı yağ tutmayan bir kaplamaya sahiptir. Yağ kalıntılarını gidermek için ekranı yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silmeniz yeterlidir.
Kişisel temizlik için kullanılan ıslak mendiller deterjan içermez. Üstelik alkol de deterjan da plastikle veya camla tepkimeye girmiyor. Günümüzdeki telefonların ekranlarının plastik veya camdan olduğunu düşününce ıslak mendille telefon yüzeysel temizlenebilir.
Islak mendilin içinde bulunan su telefonun içine işleyebilir. Suyun telefona nüfuz etmesi demek telefonda bulunan elektronik bileşenlerin apaçık bir şekilde zarar görmesi demektir. Bu nedenle telefonunuzun büyük ölçüde zarar görmesini istemiyorsanız artık onu ıslak mendille temizlemekten vazgeçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri