Salisilik asit, antimikrobiyal özelliği bulunduğundan akne oluşumuna karşı neden olan bakterilere karşı savaş açar. Ciltte iltihaplanmaların yaşanması durumunda antienflamatuar özelliğinden de faydalanılır. Bu yüzden cilt bakım alanında akne ve sivilce tedavisinde salisilik asitten yararlanılır.
Salisilik asit bir meyveden elde edilen bir BHA içeriği. Cildin üst katmanını nazik bir şekilde soyarak, tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olan bir asit türü. Yağlı ve akneye eğilim gösteren ciltler için uygun olan salisilik asit, cilt kusurlarını giderme konusunda en çok tercih edilen asitlerin başında geliyor.
Beta Hidroksi Asit (BHA veya Salisilik Asit)
Özellikle yağlanmaya eğilimli, siyah nokta, geniş gözenek ve sivilce oluşumuna yatkın cilt tipleri için vazgeçilmez bir kurtarıcıdır.
Hyalüronik asidi; ciltte kırışıklık etkilerini görmeye başlayan kişiler, sivilceli ve aşırı kuru cilde sahip olan kişiler, gün boyu dolgun ve canlı bir cilde sahip olmak isteyen tüm kişiler yaptırabilir.
Böylece sivilce (akne) sonrası yaraların yol açtığı renk değişikliğini azaltmış olur. Laktik asit, ciltteki ölü derilerin yok edilmesi için en iyi bileşenlerden biridir. Sivilce (akne) sonrası yara izlerinin görünümünü azaltır ve cildin genel dokusunu düzeltmeye yardımcı olur.
İlgili 32 soru bulundu
Serum seçiminde ise B5 ve hyalüronik asit oldukça fayda sağlayacaktır. Sivilceli ciltler için serum seçimi; Sivilcelerinizi yok etmek için tercih edebileceğiniz içeriklerde salisilik asit destekleyici olacaktır. Bunun dışında malic asid, glycolic asid ve niacinamide önerebiliriz.
C vitamini, partinin en güçlü süper kahramanıdır. Sivilcelerden koyu lekelere kadar, bu güç dolu besinin, çeşitli cilt sorunlarını azaltmada olumlu bir etkisi olduğu bilinmektedir. Cilt sorunlarını gidermenin yanı sıra, antioksidan aktiviteleri de sağlıklı bir vücudu korumak için gereklidir.
Cevap basit: Herkes. Uzmanlar hyalüronik asidin tüm cilt tipleri için harika olduğunu söylüyor. Bu içerik genel olarak tahriş edici değildir ve sivilce, rosacea (gül hastalığı) veya alerjik cilt reaksiyonlarını tetiklemez.
Hyalüronik asit, C vitamini ile birlikte kullanıldığında, daha etkili bir sonuç elde edilebileceği gözlemlenmiştir. Bu yüzden C vitamini serumu uyguladıktan sonra, hyalüronik asit içeren bir nemlendirici serum uygulamak cildin çok daha canlı, dolgun, neme doymuş ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
AHA (Alfa-Hidroksi Asit) ve BHA (Beta-Hidroksi Asit) adı verilen iki farklı asit içerirler. AHA, ölü cilt hücrelerini cildinizin yüzeyinden temizleyerek cildinizi daha canlı hale getirirken, BHA ciltteki yağları ve gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunu önler.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Sivilcelere, mantar ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. Cilt üzerindeki ölü hücreleri temizleyen glikolik asit gözeneklerin içerisine kirlerin dolmasını önler.
Salisilik asit, pek çok yararlı özelliğe sahip olması nedeniyle ilaç ve kozmetik sektörlerinde yaygın bir şekilde tercih edilir. Cilt bakım ürünlerinde ve akne tedavisinde sıkça kullanılır.
Salisilik Asit: Salisilik asit bir beta hidroksi asittir. Cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin soyulmasını sağlayarak gözenekleri temizler, sebum salınımı kontrol eder ve aktif sivilceleri (akneleri) kurutucu özelliktedir.
Akneye eğilim gösteren cildin çoğu hormonal değişimlerden kaynaklanır. Bu değişimler ergenlik döneminde başlasa da kadınların menstürasyon döneminde veya gebelik sırasında da meydana gelebilir. Aynı zamanda stres, yorgunluk, uygun olmayan cilt bakım ürünleri ve bazı medikal bakımlardan da kaynaklanabilir.
Özellikle de yaşlanma belirtilerini azaltmak isteyen, sivilce sorunu bulunan ya da kuru bir cilde sahip kişiler için nemi cilde hapsetme özelliğiyle vazgeçilmez olan hyalüronik asit, su bazlı yapısı sayesinde yağlı, sivilce ve akneye meyilli ciltlerde de rahatlıkla kullanılmaktadır.
C vitamini, antioksidan özelliklere sahip olduğu için cildi serbest radikallere karşı koruyor ve kolajen üretimini destekliyor. Bu içerik hyaluronik asit ile birlikte kullanıldığında ciltte nemlendirme etkisini artırırken aynı zamanda cildi aydınlatma, leke ve kırışıklık görünümü önleme konularında etkili olabiliyor.
Niacinamide'i diğer cilt bakım içerikleriyle de birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin, C vitamini, retinol, hyaluronik asit, salisilik asit gibi içeriklerle niacinamide'in etkisini artırabilirsiniz.
Bir çalışmada, B12 vitamininin, akne ile ilişkili “propionbacterium aknesi” olarak bilinen bir tür cilt bakterisini bozarak sivilce problemini artırabileceğine dair işaretler bulunmuştur. A ve E vitaminler, yağda çözünen antioksidanlar arasındadır. Eksiklikleri, çeşitli hastalıklara neden olur.
Cilde esneklik kazandırarak akne, siyah nokta, sivilce gibi cilt problemlerini kısa sürede çözebilir. Pürüzsüz, ışıltılı, genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz. C vitamini serumu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa temiz cilde uygulanmalıdır.
Üreticiler, C vitamini serumlarının güneşe bağlı hasar, ince çizgiler, akne izleri, gözaltı torbaları gibi birden fazla cilt problemini gidermede işe yaradığını söylüyor.
Retinol sivilce yapar mı? Hayır, yapmaz fakat cildinde retinol sonrası sivilcelenme olursa mutlaka doktora danışmalısınız.
Cilt Serumu Hangi Cilt Problemlerine Çok İyi Gelir
Bu kapsamda da yağlı ciltler, kırışık ve çatlak olan ciltler, sivilce ve akne durumlarında serum kullanımını muhakkak gerçekleştirmelisiniz.
Yüksek oranda kullanıldığında bazı ciltlerde sivilce ve komedon benzeri oluşumlara neden olabiliyor. Yine oran olarak yüksek geldiğini ciltteki fazla yağlanma gibi olağan dışı tepkilerden anlayabilirsiniz. Bunu minimuma indirmek için %5 gibi bir oranla başlamanızı tavsiye ederiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri